Pôžička počas materskej

katarina8639
28. sep 2016

Neviem ako to niekto dokáže ale mne sa nedari ani žiť ani zivorit z rodičovského príspevku. V podstate hladujem. Nasla som si prácu a podpísala kontrakt ale ešte som v skusobnej lehote - a zistila som ze mi nikto nepožiadal v skusobnej. Niektorá z mamiciek mala šťastie zohnať pôžičku na základe materskej?

sissy27
29. sep 2016

@katarina8639 rodičovský príspevok nie je náhrada mzdy a nie je určená na to, aby sa z nej dalo žiť... je to sociálna dávka, príspevok na starostlivosť o dieťa - takže sa treba podľa toho zariadiť... o tehotenstve si vedela hádam aj pol roka, vedela si teda, čo ťa čaká s financiami, bol čas sa zariadiť, nie? ak dieťa bolo plánované, tak bolo toho času ešte viac...
pôžička keď nemáš teraz z čoho žiť?? a z čoho by si ju splácala? to, že ti ju nikto nedá, je len pre tvoje dobro... pôžičky totiž treba splácať, ak sa tak nestane, prichádza exekútor, väzenie, slučka na krk...
dieťa má predpokladám aj otca, je povinný prispievať...

mima4
29. sep 2016

@sissy27 niektorym ludom tu chyba zakladna finančná gramotnosť...

bee_1
11. okt 2016

To už asi len nejakú nebankovku si požičať, teda neviem či ti tako dajú ale tu http://vyhodnapozicka.eu/ ti dajú isto, lebo je to online, len ty asi potrebuješ viac

katarina8639
autor
11. okt 2016

Ďakujem bee_1. Áno, pozerala som na tu linku tie ale podarilo sa mi dostať úver v klasickej banke kde to je určite výhodnejšie...