Pôžička od fyzickej osoby

20. sep 2023

Ahojte má niekto skúsenosť?
Ako spísať zmluvu ak si idem požičiat peniaze od blízkej osoby,do dvoch rokov chcem vrátiť späť cez hypotéku,
Aké body by malá zmluva obsahovať,aby pri hypotéke nebol problém,ale aj aby v nieakom prípade že sa niečo stane by bol dotyčný chránený že peniaze sa mu vrátia

melanta
20. sep 2023

Už si sa tu pýtala na hypo. Podstatné je, aby si vedela, že na to, aby ti banka poskytla hypo, nemôžeš mať na nehnuteľnosti ťarchu v prospech inej fyzickej osoby. Čiže tú ťarchu budete musieť dať preč skôr než dostaneš hypo. Zmluvu si daj urobiť u právnika.

alickapusinka
20. sep 2023

TY si ideš kúpiť nehnuteľnosť za požičane peniaze s tým že do 2 rokoch vrátiš. Prečo si nejdeš zažiadať hypotéku teraz. Prečo si nemôžeš kúpiť teraz niečo. Podmienky sa z roka na rok sprísňujú čo sa týka hypoték a ak nedostaneš hypotéku teraz nemusíš ani za dva roky. Nikdy by som nepoužila žiadne cudzie peniaze na bývanie. Nevieš čo sa môže za tie 2 roky stať človek môže zomrieť aj zo dňa na deň. A potom čo. Ja som požičala známej peniaze a potom som chodila po súdoch našťastie papier som mala. Nechápem idem si kúpiť bývanie cez rodinného príslušníka divne za mňa. Poškodený tu v SR súdy na figu vždy ťahá za kratší koniec takže ten človek čo TI to teraz poskytne môže na peniaze podľa mňa zabudnúť. Nie že vedome nevrátiš to nie ale môže sa stať čokoľvek a ak by TI tu hypotéku nedali tak za 2 roky dajú TI ju dajú a čo sa zmení za dva roky. S rodinou sú najhoršie obchody. Treba myslieť aj na to že čo ak TI úver nedajú čo potom. Oklameš rodinného príslušníka .A ani právnik nedá poškodenej záruku že peniaze vrátiš a potom čo tomu dotyčnému ostne chodiť dokiaľ bude žiť po súdoch. Vymožiteľnosť práva poškodeného sa rovnajú takmer 0. Na právnikov kopec peňazí. Nikdy by som nepristúpila na také niečo. Ja sa čudujem že niektorý ľudia sú nepoučiteľný.

banika12
20. sep 2023

ako vies co bude za dva roky a ci ti potom nejaku hypo daju. toto podla mna moc dobry napad nie je a len aby ste si nenarobili zbytocne rozborje v rodine takto. teraz si preco ako nemozes pozicat cez tu hypo?

aga_aga
20. sep 2023

Ak som to správne pochopil tak musíš pri terajšej kúpe dať nehnuteľnosť napísať na toho kto ti peniaze požičia s tým, že si s ním uzavrieš zmluvu o kúpe tej nehnuteľnosti v budúcnosti za konkrétnu v tej zmluve uvedenú cenu, v ktorej budú zahrnuté aj úroky a nehnuteľnosť by si do tej doby využívala na základe zmluvy o prenájme nehnuteľnosti za minimálny poplatok +.úhradu dane z nemovitostí s tým, že trebárs odber el., tepla, vodné - stočné by mohlo byť napísané na teba.