Pôžička a skúšobná doba v práci

laska555
12. nov 2022

Ahojte ,prosím vás viete kde by môjmu priateľovi mohli dat menšiu pôžičku stačilo by cca 400€.Len je v skúšobnej dobe ešte mesiac v práci výplatné pásky ma už 2.
Dakujem za každú radu.

dadis
12. nov 2022

@laska555 Dufam, ze mu nedaju..ak mas uz dve vyplaty, nevedel si z nich nasetrit?

loginexistuje
12. nov 2022

precerpanie na ucte by som skor rieisla

laska555
autor
12. nov 2022

@dadis začal pracovať v novej práci nevieš ani aké výdavky ma mesačne a ideš tu niečo také písať Takýchto ľudí plný nenávisti nemusím len ich ľutujem lebo viem ze majú smutný život sami o sebe.Ja som sa sem prišla poradiť ako každá z nás tak si svoje hlúpe komentáre nechaj pre seba.Ďakujem!

laska555
autor
12. nov 2022

@loginexistuje musí to byť daný účet kde chodí výplata ?ďakujem ❤️

loginexistuje
12. nov 2022

@laska555 ano ten nech si pozrie priamo v aplikacii banky ci tam nema predschvalene precerpanie a ma to na par klikov alebo poziada

dadis
12. nov 2022

@laska555 Ja som plna nenavisti? Vies, co? Je velmi jednoduche sa dostat sa do kolotoca uverov, poziciek, splatok a exekucii. A z toho sa u velmi tazko dostava. Ak pracuje 2 mesiace, tak je to na pozicku malo a dava to zmysel. A nie, nepoznam ho, ani jeho vydavky ani neviem dovod, preco ho nenavidiet..

jesenzima
12. nov 2022

@laska555 ale to nie je o živote plnom nenávisti, ale o tom, že človek si "musí" požičiavať 400€, pracuje chvíľu a hneď sa ide zadlžovať, predpokladám kvôli blbosti.tak to je naozaj veľmi smutné a ešte aj hlúpe ................

queen_mary
12. nov 2022

Skuste nejaku nebankovku. V banke vam nedaju a ak nepracoval predtym, tak precerpanie nebude mat.

laska555
autor
12. nov 2022

@jesenzima a vy ako viete že to je kvôli blbosti? :D

natalienka12
12. nov 2022

@laska555 V banke nie, nedaju, ale ak pracoval predtym v inej praci a mal stabilny prijem, tak daju. Je to velmi individualne. Ak ale nepracoval doteraz, je pre banku nedoveryhodny.

sasesoe
12. nov 2022

@laska555 v praci by mu nedali preddavok/zalohu? Niekedy sa da dohodnut.

zmrzlinka2021
12. nov 2022

@laska555 prosím ťa a načo priateľ potrebuje tak rýchlo tie peniaze?

petamich
12. nov 2022

nie, v standardnej banke nesmie byt v skusobnej ani vypovednej lehote - to je zakladna podmienka na ziskanie spotrebneho uveru

mozno teoreticky povolene precerpanie ale vo vacsine bank aj to az po 3 mesiacoch, myslim, ze Raffaisen mala chvilu akciu, ze hned ale len 100€

martinapn
12. nov 2022

@laska555 skus stranky port system,nuxo a minipozicka.Poskytuju minipozicky,ale s vyssim urokom a splatnost je tam do 30 dni.Na zaciatok si ale vie pozicat len mensiu sumu.Ale moze skusit.

nelka93
12. nov 2022

@petamich RB dáva 50 hneď, ale tiež nie každému

duves
13. nov 2022

@laska555 v banke určite nie a v nebankovkách bez licencie NBS je úžera.

panegade
13. nov 2022

@dadis bože ty si ale múdra nie každý si vie ušetriť 400eur z dvoch výplat ako ty

dadis
13. nov 2022

@panegade Mozno sa to treba naucit 🤷‍♀️...a dakujem za kompliment..

stanislavicenka
13. nov 2022

@laska555 v skusobnej dobe nedostane uver nikde, mozno v nebankovke. A co sa tyka povoleneho precerpania, tak to je viazane rovnako na prijem, a na kreditny obrat na ucte

natalienka12
13. nov 2022

@dadis Chapem ta, ako si to myslela, ale vies, mozno chudak chalan zarobi 600 v cistom, zaplati podnajom, stravu a je na 0. Nevies, naco potrebuje. Nasetrit z 2 mini vyplat 400 eur nie je sranda. Mozno chcu ist do podnajmu a potrebuju depozit zaplatit prenajimatelovi, mozno potrebuje na zubara, mozno na opravu auta atd atd milion prepotrebnych veci, nemusi to byt len najnovsi model iphonu ci vianocne darceky.

dadis
13. nov 2022

@natalienka12 Chapem, jasne ze chapem. Ale na zubara ti pozicia aj rodina, kamarati, nemusis ist kvoli tomu do banky. A tych 400eur "na zubara" bude musiet splatit - zase mu to z toho maleho prijmu ukroji a pridu dalsie ine vydavky a v podstate sa ani nenauci setrit..a so 600eur prijmom ist do prenajmu je blbost ako svet..

natalienka12
13. nov 2022

@dadis To som napisala len ako priklad…ist do prenajmu je blbost? A kde ma akoze byvat? Aj ludia s nizkou mzdou musia niekde byvat. A kedze na vlastny byt nemaju tak musia ist do prenajmu. Nie kazdemu dovolia rodicia byvat v mamahoteli. A ci pozicia rodina ci kamarati? Neviem, kde beries tu istotu, ze mu niekto pozicia. Asi nie ked sa pyta tuto otazku.

dadis
13. nov 2022

@natalienka12 Ano, je to blbost, ak zarabas 600eur. Lebo potom pracujes, aby si byval a jedol a na nic ine ti nezostane...teda neviem, ake su najmy u vas..

natalienka12
13. nov 2022

@dadis Ja sa nepytam, ja mam byvanie vyriesene, mne osobne radit nemusis. A kde by si teda poradila byvat ludom co zarabaju 600 eur? Lebo takych ludi je vela, ale ked uz je to blbost ako svet, zaujima ma tvoja rada…lavicka v parku? Ci radsej skatula pod mostom?

dadis
13. nov 2022

@natalienka12 Priemerna mzda na SK v 2021 je takmer 1210 eur, co je cca 920 eur. Tak asi niekde bude chyba, ak niekto pristane na mzdu 600 eur lebo to ani na byvanie, ani na zubara realne nie je..a dotovat to z uverov je jednoducho somarina..

natalienka12
13. nov 2022

@dadis Neodpovedas na otazky…kolko je priemerna mzda vieme vsetci, nepotrebujeme aby si to sem pisala. Podstata je, ze nevies naco autorka skutocne peniaze potrebuje a hned si ju odsudila. Mozno na novy iphone co vrcholne odsudzujem aj ja a mozno iba na zivotne dolezitu vec. Ked neviem, nesudim. V kazdom pripade musi byt takato situacia strasna.

natalienka12
13. nov 2022

@dadis A este k tomu zubarovi, ludia so 600 eurovym prijmom nemaju na implantaty, celokeramicke esteticke korunky a pod. ale mozno ma hnisavy zapal a hrozi mu infekcia, bohuzial aj take zakroky poistovna plne nehradi a doplacaju sa. Ja napriek tomu, ze mi peniaze nechybaju, viem takych ludi pochopit a nikdy by som nepovedala na cloveka, co nezaraba aspon priemernu mzdu, ako ty tvrdis, ze je vadny. Nie kazdy moze byt lekar, pravnik, Iteckar alebo sikovny remeselnik. Niekto nema ani v hlave ani nie je manualne zrucny tak musi robit aj pomocne nekvalifikovane prace za 600 aj menej eur. Ty zijes asi v oblakoch.

dadis
13. nov 2022

@natalienka12 Nezijem v oblakoch. Si myslis, ze ja som zacinala inak? Je rozdiel zarabat 600 a byt dochodca, alebo mlady clovek, co byva s rodicmi alebo mama, co robi na ciastocny. Inak taky plat ta musi motivovat nieco so svojim
zivotom urobit a uver nie je ta prava cesta, ktora ta zo spiraly chudoby dostane. Autorka neuviedla, na co ten uver je, ani aky ma plat, ani ake ma vydavky. Aj mne je luto vsetkych ludi, co nemaju primerane ohodnotenie, zas nerob zo mna necitlivu kapitalistku. Ale poznam aj vela ludi, co pochadza zo skromnych podmienok a ziju teraz zivot na urovni. Ja sama viem, co je zit skromne, kym som splacala uver, tak som si 2 roky nic na seba nekupila, nebola v divadle, kine, dovolenke, ziadnu knihu, kozmetiku len zaklad, ale videla som svoj ciel. Preto netreba hladat jednoduchsie cesty, ale aj za cenu nepohodlia si vyberat tie mudrejsie rozhodnutia..

natalienka12
13. nov 2022

@dadis Ok, dakujem za prednasku, len nechapem preco ju stale pises mne. Ja som zabezpecena a nepotrebujem uz v zivote nic okrem zdravia.

dadis
13. nov 2022

@natalienka12 😀ok, nechajme teda tak