Ahojte baby som žena co ma dve deti. Ide oto ze rodicia stále každý druhý mesiac potrebujú požičať peniaze, ze nevedia vychádzať s peniazmi atď zarábajú obaja,poziciam vždy áno vrátia ale fakt ma to už nebaví neviem ako mam s toho vijst. Požičiavaťe peniaze?
Rodicom nepoziciavam, dam im ked potrebuju, ale nepotrebujem vratit.. koľko im dávaš, 50€? 250?
Proste nepozicaj - mozes povedat na rovinu, ze nepozicias alebo sa vyhovorit, ze sama nemas. Alebo popros ty ich o pozicku 🤷♀️
@trema tak ale zase je rozdiel podporovat rodicov s nizkym dochodkom, ktorym to naozaj nevychadza a ine poziciavat stale dookola niekomu, kto nevie pocitat 🤷♀️a teda oni maju dva prijmy pre dve osoby, ona jeden prijem pre troch (manzela nespomina, tak neviem)…
@trema 300 € 200 € ako kedy
@sissy27 nie sú mladý obaja zarábajú. Žiaden dôchodok
Sadla by som si s nimi a urobila by som si s nimi zoznam výdavkov a príjmov
Urobila hitparádu čo je nevyhnutne zaplatiť. Poukázala na to čo bola hlúposť kupovať či platiť
Našla im brigádu ak majú naozaj nízky príjem, ale peniaze by som už nepožičala
Mam 2 deti, svoje výdavky
Pokial budeš požičiavať, budú stále pýtať a nezmenia spôsob hospodárenia.
Ešte napíšem všetci žijeme v zahraničí tu spolu síce každý pracujeme a bývame niekde inde, čiže majú dva nemecké prijmi
Rodicom by som nikdy nemala problem pozicat, zvlast ked vzdy vratili.
Jedine by som im mozno trosku dohovorila ak by robili nejake vystrelky ( v style zqplatim si dovolenku za 3000 a potom chcem od teba pozicat).
Pre mna je muž,deti a naši rodicia to najdôležitejšie, čo v živote mám- neviem si predstaviť, žeby som povedala nie, pokial mi to moja finančná situácia dovoľuje a navyše viem, že mi to vrátia . Ale záleží aj aké mate vzťahy- my s mužom teda mame rodičom, čo vracať, takze preto aj k tomu mám taký postoj.
nepoziciavam
nie, nepožičiavam/e. Ani rodine!
Kedysi bratovi a nebolo toho pána vrátiť, švagor chcel požičiať na dovolenku-nepožičali sme... Sorry, Každý nech vyskakuje so výšky svojho platu, alebo zoženie brigádu navyše. Ak niekto chce, nech ide do banky.
PS: raz sme požičali priateľom (vážna situácia v ich životoch) normálne zmluva u notára, vrátili dokonca skôr 👍
PS2: Mama mi kedysi povedala, že by sa od hanby prepadla ak by si mala od nás pýtať peniaze. 🤷♀️
@katulkagajdos mna úplne zaráža postoj žien že nepožičiavať veď Hallo sú to rodičia ktorý Vás vychovali hrozné niečo ,ako naši majú našetrené skôr oni nám pomáhajú ale keby sa situácia otočila nevaham a dám im aj posledné
@slavka1988 Ale keď kurník nevedia hospodáriť? Ja mam ich to učiť? 🤷♀️
@belle_vie tak nejak
Keď ti to vadí, povedz, že peniaze si posielaš na termínovaný sporiaci účet, z ktorého sa nedajú vybrať. Že si sa rozhodla viac šetriť.
@slavka1988 požičiavať a podporovať vo finančnej negramotnosti určite nie🚩 Napr. Ak moja svokra, otec... prefajčí 300 € tak na to by som sa pozrela, aby som ju dotovala 50 - 250 € mesačne! a platiť jej/ jeho účty....
A je rozdiel ak má babka 370 € dôchodok a ja jej pomáham a zabezpečím k dôstojnému životu.
Vieš, sú aj ľudia, ktorí žijú štýlom = Dneska hojno, zajtra 💩 Nuž ale potom nie za moje €€€ 🤨😉
@jamimo samozrejme ale autorka nepíše že prečo pýtajú peniaze a ja to beriem tak že ak moji rodičia budú mat maly dôchodok a nemali by nepožičala by som im ale dala lebo oni mne dávali cely život
@slavka1988 lebo im budú sťahovať pôžičku a nevedia si nechať na účte pred výplatou ešte nato 🫣
Treba zmenit datum splatnosti v mesiaci, kazda banka to umoznuje.
@butterflyeffect Tak sú dospelý ľudia tak asi vedia ze to ide. Ide ale o system aj mne sťahujú dva dni pred výplatou niečo a teda s tím počítam a každý mesiac sa tak aj zariadim
No mozno nevedia, skus im povedat
@slavka1988 teraz píše, že na splácanie pôžičky. Wow super, nabrať pôžičky a potom zaťažovať dcéru s 2 deťmi. Pôžička je úkon a rozhodnutie, ktoré si musím sakra dobre rozmyslieť, ako mi to bude vychádzať= príjem, výdaj, životné náklady.... a myslieť aj na scenár, čo ak...Na pôžičku a účty majú myslieť ako prvé z výplaty (dať bokom) aj keby mali potom suchý chlieb žuť!
@jamimo samozrejme súhlasím
Občas dám mame peniaze.....na stravu......a potom na vianoce a na narodeniny......ale nepoziciavala by som pravidelne....radšej by som s niu prešla naklady......kde co kupuje.....
Dvom zdravym, zarobkovocinnym osobam? Nepozicala by som. Nech sa uskromnia, alebo nech hladaju ine riesenia, nez vyuzivat vlastne dieta. Poslala by som im maximalne nejake videa na youtube, s radami a tipmi ako hospodarit a setrit. Normalne som nahnevana z takeho pristupu rodicov a asi by som im aj poriadne vycistila zaludok.
@slavka1988 vieš, ja presne poznám tieto typy ľudí... Absolútna finančná negramotnosť, dlžoby, ale žiť ako princ Brunejský na úkor iných... Určite nie 🚩
v tejto situacii nepozicat len ich podporujes poziciavanim v zlom vzorci spravania odporuc mame nejaky blog knihu clanok o financnej gramotnosti
ako to,že im dali pôžičku,keď im to nevychádza splácať
Nepožičiavaj,zvyknú si