Mam taky problem.Jeden priatel ,mala som s nim kratkodoby vztah,o do mna ziada pomoc.Ozval sa po vyše roku,ci mu nemozem poziacat peniaze 500 eur na najomne ktore potrebuje od Januara.Ja som mu niekolko krat napisala ze nie ze mu nepoziciam pretoze este pred vyse rokom som mu pozicala 450 eur ktore mi nevratil.Pisal mi ze mal velmi tazku autonehodu a nesmierne tazky rok.Som z neho unavena ako ma stale otravuje a zobre o do mna peniaze.Lutujem to ze som sa s nim opät po roku spojila cez mobilnu aplikaciu Wattsapp.Aky mate vy nazor ak niekto chce o Vas pozicat peniaze?Myslim si ze poziciavanie penazi prinasa velke zlo a nici ludske vztahy.
Nepožičala. Vypnúť, zablokovať. Tie prachy co si mu požičala uz asi neuvidis
Ja pracujem velmi tazko a neviem si predstavit ze teraz budem pracovat len preto aby som mu tych 500 eur pozicala.Myslim ze muzi by mali byt silnejsi ako zeny a mat svoju hrdost.Je to slaboch co si stale poziciava peniaze.Uz dlhuje ludom vyse 10 tis.eur.
Naopak ja som velmi usilovna v praci,od juna som sa nezastavila a pracovala som aj soboty ,nedele a sviatky.Ale uz sa citim prepracovana uz tera a este do toho tento vyciciavac energie.Je mi do placu.
pozicala som byvalemu 600e ....... ani som neratala z vratenim, ale pred masiacom vratila zatial 400e
@savoya Co riesis?! Ty nie si povinna mu dat ani cent. On ma vrátiť tebe. Prepac ale inak si normalna? Lebo akoze len pomyslieť ze mu požičiaš dalsie a cítiť výčitky ze nie? Lebo to "citit" z tvojich príspevkov. Posli ho do prdele s tym ze cakas cim skôr požičané peniaze. Inak ho nahlasis za obtazovanie.
nepožičiavam nikomu, a ak by mi niekto v minulosti nevratil, tak s tym by som sa ani nebavila
ale ty ked sa toto este pytas, tak asi mas k nemu nejaku citovu vazbu, co?
Dakujem potrebovala som od Vas radu.Viete on vie cloveka dost manipulovat a rychlo presvedcit aka je on obet.Dostal dar reci a je to velmi pritazlivy muz na ktoreho baby dost letia.Ale nepoziciam mu samozrejme.Potrebovala som len poradit a uz nemam vycitky svedomia.
Nevratit povodne a pytat dalsie je vrchol drzosti - to by som mu aj napisala. A viac by o mne uz nepocul. To s autonehodou Mozes verit, nemusis... nic si nevycitaj. Ty si mu uz raz pomohla.
@savoya tých 450€ už neuvidíš, to ti je dúfam jasné. Ale akosi nechápem tvoj nárek nad tým, že pýta znova a teba to vyčerpáva. Nemám nedám hotovo čau ozvi sa keď budeš mať pre mňa tých 450€ a ďalej ho ignoruj.
A že si usilovná, lebo od júna pracuješ nonstop? Nie si usilovná, si s prepáčením hlúpa, nevážiš si vlastné zdravie a zrejme ani samu seba keď sa takto ničíš aby si mala čo?? Ak potrebuješ viac peňazí tak hľadaj lepšie platenú prácu.
A o tom, že vôbec si rozmýšľala nad tým aké by to bolo keby mu predsa len tých 500€ “požičiaš” radšej pomlčím. Nie on je slaboch ale ty. On je vychcaný klamár a zlodej čo zneužíva slabochov a naivných ľudí.
@savoya jednoducho povedz že nemáš, idú Vianoce máš ledva na darčeky a bodka....ak má také dlžoby, tak mu určite už nepožičaj ani cent lebo tie prachy v živote neuvidíš....vôbec to nerieš, povedz že nemáš a hotovo....každý sa má prikrývať len takou perinou na akú má.....ak nemá prachy, nech s nájde druhú robotu(ak nejakú vôbec má)......Ak ti nabudúce zavolá alebo pošle sms - ignoruj......už z teba raz vytiahol prachy a nemusel ich vrátiť - tak to skúša zas.....
Urcite nie. Chce ta len vyuzit.. Bola by blbost pozicat peniaze znova tomu, kto ti ich uz v minulosti nevratil a dlzi vela penazi aj inym ludom. To nie je pozicka.. On chce, aby si mu ich dala.. A ako radia baby, prerusila by som s nim uplne kontakt. ..o to skor, ked vies, ze je manipulator.. Toto normalni ludia nerobia, ze nie su s niekym v kontakte rok a dokazu si pytat peniaze. Hanba... Ked je v takej zlej situacii, ma rodinu a priatelov.. ti nech mu pomozu, ked je na tom tak zle.. Ako moze pytat peniaze od teba, ked ste ani vztah nemali dlhodoby...
Zablokovat a nepoziciat... zrejme chce aj tentokrat nenavratnu pozicku...
Ano uz som mu to narovinu napisala ze mu nepoziciam.Velmi ste mi pomohli a dakujem.Potrebovala som sa s tym zverit a zistit aj druhy nazor.Ja som len velmi súcitná k ostatnym ludom a chcem aby sa kazdemu v zivote darilo.
Preco by si mala urobit nieco, co nechces?
Nepozicala by som, je to cudzi clovek a dokonca nespolahlivy.
Ak pozicam, tak mam jasne podmienky a zasady...
Ci je to 0,50€ na kavu z automatu, ci 10€ alebo ina suma...vzdy, ak zacne vetu "pozicas mi...?" cakam, ze to v blizkej dobe vrati bez toho, sby som zobrala moje peniaze spat...
Ak nevrati, uz odo mna nedostane ani cent.
O takych vyskach ako 500€ ani by som neuvazovala.
@savoya aka sucitna? Podporovst darmozracov nie je sucitnost, prispej na charitu, ak mas take potreby, ale nrjakemu lenivcovi by som nedala ani cent. Normalne narovinu by som mu napisala, nech si pozicia niekde inde a rovno ti z toho vrati, co uz dostal... akoze pozicat nejakemu debilovi 450€ 🤔 to nechapem, ako z teba dostal
požicala som matke mojej vnucky 500e,ked som si ich po roku pytala ,napísala mi sms,že čo som to ja za človeka a že živí moju vnucku.Aj take sa stava
Ja by som bývalému pomohla ale máme troška iný vzťah. Jemu keď poziciam (naposledy 200€ lebo prišiel o prácu) tak hneď ako má tak mi vráti. Ale ako píšem, náš vzťah je na rovine najlepších kamarátov a krstného otca môjho a priateľovho syna 😁 Tiež by som finančne nepomohla len tak hoc komu že nech sa páči, tu máš 500€ ja budem teraz mesiac bez jedla 🤷♀️ pokiaľ nevrátil určite by som sa na neho vysrala, hlavne keď po roku napíše iba kvôli prachom 🤦♀️ napísala by som mu hneď že aj ty si sa mu chcela akurát ozvať s tým istým, lebo ti strašne teraz chýba 500€ a potrebuješ požičať 😂 takto riesim každú žiadosť o peniaze..
Dobrym znamym poziciam uz len na zmluvu a za urok 🙂 a tie peniaze co nevrátil by som by som riesila cez policiu.
@savoya Presne ako pises. Nepoziciavame. Tiez sme na to doplatili. "Priateľovi" napis, že nech ti najskôr vráti to co dlhuje a nech ta viac neotravuje.