Ahojte, ste tu take ktore ste uz realne poziadali o odklad splatok na hypotekach? Vraj vysku novej splatky po uplynuti 9 mesiacoch vam oznamia az po schvaleni odkladu...a aky je vas nazor na ten zaznam v registri Lex Korona? Myslite ze ozaj to nebude v buducnosti sposobovat ziadne problemy? Pripadne planujete ist do odkladu?
Aj ja som požiadala o odklad, už ho mám schválený, navýšenie splátky po dobe odkladu bude nejakých 10eur ale to je spotrebný úver, nie hypotekárny.. Priateľ si dal odklad na hypotekárny úver a rozdiel ma asi 6eur..a následky do budúcna to zo zákona nemôže mať
@alenka18111 ahoj. Idem sa opýtať,ako to pociťujete teraz,po odklade splátok??? Ja som požiadal o štvor mesačný odklad, ktorý mi skončil v septembri a mám teraz neskutočne problémy. Teraz sa zamieta všetko, čo i len ak niečo chceš zobrať na splátky. Moja chyba, pretože ako sa ukázalo, našu firmu v ktorej pracujem,to až tak nepoložilo ale čo je horšie,banky totálne zlihali z informáciami, ohľadom čo bude po odklade splátok. Nie len, že po štyroch mesiacoch,figurujete v registri splátok pre korona vírus, ktorý je síce iný,ako register neplatičov ale narobí skoro také isté problémy,ako spomínaný register, figurujem šesť mesiacov!!!!! A čo je ešte horšie,po dnešnej informačnej správy z banky,tak ani po tých šiestich mesiacov, má nemusia odtiaľ vymazať. A pritom na účet peniaze chodia.
Takže asi toto,keby človek vedel pred tým,ako požiada o odklad,tak by som oň nepožiadal nikdy. No ako je možné, že tieto informácie nikde nikomu nedali. A tieto problémy začínajú ľudia, ktorí mali odklad už začínať pociťovať.
Ahojte
@black333 ja mam 9 mesacny odklad a so splatkami zacinam opat vo februari, to bolo spominane ze bude zapis v registri oznacovany ako Lex Korona ale ze sa na neho bude aj tak prihliadat ze to si si odlozit splatky nechal kvoli pandemii...
@november1111, nie , nepomôže ti to. A nepomôže ani to, že výplaty ti pravidelne chodia. Na splátky,na leasing, všade ak si mala odklad, všetko sprísnené. Áno,figurujes ako lex korona,no aj tak to teraz robí problémy. A pritom ja som mal len štvormesačný odklad. Uvidíme,ako sa vymačknu v banke.
ja som žiadala na 6 mesiacov. vyrozumenie mi prišlo do internet bankingu aj s výškou splátok aké budem platiť potom . splátka hypotéky sa mi navýšila len o jedno euro..takže nič hrozné. A nebojím sa žeby nám to do budúcnosti robilo problémy. museli sme to takto riešiť manžel padol na polovičný úvazok a ja sedím doma na 80 percent..a žiť treba..