Pozemok - kúpa a dilema

10. jan 2022

Ahojte. Máme dilemu. Máme na výber 2 pozemky. Opíšem oba.

Pozemok č. 1
-2600m2, 25 000eur, rovinatý, čistý, zastavaná oblasť, ale zadná časť susedí s poľom (hnojenie, postreky), vzhľadom na výmeru je tu možnosť časť pozemku časom odpredať a pekne otočiť peniažky

Pozemok č. 2
-1500m2, 27000eur, zastavaná oblasť, bez poľa, svahovitý, zarastený (potreba vyčisiť, vyrovnať terén a prispôsobiť celú stavbu svahu - najmä vstup, od cesty je to kopček), pomer cena - výmera je tu značne nevýhodnejší, plusové investície na upravenie terénu, bez možnosti odpredať časť pozemku, ale je to bez poľa, postrekov...

Tak a babo raď! :D

marci77
10. jan 2022

isla by som isla do 1.moznosti
je to dost velky pozemok nato, aby vam mohli vadit postreky, hnojenie na vzdialenom poli
a teda, ak sa da este rozdelit a predat .....a este je aj lacnejsi😉

nika0204
10. jan 2022

Fu neviem odkial si ale unas stoji cca 700m2 cez 100tisic tak toto je jak zadarmo brala by som obe..😂😂len pre zaujimavost kde su este take ceny?

autor
10. jan 2022

@marci77 No ono to nie je taka dialka, to ti vietor odfukne hned a priamo to dychas :( toho sa bojim, aj deti aby to nedychali :( ale ano suhlasim č. 1 je super ale toto ma desi :(

autor
10. jan 2022

@nika0204 To by som nerada konkretizovala, kym nemame kupene :D potom napisem 🙂

ngl
10. jan 2022

Oba mega výhodné, zalezi v akej dostupnosti sú pozemky od toho co potrebuješ (škola, obchod atď).
Cislo 2 sa ti ale značne predrazi oproti 1 keďže musíš čistiť plus vyrovnávať terén.

marci77
10. jan 2022

viete co ceny za m2 v BA satelitoch su uz okolo 300eur za m2
a nikomu ziadne pole nevadi ....ja by som to nevidela ako riziko
a co sa tam pestuje, ked sa tak obavate?

autor
10. jan 2022

@ngl dostupnost super, o to vobec nejde 🙂 dilema je vyssie uvedena

belllinka
10. jan 2022

Vsetky satelity su v poli a nikto to neriesi. Brala by som obidva a jeden po case so ziskom predala.

autor
10. jan 2022

@marci77 ja viem, sak teraz sa stavia vacsinou v poliach... tam vznikaju nove usadlosti... neviem co sa pestuje, nejaka klasika, repka alebo co :D ale vietor mi to bude fukat na moju zeleninu, do nosa, na pradlo :( vrrrr

majasalvator
10. jan 2022

Sťahovala som sa na dedinu lebo som mala za domom kľud pole a pokoj.Po rokoch sa to všetko predalo postavili sa domy a dnes sme nalepený na sebe že si cumime do dvora.Ked tu bolo pole prešli traktory.Dnes každý sused strieka kosi a sleduje burinu u suseda či není nebezpečná des a hruza .Zlaté pole.Tak zvažuj.

marci77
10. jan 2022

@majasalvator ano tiez mam taky pohlad na vec😉

marci77
10. jan 2022

ved si date pekny vysoky betonovy plot, ked toto by mal byt najvacsi problem😉

solange7
10. jan 2022

Nechapem preco riesit tie postreky. Ved ti tam nebudu robit turbo sprchy kazdy den. Si klikni shmu a daj si statistiky znecistenia ovzdusia. Keby si vedela co kedy dychas a ani nevies. Jeden postrek ta trapi tak, akoby deti mali dychat denne nebezpecny jed.

ngl
10. jan 2022

Brala by som 1.
Babka bývala na ulici kde bolo za domom kukuričné pole a v pohode. Nemáš nad čím dumat keď je dostupnosť z oboch pozemkov rovnaká.

oblecenie99
10. jan 2022

Tak zase nebude to niekde pri Prypjati, ja by som to pole až tak neriešila. Nestrieka sa tak často, aby som z toho bola v strese.

dada_99
10. jan 2022

odpovedala si si podla mna uz sama v opise druheho pozemku, ze by si sama bola za moznost cislo jedna. ako ta bez debaty vyzera lepsie ako ta druha

loginexistuje
10. jan 2022

a ako je to tam so sietami a s pristupovou cestou su tie pozemky urcene na zastavanie ? ako su vedene na katastri?

h2
10. jan 2022

Jednoznačne č. 1. Pole v susedstve by som považovala za jednu z výhod.

c_est_la_vie
10. jan 2022

No pre mna by tam bol este jeden potrebny faktor. Predpokladam ze nejde o stavebne pozemky so sietami, vzhladom na cenu. Takze otazka je, ako daleko budete siete tahat ( co vedia byt i tisice, desattisice)

autor
10. jan 2022

@c_est_la_vie siete sú priamo pred pozemkom, sú to stavebné pozemky oficiálne a prístupová je asfalt 😃 baby toto mám pozisťované nebojte sa nič 😃

nekulta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
10. jan 2022

a pristupova cesta je skolaudovana ? a je tam plyn voda elektrika kanalizacia ? a preco predavaju tak velky ten prvy pozemok ako je rozmerovo ? ci dlhy sliz ? bud je to lokalita kde davaju lisky dobru noc alebo je tam ine ale

luccija
10. jan 2022

Prvý... my bývame vedľa poľa a vidím to len ako výhodu.Nejake hnojenie repky a slnečnice má nezaujima🙂

ajsha123
10. jan 2022

My sme mali dom v susedstve poľa a hneď som videla nevýhody. Myši a potkany. Veľmi rýchlo prišli až do/k domu. Ale je pravda, ze to by bolo asi aj na tom druhom pozemku.
Kamarátka má dom susediaci s poľom, ale pozemok len 600 m, čiže pole je blízko. Vždy vedia, ze postrekovali - z ničoho nič im stiahne hrdlo, ochripnu a odíde hlas, ocerveneju oči... Manžel jej nechcel veriť, ze je to z postrekov, lebo on vždy v robote... Ona doma. Až kym to nezažil na vlastnej koži.
Ďalší pohľad. Bývame na juhu, rovina všade. Má to výhody, ale príde zima, napadne sneh (ako, je ho málo a len občas,) ale deti by sa aj tak radi sankovali, spustili z kopca... No u nás ani len taky mini briežok nie je.... Tak by som Deťom dopriala a nemajú kde.
Neradim. Píšem len moje postrehy a skúsenosti.

h2
10. jan 2022

@ajsha123 Pozerám, že si z Hviezdoslavova, ja bývam vo vedľajšej dedine. Sánkovať sa chodíme na hrádzu do Hamuliakova (dá sa aj do Šamorína). Áno, treba ísť autom, ale je to len pár minút.

zuzkaa1991
10. jan 2022

My sme sa zbudovali na poli ako dieta som tu chodila sadit s babkou zvysok sa ore sadi atd....a to som alergik je to dost ďaleko na "postreky"keby sama ste vedela co vsetko dychate cez vzduch aky "cisty"dazd pada ten postrek je asi najmenej skodlivy ;) ja nic necitim a ore sa ovela bližšie ;) date vysoky mur nic nevidieť ;)

margaretka_
10. jan 2022

Hlasujem za prvy a vysadit nejake stromy a kriky od pola, nech vam odtial nefuka 🙂

luccija
10. jan 2022

@margaretka_ poviem Ti tajomstvo🙂fúkať bude aj ponad kríky.

zarrinka
10. jan 2022

Pozri, ak bývaš na malej dedinke a robí sa hnojenie či postrek cítiť to až do "centra" čiže je to šuma fuk. Tam sa nemáš čoho obávať. Môj sused má napríklad vedľa nás ovocný sad a on postrekuje tie stromy možno aj desať krát do roka. Čiže aj kde nemám za domom pole žiadna výhra. Pri rozlohe toho prvého pozemku predpokladám,že bude jeho dĺžka dosť dobrá nato aby ti to nerobilo žiaden reálny problém. Zas ale aj svah má svoje čaro. Výdavky za čistenie pozemku sa však vedia vyšplhať do fakt veľkých položiek. A inak 2600m2 je úplne ok, nepredala by som za cenu straty súkromia ani cm2 😉

margaretka_
10. jan 2022

@luccija no ved to trochu aspon odkloni ten vietor. A mozno tam vetry duju aj tak opacnym smerom 😂

Edit. Prave mi muz hovori, ze aj my sme citili postrek z pola a to bolo hodny kus dalej, ani nie hned susedne pole. Ja som na to asi zabudla

janka_266
10. jan 2022

Hnojenie a aj peľ keď kvitne napríklad repka je cítiť a hlavne vidieť na parapetach aj v strede dediny 2 km od poľa 🤣 takze to je jedno. Tiež by som kúpila oba, alebo minimálne určite ten prvý 😃