Požadujú odo mňa zaplatenie dlhov po osobnom bankrote, no žiadne nemám.

jankomrkvicka436
2. feb 2020

Ahojte. Mam k vam prosbu...Chcem sa opytat, som po osobnom bankrote, vsetko mam v poriadku aj napriek tomu ma po roku od oddlzenia zacala kontaktovat spolocnost pohotovost s tym, ze chcu odomna aby som im vyplatil dlh ktory vznikol pred OB. kazdy den mi vyvolavaju od pondelka do piatku.Vyhrazaju sa mi sudmi a pozaduju odomna raz celu sumu a inokedy im staci polovica, tvrdia ze OB sa na nich nevztahuje.Mate niekto skusenost prosim?

draik
2. feb 2020

Zablokujte číslo, nereagujte.

jankomrkvicka436
autor
2. feb 2020

No
@draik no lenze problem je v tom, ze mi stale vyvolavaju z ineho cisla, mam zablokovanych uz 4 cisla a vzdy mi aj tak volaju z ineho cisla..maju vobec narok si narokovat aby som im peniaze vratil aj po OB?

draik
2. feb 2020

@jankomrkvicka436
Za bežnú pohľadávku nie

jankomrkvicka436
autor
2. feb 2020

@draik aka to je bezna pohladavka prosim?

draik
2. feb 2020

@jankomrkvicka436
Tá, na ktorú sa oddlženie vzťahuje.

suzitok
2. feb 2020

@jankomrkvicka436 ja by som im poslala oznamenie o osobnom bankrote pisomne, stym, že považuješ vec za ukončenú...

suzitok
2. feb 2020

@jankomrkvicka436 nech si prelustruju zoznamy vo vestníku...

jankomrkvicka436
autor
2. feb 2020

@suzitok poslal som im moj vestnik aj do emailu, no aj napriek tomu ma stale otravuju s tym ze OB sa na nich nevztahuje a maju narok na vymahanie dlhu

suzitok
2. feb 2020

@jankomrkvicka436 keby mna toľko otravovali, asi by som im jasne povedala, ze mam za sebou osobny bankrot a ked teda si myslia, ze maju pravo nieco vymahat, nech to daju na sud a nech uz viac nevolajú...

jankomrkvicka436
autor
2. feb 2020

@suzitok neuverite, ale aj to som im povedal, ze som pripraveny ist na ten sud, ktorym sa mi tak vyhrazaju, no aj napriek tomu mi kazdy den vyvolavaju a pisu SMS spravy :D

suzitok
2. feb 2020

@jankomrkvicka436 to uz hranici s nátlakom a obmedzovanim...neviem ako je to v tomto pripade, ci by sa nedalo brániť cez policiu..ale toto píšem ako uvahu, v trestnych veciach sa nevyznam..

jankomrkvicka436
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankomrkvicka436
autor
2. feb 2020

@suzitok no ostava mi uz len sa obratit na pravnika a s nim to vydiskutovat..dakujem za vas cas 🙂

suzitok
2. feb 2020

@jankomrkvicka436 alebo sa skuste obratit na svojho spravcu , drzim palce 🍀

jani321
2. feb 2020

@jankomrkvicka436 nie ste jediný... Priateľ je 2 roky po bankrote, každý deň sms, hlasová správa a raz mesačne aj ozajstný hovor. Nepomáha oznámenie o bankrote, ešte písomne odpísali, že vedia o bankrote, ale pohľadávku si aj tak uplatňujú... Treba ignorovať... Tam nič nepomôže, oni si idú svoje... Aj jedna pani v reflexe už na to poukazovala, a myslím, že nič nevyriešila...
Ak sa náhodou obrátite na právnika, prosim dajte info ako ste dopadli. Čo poradil. Nám tiež lezie na nervy dennodenne vyhrazanie.

@suzitok Spravca s tým už nič nemá, ak konkurz skončil...

pribinak
2. feb 2020

Ja by som im poslala doporučený list, že ak neprestanú, tak to budem medializovať.

suzitok
3. feb 2020

@jani321 aha....myslela som, ze spravca je prideleny na celych 6rokov, toto je pre mna nova informácia, ze iba na cas konkurzu, dakujem 🙂

n_i_ka
3. feb 2020

ahojte 🙂 ja osobne robím u správcu konkurznej podstaty...je rozdiel či ide o osobný bankrot alebo o oddlženie. Pri osobnom bankrote teda konkurze je správca po ukončení konkurzu odvolaný zo svojej funkcie. Dlžník nie je oslobodený od dlhov, ktoré sú súdom nariadené, napr. výživné. Ostatné dlhy od bánk, nebankoviek a fyzických osôb sú vymazané. Všetkým veriteľom a exekútorom treba zaslať uznesenie o vyhlásení konkurzu a tam to končí.

suzitok
3. feb 2020

@n_i_ka a v tej 6rocnej lehote ak sa zmeni stav oddlzenej osoby, napriklad dedenie, zmena pracovneho miesta....kam to ma nahlasovať? Dakujem 🙂

n_i_ka
3. feb 2020

@suzitok nahlasovať to treba iba ak chceš dobrovoľne splácať veriteľom alebo exekútor. Podľa toho kde sa to aj predtým splácalo, väčšinou sa dohodne na novom splátkovom kalendári. Ak príde k dedeniu PO vyhlásení konkurzu tak majetok nepodlieha konkurznej podstate. Taktiež sa dlžník PO vyhlásení konkurzu môže zamestnať bez toho aby mu boli robené zrážky zo mzdy.

suzitok
3. feb 2020

@n_i_ka ďakujem za odpoveď 🌻🙂

jankomrkvicka436
autor
3. feb 2020

@n_i_ka dakujem za vysvetlenie 🙂

kotulicek
10. feb 2020

@jankomrkvicka436 ahoj uz si to nejako riešila? brata tiež otravujú z pohotovosti každý deň volajú už nedvíha.... Sám nechápe čo chcú on mal dva dlhý jeden vyplatil a druhý Dal niekto na súd bol tam ako svedok že to bola nejaká úžera či čo ...tak platiť nič nemal a teraz sa do toho začali obúvať tak ich ignoruje ... hlavne nič neplatíte keby tam čo i len 5€ poslal znenalo by to priznanie dlhú a potom by to musel vyplatiť

siberio
10. feb 2020

ak na to uz naozaj nemaju narok a ide len o to otravovanie tak skuste riesit v zmysle slavneho zakona o GDPR, zaslat nejaky list, ze stahujete suhlas so spracovanim osobnych udajov, nieco take...je na ochranu osobnych udajov zriadeny aj nejaky urad tusim

bukino1979
29. apr 2020

Zdravim ludkovia.Ak by ste mi vedeli niekto poradit k teme os.bankrotu,prosim...CPP uz schvalilo moju ziadost a cakam na zapis do OV...Avsak kazdy den bojujem s tym,ako sa vlastne orientovat v OV.Nasiel som tu uz nejake instrukcie,ze do kolonky obch.meno zadam skratka to moje a potvrdim ikonu vyhladat.No a stale mi najde tych istych menovcov a podla datumov sa to nepohlo uz asi mesiac...Tak neviem ci ja robim nieco zle,alebo sa to vobec nehybe...Zaroven sledujem aj register upadcov a tam kazdy den pribudaju kandidati...Dufam,ze prispevok som dal zrozumitelne tak aky ste niekto vedel poradit z vlastnej skusenosti.Velka vdaka 🙂

n_i_ka
29. apr 2020

@bukino1979 CPP tvoje papiere pošle na súd a súd vyhlási konkurz, môže to trvať aj pol roka

bukino1979
29. apr 2020

@n_i_ka A teda vyhlasenim konkurzu sa rozumie zapis v OV?...A po naslednom vyhlaseni konkurzu sa zastavuju vsetky zrazky a exe.?

n_i_ka
29. apr 2020

@bukino1979 konkurz sa za vyhlásený považuje deň po zverejnení v OV, zrážky by sa mali zastaviť no pošli exekútorom to vyhlásenie....bude ti pridelený správca konkurznej podstaty,ktorý ťa bude kontaktovať si povinný mu poskytnúť súčinnosť ... To ako bude postupovať a aj všetky potrebné informácie ti povie

renata9876
12. apr 2021

@jankomrkvicka436 prosím vás ešte vás otravuje pohotovost mňa začali teraz otravovať po troch tokoch

jani321
13. apr 2021

@renata9876 Ahoj. Aj som už zabudla na pohotovosť. Ešte pred rokom aktívne obťažovali skoro každý den. Ale už asi pol roka je pokoj. Žiadna sms, žiadne volanie.