Povolené prečerpanie a hypotéka

kristina5598
27. sep 2024

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, chcem si zobrat s priateľom hypotéku, ale mám nastavené povolené prečerpanie a som dlhodobo v mínuse. Pred podaním o hypotéku chcem povolené prečerpanie vyplatiť. Bude to problém pri hypotéke? Ďakujem.

kavasmliekom
27. sep 2024

@kristina5598 mne povedali, že áno, bude to problém.

andrea_82
27. sep 2024

Ja ked som chcela pozicku, tak povolene precerpanie ratali, akoby som uz mala zobratu pozicku. Proste tam tu moznost mas, ci ju vyuzivas alebo nie, oni s nou rataju, ked posudzuju tvoj prijem, ci je dostatocny.

biancarv
27. sep 2024

@kristina5598 treba to vyplatiť a zrušiť.

patka06
27. sep 2024

Povolené prečerpanie vyrovnať a zrušiť a až potom žiadať o hypo.
Je to presne ako píše andrea

michaelam2
27. sep 2024

@kristina5598 budu to brat tak, ze uz uver jeden mas a znizia ti sumu hypoteky. Idealne je preto to vyrovnat a zrusit, aby si dostala co najvyssiu sumu.

petamich
27. sep 2024

Zalezi od prijmu ak mate dostatocny prijem, povolene precerpanie ani dalsie uvery nemusia byt problem (ludia bezne maju viacete hypoteky pre porovnanie)

ela90041
27. sep 2024

Problem pre schvalenie hypoteky to nemusi byt, len to povolene precerpanie znizi vysku potencialnej hypoteky, nakolko sa zapocitava ako bezny uver. Druhou strankou veci vsak je, ked ste dlhodobo v minuse, ci budete vediet mat dostatocnu platobnu disciplinu na korektne splacanie hypoteky. Nakolko je povolene precerpanie jeden z najdrahsich uverov, tak by bolo dobre ho vyuzivat skor vynimicne na nepredvidane vydavky ako dlhodobo. Dalsim bodom je, ze pri hypoteke treba mat 20% vlastnych zdrojov a to si nie som ista, ci mate, ked ste dlhodobo v minuse.

melanta
27. sep 2024

Môžeš mať aj 10 účtov v 10 bankách a na každom povolené prečerpanie a hypotéku dostaneš, ak máš dostatočný príjem na toľko úverov. Takže nie, nemusí to byť problém. Ak ti ale vychádza z príjmu hypotéka len tak tak, tak je potrebné ho nielen vyrovnať, ale aj zrušiť. Pretože aj nečerpané prečerpanie sa počíta ako úver. Ak sa teda bavíme o povolenom mínuse, čiže čerpaní povoleného prečerpania, nie nepovolenom.

jazula
27. sep 2024

Treba to vyplatiť a zrušiť, inak sa to zarátava, ako keby si mala už úver v maximálnej hodnote povoleného prečerpania.

ekira1
27. sep 2024

@kristina5598 tak ako písali dievčatá vyššie. Len keď si dlhodobo v mínuse, máš hotovosť na hypo a budeš mať na splátky? Prepočítala si si koľko potrebuješ na život + splátka hypo + nečakané záležitosti + rezerva?

babo561
28. sep 2024

@kristina5598 otázka znie, či ste v povolenom prečerpaní, alebo v nepovolenom prečerpaní a či načas splácate úroky.

stlienka1979
Odpoveď bola odstránená
Zobraz