Povolené prečerpanie

branian
27. máj 2013

Ahojte...chcela by som sa opýtať či máte skúsenosť so zchvalovaním debetného účtu...ako dlho prebieha schvalenie a po akej dobe sa už dá čerpať debet...ďakujem

mirkazbirka
27. máj 2013

Ahoj. Ja mám bežný účet v Tatrabanke a tam mám okamžite predschválené limity voliteľného prečerpania. Keď sa prihlásim cez internetbanking a zvolím si z predschválených súm, okamžite sa mi to nastaví na účte a viem hneď čerpať. Neviem, akú máš banku, určite majú rôzne podmienky.

sisaha
27. máj 2013

@branian vacsinou to daju na ucet v priebehu dna.. No ja by som to nebrala ako uver, pretoze tie uroky su dost vysoke a lahko sa ti moze stat, ze ho budes tazko vyrovnavat... Ja ho sice na ucte mam, ale necerpam ho..Je to skor poistka, ak by prisli nejake neocakavane vydavky.. Inak si vytvaram vzdy dostatocnu rezervu.

branian
autor
27. máj 2013

ja mám slovenskú sporiteľňu... požiadala som o zavedenie povoleneho prečerpania, zatial sa mi neozvali, čakam cely deň ale zatial nič... preto ma zaujimalo ako dlho sa na schvalenie čaka, keďže splňam všetky ich podmienky k schváleniu

sisaha
27. máj 2013

@branian 😀 no tak, ale to mas tu "najsamlepšiu" banku.. Netusim ako dlho budes cakat 😀

branian
autor
27. máj 2013

@sisaha tiež som uvažovala o zmene banky ale nemam s tzm nejake skusensti čiže ani neviem ktorá banka by bola pre mna výhodna

bodka13
27. máj 2013

@sisaha mala si so Slov.sporiteľňou nejaké problémy 😕 ...my tam máme účet už veľmi dlho,myslím že od 1997 a sme spokojní 🙂

majka99999
27. máj 2013

@branian ak si ziadala online, to bude trvat celu vecnost. Ak osobne, tak myslim, ze na druhy den to bolo.

sisaha
27. máj 2013

@bodka13 ja nastastie nie, ale v rodine mame zopar kusov co ju maju a je to číra katastrofa..prava ruka nevie co robi lava..

dada1212
27. máj 2013

no SLSP...
skoro všetky banky do dajú automaticky po založení účtu, prípadne po dvoch-troch mesiacoch ak vidia, že tam chodia pravidelne peniaze.
ale SLSP robí z toho vedu ako keby ti malo požičať 1 000000eur, nie dať možnosť ísť do mínusu tak možno 300 až 800 eur.
tam to tak ľahko nepôjde, budú si dosť vecí preverovať.
ak chceš ten debet tak prejdi radšej do inej banky, prípadne zájdi tam osobne a pohroz zrušením účtu, možno ž to zaberie.
lebo inak sa nedočkáš, budú si ťa preverovať ako keby ti mali fakt požičať milion eur.

eeffka
27. máj 2013

@branian ja mam VUBku a doslova mi debet natlacaju.... ja som zasadne proti takymto veciam, najma u ludi co maju hlboko do penazenky nakolko to je cesta z kopca... Rozmysli si dobre ci to neustojis bez debetu, nakolko sa dostanes do kolotoca splacania debetu a nikdy do plusu, a uroky su v debete riadne vysoke...

jarka721
27. máj 2013

@dada1212 mne slsp dala hneď sama od seba debet ale bola som ho este v ten den zrusit 🙂

jarka721
27. máj 2013

@bodka13 ja tam mam uz tiez dost dlho ucet a zatial som nemala vobec ziadne problemy, 🙂

ela2710
27. máj 2013

@bodka13 SLSP je podla mna jedna z najhorsich bank 😒 keby sme tam nemali poprihlasovanie vsetky brigady, zamestnanie, rodicak, tak by sme uz odtial odisli, no momentalne nemame vobec cas na taketo vselijake vybavovacky, my mame na ucet pravidelne peniaze, pri vybere z bankomatu MM pise ake povolene precerpanie ma predschvalene, splna vsetky podmienky uvedene na ich stranke a vsak uz si ho vybavovat skusal a nic mu nedali, teda to je ta posledna banka na ktorej ,,podmienky" by som sa spoliehala, napr. v Postovej banke splacame len pozicku, kazdy mesiac sme davali 160 eur na splatku pozicky a oni nam automaticky zacali schvalovat povolene precerpania, len preto, ze tam mame kazdy mesiac peniazky, v SLSP by to bol zazrak 😒

ela2710
27. máj 2013

@dada1212 presne o tomto hovorim 🙂
@eeffka vies debet je dobre mat, nemusis ho samozrejme vyuzivat, no nikdy nevies co sa stane, MM ostal na isty cas minuly rok bez prace, boli sme velmi vdacní uz len zato, ze nejaky debet mame, a mame ako tak z coho zit, samozrejme hned ako sa zamestnal sme vsetko povracali, ale je dobre mat aj taketo ,,zadne vratka" clovek nikdy nevie, na co sa mu zidu

dada1212
27. máj 2013

@jarka721 no neviem, ja mám podobnú skúsenosť ako @ela2710 a to som dlhoročnou klientkou, chodia mi tam pravidelne peniaze, nikdy nebolo tak, že by som všetko vyberala až do posledného centa, už niekoľko rokov mám vždy na účte zostatok od 200 eur vyššie. a aj tak im bol problém schváliť mi debet 300eur.
pritom fakt ide pre nich o drobné, okrem toho ked by sa im zdalo, že peňazí chodí pomenej, debet nie je úver, takže ho hocikedy môžu zrušiť, takže pre nich to nie je skoro vôbec rizikové.
ale aj tak je to pre nich problém.

bodka13
27. máj 2013

@ela2710
@dada1212
...ono to možno=určite závisí aj od konkrétnych pracovníkov 😉 ....nám ho ponúkli automaticky, po určitom čase ako príjem stúpol ho navýšili (na dosť vysokú sumu podľa mňa-1400€) a dosť často nás kontaktujú s nejakými novinkami ,alebo výhodnými ponukami ...a tak je to v každej banke -napr.aj vo VUB musíš splniť podmienku,že ti chodí na účet pravidelne príjem a zdá sa mi,že až po 3 mesiacoch schvaľujú debet ...to,že PB automaticky ponúkla debet hoci tam chodia len prachy potrebné na účet je reklamný ťah ako prilákať klienta 😉

ela2710
27. máj 2013

@bodka13 MM je klient uz zo 4 roky, v Postovej banke 2 roky,do SLSP mame pravidelne kazdy mesiac cele nase prijmy, do Postovej banky chodilo 160 eur, a uz po par mesiacoch ho schvalili, tu nic, v zivote nas s nicim nekontaktovali, akurat len s produktami, ktore by vyhovovali im a nie nam, no proste vieme si predstavit aj lepsie banky, ustretovejsi pristup a dodrziavanie podmienok, proste ked si ich raz niekde vycapim, tak nech ich aj dodrzujem a nieze oni sa vzdy na nieco vyhovoria, nam je to uz v podstate jedno, kedze aspon PB nam schvalila, dokonca bez nasho ziadania, a snazime sa ho vyuzivat len v najnutnejsich pripadoch, takze tak

jarka721
27. máj 2013

@dada1212 neviem ako to funguje ale za zrusenie uctu sa tiez plati,ci?!myslimm v slsp 🙂 tak asi vela nevyhra ak sa rozhodne prejst do inej banky 😉

dada1212
27. máj 2013

@bodka13 no možno máš pravdu, že to záleží aj na pracovníkoch.
ale aj tak, počula som že robia veľké problémy napríklad aj pri hypotekárnych úveroch atd.
čo nie je veľká výhra, lebo človek ked má niekde niekoľko rokov účet, tak by očakával že ak potrebuje úver, tak tam dostane nejaký úver najskôr, najvýhodnejšie, bez kopy papierovačiek, kedže vedia ako mu chodia peniaze na účet.
ale v slsp je to často skôr naopak, že dostaneš všade, len tam nie.

tanitta
27. máj 2013
tanitta
27. máj 2013

@branian VUB... taktiez nam ho nanutili....40dni bezurocne po 40dnoch to uz ide na uroky cca tych 18%-uz presne neviem ... platenie kreditkou bezplatne v ramci vedenia uctu.... tych 40dni je take preklenutie do nabehu vyplaty kedy vyplatis "dlh" a takto zijes na "bezurocny uver" mesiac co mesiac....

pampusica
27. máj 2013

Aj v CSOB banke treba vyplnat tolko udajov,ze si to clovek radsej rozmysli s debetom 🙂 ,pokusi sa radsej vyst s tym co ma 🙂

sirinka
27. máj 2013

Povolene precerpanie je cesta do pekla.... Kto ma malo peniazkov, dostane sa do zacarovaneho kruhu... Debety a vyhodne pozicky... Ozobracovanie ludi.

99zuka
29. máj 2013

@branian ak potrebujes peniaze na nieco konkretne, tak uz by som to radsej riesila spotrebakom, je tam ovela nizsi urok, povolene precerpanie je asi najhorsi a najnevýhodnejsi bankový produkt ☹

slniecko2551
29. máj 2013

ja mam tatra banku,tam to doslova nukaju i ked si clovek o to neziada....potom len chodit do banky a rusit to...tiez si myslim,ze to neni moc vyhodne,skor si od banky inym sposobom poziciat...toto je sice rychle,ale nestoji to za to..... 🙂 😎

login111
9. feb 2014

@pampusica kolko papierov??? dali mi ho automaticky a len som spravil malu autogramiadu. Bezne tam podpisuje ovela viac papierov. Osobne povazujem CSOB za najlepsiu banku, teda aspon tu v Zlatych Moravciach, pretoze pristup a jednanie ku klientom je naozaj na vysokej urovni! Skor v SLSP sme mali problem z neexistujucim uverom ktory nas vysiel na 800 euro a za kybel starosti ktomu!
No kazdy ma svoj nazor a zastava si tu svoju, pokial nas nedostane do problemu...
A na debet ci uver mam len jeden pohlad: Sme deti bank a takmer kazdy obyvatel zostane snad do smrti!

mircalla
9. feb 2014

@branian Ja mam VUB. Tak to zavisi od toho, ci ti tam chodia prijmy atd. Ak ano, vacsinou je urcity limit predschvaleny a trva to 1-2 dni len ides na pobocku a podpises papiere. Ak ti tam nechodia prijmy, je to uz o inom - potvrdenia z prace o zamestnani, vyplatne pasky atd...Najlepsie riesit na pobocke.

ljjuro
3. okt 2014

Ak bude niekto chciet v CSOB povolenie precerpanie pripravte sa na uplnu neprehladnost .
Na internet bankingu nieje vidiet ani kolko som precerpal ani kolko este mozem precerpat a ani kolko ma ta cela sranda stoji.
Na vypise je vidiet: Cerpanie uveru sem, splatenie uveru tam, Vyrovnání učtú
Co to posledne mi pride ako nezakone pretoze to nieje uradny jazyk na slovensku.
Absolutne nemam prehlad a ako nahle ho tento mesiac splatim tak to idem okamzite zrusit a az budem potrebovat radsej si poziciam separatne pretoze mam aspon prehlad.
V Tatrabanke to bolo prehladnejsie ako sklo.
S pozdravom

ljjuro
3. okt 2014

tu je par riadkov z vypisu ako priklad toho co som tu opisal.

bpostale007
Odpoveď bola odstránená
Zobraz