Ahojte, chcela by som poznať vaše názory na PZP v Uniqe alebo Kooperative. Doteraz sme mali v Kooperative a boli sme spokojní. Pôvodne sme chceli aj teraz uzatvoriť PZP v Kooperative,ale pani mi asi omylom pripravila zmluvu na Uniqu. Povedala však,že vraj Kooperativa ruší niektoré strediská a Uniqa je lepšia,lebo je tam zahrnutý aj servis. Keď som si pozerala doma informácie,tak teda ten "servis"(odtiahnutie auta do 500km) ma nepresvedčilo. Skôr možno to čelné sklo. Budem rada ak mi napíšete Vaše skúsenosti a odporúčania.
Kooperatíva je dobrá, pokiaľ nedôjde k plneniu poistenia. Ja a nie som sám, mám veľmi zlé skúsennosti s Kooperatívou, dokonca som sa s ňou súdil o výšku plnenia škody. Neuznali mi úplne jasné veci, ktoré mi potvrdil aj znalec, ale nepomohol som si. Kooperatíva - nikdy viac!
A čo tak wustenrot ? Dokonca majú možnosť, samostatne poistiť čelné sklo ..
@doublexgirl najlacnejšie poistenie skla je v axe - doplatok 18 € k pzp Poistná suma 500 € - na všetky sklá na aute. Wustenrot má najdrahšie poistenie čelného skla.Poistná suma 200 € za 40€/rok a poistené je iba čelné sklo...
@mirokinder ešte stále sa tu bavíme o PZP? (poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla) Pretože čo sa týka plnenia plnené je iba človeku, ktorému spôsobíš škodu nie tebe...
@borja No tak tu napíš údaje (výkon v kw, vek, objem motora) a ja ti ukážem tie 3 eurá pred všetkými, poradkyňa má asi hodne pokazenú kalkulačku, alebo ti ukazuje čo chce aby si videla.
Jasné, že som myslel havarijnú poistku, ale keď ja už som na Kooperatívu tak nahnevaný,že mám obavy aj o plnenie poškodenému, aby si náhodou ten neuplatňoval to, čo mu Kooperatíva neuhradí v nasledujúcom občianskom spore na' súde so mnou.
@mirokinder poškodený môže mať spor iba s poisťovňou, v žiadnom prípade s vinníkom - to by sa ani nedostalo na súd.
Inak ja som mal havarijnú v kooperative a búral som dva krát a vždy som dostal zaplatené - prvý krát som dal auto do servisu (zmluvného), všetky papiere vybavili a dali mi doplatiť spolúčasť vtedy ešte 5000 SK. Druhý krát som rozbil piate dvere ale to už som si dal vyplatiť rozpočtom - dostal som 500€. Druhý kufor má stal 200, striekanie 100...200 som zarobil.
podla mna ta ta pani pekne os...a.ake pomylia?podla mna jej ide o provizie.mali sme vaznu autonehodu a poviem ti,plnenie y pzp od kooperativy za tie peniaze je naj.
À Mne neuznali poruchu riadiacej jednotky, ktorá prestala fungovať po 8 rokoch à 650.000 km presne v momente nehody ànapriek posudku znalca v obore dopravy, že s najväčšou pravdepodobnosťou sa to stalo v priamej súvislosti s nehodou, túto jednotku v hodnote 1.200,- EUR nepreplatili. Došli o dobrého klienta, lebo všetky naše nové firemné autá sme poistili inde.
@mirokinder Mal si dať auto do servisu a nestarať sa ako ja v prvom prípade, zaplatil by sis si svoju spolučasť a to ostatne je medzi servisom a poisťovňou...
Jasné, že auto bolo v servise, ale poisťovňa odmietla preplatiť faktúru, napriek tomu, že vedúci servisu osobne odniesol poškodenú súčiastku do skúšobne a skúšobňa vydala rozhodnutie, kde skonštatovala, že priebeh nehody ju mohol poškodiť. Vraj nevydala rozhodnutie, že "musel" poškodiť a jednotka sa poškodila náhodou práve v momente havárie po ubehnutí 650.000 km. Išlo o nákladné auto. Jednanie poisťovne bolo neuveriteľne arogantné a ich právnici - jedna zberba. Nikdy viac! A väčšina servisov Ti to potvrdí. Mohol som to riešiť ešte cez ich dozorný orgán Národnú banku, jedine z tej majú strach, ale na to som už nemal nervy. Odvtedy sme poisťovali už 3 nové nákladné autá, nie lacné a mňa teší, že ani jedno nie u nich! Ale, sme na Modrom koníku, tu sa debatí o iných vozidlách 🙂
ČSOB: 110 €
Komunálna: 112 €
AXA: 116€
Astra:116 €
Kooperativa 119€
Uniqa: 121€
Union: 145€
Wustenrot: 152 €
Generali a Allianz tu radšej písať nejdem to sú pálky..
@ philos vidíš 2 eur rozdiel medzi kooperativou a uniqou. tak to je v pohode. len som nevedela či je tam nejaký rozdiel medzi poistkami.
pri kooperative si dajte pozor, lebo som sa dozvedela, ze kooperativa ma aj pri PZP nejaku spoluucast, len klienti o tom nevedia, pretoze im to nepovedia...preto je lacnejsia. radsej sa na to spytajte priamo v poistovni, ci poistka je so spoluucastou alebo nie
@frapper
To akože myslíš vážne, že tu ideš vyzdvihovať allianz PZP?
Pri PZP v allianz je spolúčasť takže všetkých čo tam mieria varujem že keď do niekoho nabúrate ešte od Vás vlastná poisťovňa vypíta (inak to Vám pri predaji pzp určite zabudnú povedať..). A to už sú potom nervy či? Žiadna iná poisťovňa to nerobí (s výnimkou požitia alkoholu alebo omamných látok).
A ešte čo sa týka plnenia áno allianz plní rýchlejšie, ale pri pzp ti to môže byť jedno veď peniaze nejdú do tvojho vrecka...
@philos No to myslím úplne vážne,pretože ty asi nerobíš PZP do Allianz,lebo ak áno musíš vedieť,že Allianz má bez spoluúčasti PZP.Môže byť ,že niekto má zmluvu tak postavenú so spoluúčasťou,ale to mohlo byť v rokoch 2000-2004,ale to keď klient chcel,vtedy mal minimálne poistné.Momentálne teraz je bez spoluúčasti,ale je to individuálne aké poistné klient zaplatí a s kým to robí,lebo tu sa berie do úvahy vek držiteľa,RV auta,cm3,kw,typ auta.Áno poistky sú v Allianz drahšie pre mladších t.j.do veku 30rokov,ale každopádne odporúčam ľuďom nech si dajú spraviť ponuku v AK,,alebo zájsť na pobočku.Reprezentant má ešte možnosť znížiť poistné svojou zľavou,toto ale nemusí ak nechce,preto keď za mnou príde môj klient,ktorý má u mňa aj iné zmluvy,tak má odomňa plnú zľavu a odchádza spokojný,to isté má aj klient,ktorý ma vyhľadá aj na odporúčanie iných.Ešte v Allianz z PZP limity poist.plnenia: 5 000 000€ na náhradu škôd na zdraví a nákladov pri usmrtení a 1 000 000€ na náhradu vecných škôd a ušlého zisku + 3,29€ za technickú asistenciu.Nech si každý porovná s ostatnými.Preto si ja myslím aj keď klient niekedy troška doplatí,ale nie sú naťahovačky po súdoch.Vieš a to či ti to môže byť jedno pri plnení,tiež záleží od človeka aký má charakter.Ja osobne by som bola nešťastná z toho,keď spôsobím niekomu škodu a poisťovna alebo poškodený má probém to prelikvidovať.Beriem to z ľudskej strany,ako keby som bola na mieste poškodeného.Neviem možno niekto nebude súhlasiť,ale to je môj názor.
PZP v allianz.
variant basic - povinná spolúčasť 100 €.
ak chceš bez spolúčasti variant štandart/optima = príplatok
Poistný poradca allianzu však zväčša siahne po basic aby mohol konkurovať cenám iných poisťovní..
Inak na fotoje suma ktorú zaplatí 33 ročný vodič za škoda felicia (objem1.3)
Ostatné poisťovne toto auto poisťujú zan najnižšiu možnú cenu (60 - 80 €), allianz viď foto...
limity plnenia sú irelevantné nakoľko obsah pzp je daný zákonom ako aj limity...
asistenčné služby sú tiež dané zákonom (ubytovanie 1 noc, doprava domov...)
Keď klientovi poisťujem auto (pzp) idem po cene a dávam plné zľavy - potom mám istotu, že mi to o rok alebo dva nevypovie a nedá si urobiť niekde inde lacnejšie (nato prídeš časom)
@philos ale prečo by som mu mala dávať spoluúčasť,keď je lepšie pre klienta bez spol.dám mu štandart a presne to,čo som písala k tomu zľava reprezentanta,tak mu výsledok vynde ako v hociktorej inej,tak nepíšem,že sú to pálky i keď niektoré typy sú drahšie to sa nehádam.Je tu potom možnosť vždy k VD znížiť poistné ,bez výpovede-limitom.Makléry to možno nerobia a to je to,čo sa na fore píše-starostlivosť o klienta.Ja nemusím na to prísť ja to viem,robím pre poisťovňu 16 rokov.Každý môj klient v kmeni je oslovený 8 týždňov pred VD,aby dostal dobrú cenu na ďalší rok.Práve to je o tom s kým poistenie uzatvoriť,lebo napr. v Allianz nemusí dostať klient cenu u teba takú ako u mňa.Práve to som chcela,že niekedy je lepšie priplatiť 7€ ročne,ako mať tie nervy.
Tak my mame allianz na 5tich autach, nedam na nich dopustit... plnenia su vybavene vzdy, peniaze mame za chvilu na ucte, servis s nou spolupracuje priamo, cize ani obhliadanie nebolo nikdy treba, nakolko na to maju ludi. Vzdy sa vsetko vybavilo, z positky sme menili disky, pneumatiky (havarijne poistenie) - cca 2500EUR na jednom aute, ostatne maju iba PZP a teda celne sklo sa menilo uz na dvoch, jedno sa prestriekavalo... poskriabane auto atd, to nikdy nebol problem. Zavolame, nahlasime presne kde a co sa stalo, na linke nam mila pani vzdy povie ako postupovat, ci je to auto zo spolupracujuceho servisu, alebo sa opyta, kde ho ideme dat opravovat a vybavuje sa to tak.. A nic ine ma netrapi.. nestalo sa mi nikdy, ze by bol nejaky problem. V kooperative zase mame osobne auto a tam tiez nebol problem, ked sme museli cele bocne dvere menit, ked do nas jeden pan nacuval na parkovisku... ale tie behacky to bol otras ;)
@simca06022011 Presne je to o tom,na 1 funguje likvidácia,asistenčné služby-pokiaľ klient má čistý úmysel nemá nikdy problém.
Ak ide o porovnanie UNIQA s KOOPERATIVA tak podľa mojej skúsenosti je lepšie UNIQA. Pretože mal som kopu klientov s pzp koop ale tam je to v prípade nehody strašné. Vybavovanie a všetky následné veci s tým spojené. V uniqe to ide hladšie a su ochotnejší. Môj názor je že v koop je dosť veľký bordel. Ak ide niekomu o cenu tak v pohode. Veľakrát vyjde v koop lacnejšie ako napríklad v uniqe. Ale tých 5 eur ročne by mohol byť ochotn zaplatiť každý za kvalitu a väčšiu ochotu. 🙂
@philos chcem dať vedieť ten prípad,čo si dal foto.PZP u mňa,čo robím iba pre Allianz-príklad:33ročný,Felicia 1289cm3, 55kw, RV:1997,modul Štandart-bez spoluúčasti+asistančná sl.-výsledná suma 81,29€ poistné na rok 2014.Len som chcela kto to bude čítať,nech sa nedá pomýliť rečami,že Allianz má pálky,ale nech si dá vypracovať ponuky u viacerých reprezentantov.
Kooperativu neodporucam,niekolko poistnych udalosti ktore mali byt kryte cez havarijne poistenie nieje schopna ukoncit po roku! V praci sa dost stretavam s negativnymi reakciami na tuto poistovnu. Momentalne viem o 3chystanych staznostiach na NBS:...
Naopak s Alianz su ludia spokojni.
Vienna Insurance Group story: klientovi v servise vymenili prasknutý nárazník za iný - starší diel z iného auta s úmyslom, aby sa vyhol amortizácii, a dostal naspäť to, čo stála oprava. Na faktúre bolo výslovne uvedené, že použili starší diel za 150 EUR, a nie nový za 450 EUR. Komunálna poisťovňa aj tak odrátala amortizáciu 25 EUR. Upozornil som KP telefonicky, že niekto asi urobil chybu. Žiadna reakcia. Upozornil som vedúceho likvidácie - vraj vec preverí. Mesiac žiadna reakcia. Krádež 25 EUR sa dá zniesť, ale keby si aspoň dali na webe iný slogan (Dôvera v správnych rukách). Pri tej katastrofe aspoň vidno, že humor im nechýba....
Ahoj, určite by som neodporúčal PZP v Kooperative. Je sice mozno najlacnejsie a aj ma par benefitov, ked uz tak skor Komunálnu poistovnu, aj ked su to VIG Group, ale su podstatne lespi, hlavne co sa tyka likvidacie. Komunikacia s poistovnou KOOP je otrasna.
Odporucam sa obratit na dobreho maklera, on ti poradi a hlavne v pripade problemov ti vie pomoct, vie s kym ma komunikovat. Hlavne pri nehode, vie co mas urobit. Staci mu zavolat. Takze sa kludne na mna mozes obratit 😉
Najkvalitnejšie PZP na Slovensku je v Kooperative nakoľko máte zdarma "Verejné prísľuby na úraz a mejetok" čiže každý kto sa vezie v aute je poistený na sumu 3300 € na trvalé následky/smrť a celé auto je zdarma poistené havarijne na živel(požiar, výbuch, víchrica, povodeň..) na sumu 3300 €. Kooperativa spolu s komunálnou poisťovňou (VIG) sú spolu najväčšou spoločnosťou na slovenskom trhu. Kooperativa má druhú najväčšiu sieť pobočiek (po allianz)
Pani si omylom nepripravila nič, ide o províziu to mi ver. Okrem toho Uniqa vždy víde drahšie (jedna z najdrahších poisťovní na PZP)
http://www.koop.sk/index.cfm?module=activeweb&p...
http://www.koop.sk/downloads/asistencne_sluzby_...
http://firmy.etrend.sk/rebricky-firiem0/najvacs...