Povinné poistenie

26. dec 2023

Čo hovoríte na nový zákon od januára ohľadom povinného poistenia počas materskej (rodičák, tehotenstvo)?

veronika_sk000
26. dec 2023

o co konkretne sa jedna? nejak ma tato info obisla

luliu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronika_sk000
26. dec 2023

@luliu dakujem 👍 no, dalo sa to asi cakat

daniela.ho
27. dec 2023

@luliu kde je pisana taka info??

zafir01
27. dec 2023

@daniela.ho ja som sa teraz dopatrala ,ale našla som info len týkajúce sa SZČO .
Moja mala nemá ešte ani 2 roky . V novembri som nastúpila do práce ,a teda sa mi dôchodkové odvody scitavaju .

zafir01
27. dec 2023

https://standard.sk/527729/od-januara-sa-pri-ce... našla som .. ale som prekvapená ,že doslova takto v tichosti sa rozhodlo

iv007
27. dec 2023

@zafir01 ja to kvitujem, mnoho SZCO robili dalej nacierno, ale pocas prerusenia neplatili odvody a navyse boli poistencami statu. Nepride mi to fer.

zafir01
27. dec 2023

@iv007 som rovnakého názoru . Len tá rýchlosť ,akou to prišlo a teraz sa komunikuje na fórach 😂🤌 . Kôli práci a teraz sviatkom som tv nesledovala a na mobile nesedela ,tak som ozaj bola mimo diania ,ale ako pozerám , rieši sa to tu má fóre vo viacerých témach

iv007
27. dec 2023

@zafir01 vela veci si schvalia potichucku bez medializacie, najnovsie som citala ze chcu znevyhodnit predcasne dochodky a strhnut 1% za kazdy zacaty mesiac lebo mrte ludi takto odislo a nema kto pracovat..

pe_mi
1. jan 2024

@iv007 áno,s tými dôchodkami túto info som aj ja zachytila.budu musieť niečo poriesit.lebo ľudia si to vyrátali a zistili,že sa im oplatí požiadať o predčasný dôchodok a enormne množstvo ľudí treba platiť 🤷 vrja už nebudu moct poziadat po 40odpracovanych rokoch ,ako to bolo teraz