Ahojte, polozim rovno otazku:
" príplatok k príspevku pri narodeni dietata: je potrebné OP, RL + kópiu, kartičku z banky prefotenú, potvrdenie od gynekológa že je dieťa prvonarodené a že boli absolvované všetky prehliadky,potvrdenie od pediatra že sa dieťa dožilo 28 dní, POTVRDENIE ZO ZDRAVOTNEJ POIST. ZE SI PRED PORODOM BOLA POVINNE POISTENA 1 ROK .. "
Pytam sa, ak som otehotnela v oktobri2011 a od oktobra 2011 si platim dobrovolne zdravotne poistenie a predtym som jaksi polroka neplatila ziadne odvody, v tom pripade neziskam PRIPLATOK K PRISPEVKU PRI NARODENI DIETATA 😠 ? Ci to uz neplati ?
My sme nedokladovali ani bankovy ucet - len som jeho cislo napisala do ziadosti.....
ja som nemala ani potvrdenie od gynekologa, iba od pediatricky a zo zdravotnej poistovne uz vobec nie... a cislo uctu sme pisali do ziadosti, ziadne ofotene karticky
Ahoj tu mas ziadost http://www.upsvar-ba.sk/doc/zopp.doc je to tam jasne napisane ze to potvrdenie musis dolozit do priloh. Od nas to chceli, bolo to v decembri 2010. Ak mas stale pochybnosti, opytaj sa to rovno na Urade prace, socialnych veci a rodiny.
@tehulka_mk Este ze ak si bola pocas tej pauzy poistena v zahanici, mozes si vyziadat potvrdenie od zahranincej poistovni a zapocitava sa aj to, ale neviem ci to neplati len v ramci EU. Ak si nebola poistena vobec, tak si ten priplatok skoro usetrila na poistnom... a cudujem sa ze zdravotna poistovna nevymaha od teba dlh. Ja som bola isteho casu dobrovolne poistena do 14. 8. a od 15. 8. som nastupila do prace takze zamestnavatel ma poistil a uz aj posielali papier aby som sa vyjadrila kto za mna platil poistne za obdobie od 14. do 15. 8. akoze som kukala ze to co ma byt. 😠
@feb13 uff no pekne, to fakt ? tak odo mna este nikto nic .. tak len cusim a teraz kedze som zamestnana, tak tiez som neevidovala ziaden papier .. ale dakujem za info, tak hadam ten priplatok dostanem
ahoj, ten priplatok je na prve 3 deti a nie len na prvorodene, nas maly sa narodil v roku 2010 v auguste, a ked sme to vybavovali tak sme ziadne potvrdenie zo zdravotnej poistovne nepotrebovali to s tym nema nic spolocne. Potrebujes potvrdenie od gynekologa ze si chodila na poradne a od pediatricky ze sa dieta dozilo 28 dni, to je zaklad a plus OP, RL fotokopia a kopia karticky od bankoveho uctu, to je vsetko.