Ahojte,
prosim je tu niekto kto by mi poradil ako sa dostanem co najrychlejsie k tomuto tlacivu:
Potvrdenie o vyske prijmu, vyske dani a o zaplateni dane
Potrebujem to surne na uver.
Dakujem vopred za rady.
@janka2501 ale myslim vyplnene a orazene na danovom
Ak ste szco, tak potom zrejme oyraju RZD za r2021, tak bud na danove ist, alebo mate potrvdenie ked sre podavali RZD do 31.3,alebo 30.6.22
A da sa kupit aj nejaky zrychleny kolok?
Neviem,treba ist osobne a pooytat sa
Toto potvrdenie si musíš vybaviť iba elektronicky, formou žiadosti. Treba zaplatiť kolok vo výške 0,50 EUR, Kolok si môžeš kúpiť aj na pošte a zaniesť osobne na DU, pod ktorý patríš. Koľko trvá, kým sa dostaneš po potvrdenie je individuálne, závisí od DU.
A ten kolok sa dá aj cez e-kolok Slovenskej pošty.
https://www.posta.sk/sluzby/platobny-system-ekolok
Toto potvrdenie ti daňový urad vie dat, ak si podala daňové priznanie (nie rocne zuctovanie u zamestnavatela, to je iné). Pretože na potvrdenie sa dávajú údaje z DP. Ak máš živnosť musíš žiadosť podať elektronicky a uhradiť 0,50 eur kolok. Ak nemas živnosť a teda nemáš povinnosť komunikovať elektronicky, tak môžeš dať žiadosť papierovú a kolok je potom 1,50 eur. A vybavis to na DÚ tam kde patríš podľa trvalého bydliska. Rýchlosť vybavenia záleží od každého úradu.
a este dodam, ze to bankove tlacivo nemusis DU dorucovat, pretoze to bankove tlacivo DU vytlaci zo systemu. Treba len podat ziadost a uhradit kolok.
@mimina323
@hannulik7488
Dakujem baby,
A ked sa to tlacivo vola ze aj potvrdenie o dani, aj vyske prijmu aj zaplateni dani - tak to na kazdu z tychto veci samostatne (moje prihlasovacie udaje ma uctovnicka tak preto sa nemozem prihlasit z domu)
To je všetko na 1 tlacive. Na 1 tlacivo sa dajú dat 2 roky. Je to univerzalne tlacivo pre vsetky banky. Do ziadosti nech uvedie či treba len za rok 2021 alebo aj 2020. Cize budes tam mat vypisane prijmy+ aj to či mas alebo nemas voci DU nedoplatky. Banka tam bude mať uvedene všetko čo potrebuje...
Staci podat len 1 ziadost...
Ahojte, napísal som článok a nahral na video presný postup na získanie tohto potvrdenia. Článok tu: https://prvegarantovane.sk/potvrdenie-o-prijme-...
Potvrdenie o vyske prijmu stiahnite zo stranky banky, s kotrej ziadate o uver,a tie ostatne na danovom urade pod ktory patrite