Ahojte,
danove priznanie si budem riesit vo vlastnej rezii, vzhladom na to, ze v r.2015 som mala viacero zdrojov prijimov.
Poziadala som aktualneho zamestnavatela pred 2 tyzdnami o potvrdenie o zdaniteľných príjmoch, no nemam ziadnu spatnu vazbu (celkovo je komunikacia so zamestnavatelom od oznamenia tehotenstva velky problem ci uz vyplata miezd, vyplatne pasky, preplatenie cestvonych nakladov, podanie pnky, podanie materskej dovolenky atd.).
Citala som na internete, ze zamestnavatel je povinny v tomto pripade toto potvrdenie vystavit do 10.marca - je to pravda? Ako pokracovat, ak ho nie je schopny dolozit? Toto zamestanie tvori moj primarny prijem z roku 2015.
@milota164 mas skusenost aj s tym, ako pokracovat, ak ho zamestnavatel nevystavil? to, ze je to jeho povinnost, je pekne, tak ako je jeho povinnost vyplatit mzdu a podat napr. pnku do socialky a to sa tiez nekona 🙂
@barbi_modrykonik Tak choď do firmy - za ekonómkou,mzdárkou, ktorá to má na starosti a nech ti to vystaví na počkanie - žiadna "veľká veda" - otázka max.2 minút. 😉 Bez daného potvrdenia sa "nepohneš"...
@evittam mzdarka je externistka 300 km od miesta mojho bydliska ;)
@barbi_modrykonik požiadaj písomne zamestnávateľa o vystavenie potvrdenia, upozorni ho na jeho povinnosť , ak si to nesplní do 31.3.2016 požiadaj o predlženie podania daňového priznania do 30.6.2015.
Zároveň by som oznámila daňovému úradu že ako zamestnávateľ si nesplnil povinnosť podľa § 39 zákona 595/2003 a nevydal ti potvrdenie. Toto by som zároveň oznámila aj na inšpektorát práce.
Ak by toto nestačilo , a ostaneš pokutu z daňového úradu je potrebné sa obrátiť na právnika.
@barbi_modrykonik Presne ako ti poradila @maminuska. A sme v 21.storočí - myslím, že niečo ako telefón poznáme všetci - buď jej zavolaj, upozorni ju alebo požiadaj o vydanie potvrdenia, pošli to aj písomne, ak si svoju povinnosť nesplnia, tak presne postupuj podľa toho čo napísala @maminuska. 😉
@maminuska vďaka moc, nakoniec som to vyriesila sposobom, ze dam dokopy podklady k prijmu za pomoci znamej ucovnicky v priebehu tyzdna, nakolko koniec zdanovacieho obdobia sa mi zrovna kryje s pobytom v porodnici, takze riesit do toho este danovy urad by bolo uplne ,,dokonale". avsak dakujem moc za radu, posunula som ju aj kolegom a byvalym kolegom, ktori maju rovnaky problem 🙂 .
@evittam ty brdo, volat, to ma napadlo doposial len 12x za posledne tri tyzdne - myslis, ze sa rata do 21.storocia aj tych sest mejlov, ktore jej boli odoslane so ziadostou s kopiou na manazment podniku ?? 🙂 🙂
@barbi_modrykonik No, tak ak je normálne zdatná a vie čo je to PC a mobil, tak hádam áno. Aj keď v našom systéme ešte bohužiaľ elektronická komunikácia nemá moc nejakú výpovednosť - bohužiaľ. Tak držím prsty nech sa ti to podarí vybaviť. Niektoré firmy - a je ich čoraz viac - je to len katastrofa...... 😖 😠
Chcela by som sa opýtať,robila som v jednej firme v kuse 2 roky,v polovici januara tohto roku som dala vypoved.dava danove za mna zamestnavatel?dakujem za odpoved.
ano ma povinnost ti ho poslat, ak si ho nepoziadala o rocne zuctovanie tak ti musi poslat potvrdenie.Je to jeho povinnost