Potvrdenie o podaní daňového priznania k dani z príjmov

laftek
17. jan 2024

Dobry den,

prosim vas, ak mi danove priznanie bude robit zamestnavatel (rocne zuctovanie), kde si budem moct poziadat/potvrdit "potvrdenie o podaní daňového priznania k dani z príjmov"?

Dalsia otazka je, ako rychlo sa viem k tomuto potvrdeniu dostat? Mozno to budem potrebovat kvoli pozicke tak by som rad vedel ako to potom riesit.

Dakujem.

majusqa77
17. jan 2024

nikde, ved DP podavat nebudes
po vykonani RZD dostanes o tom papier

roka84
17. jan 2024

@laftek
Dobrý deň, ak DP robí zamestnávateľ, ten vám vystaví v prípade potreby aj potvrdenie o výške príjmu pre bankové účely, splátky a pod.
V prípade, že si sami podávate DP k dani z príjmu fyzickej osoby sami, v Tom prípade žiadate o vystavenie potvrdenia príslušný daňový úrad. Je tam potrebná úhrada správneho poplatku a lehota na vystavenie je max. 30dni.

laftek
autor
17. jan 2024

Dakujem pekne za odpovede. No tomu presne nerozumiem, nahradza potvrdenie o vyske prijmu to potvrdenie o podani danoveho priznania? Resp. chapem to spravne -> ak mi to robi zamestnavatel tak konkretne to tlacivo "potvrdenie o podaní daňového priznania k dani z príjmov" nedostanem?

majusqa77
17. jan 2024

@laftek nie, nenahradza. banka dava svoje tlacivo standardne

roka84
17. jan 2024

@laftek ak robí DP zamestnávateľ dostane ročné zúčtovanie dane RZD, len neviem či to banka akceptuje. Tlačivo z banky si dáte potvrdiť na mzdovej uctarni.
@majusqa77 bankové tlačivo je totožné s tým, čo vydáva daňový úrad za základe podanej žiadosti.

majusqa77
17. jan 2024

@roka84 ano, ale "potvrdenie o RZD" a ani "potvrdenie o podani danoveho priznania" nenahradzaju potvrdenie o vyske prijmu

roka84
17. jan 2024
laftek
autor
17. jan 2024

No takto, ide o sfrb pozicku kde pozaduju aj potvrdenie o prijme aj potvrdenie o podani DP. Preto som zmateny, ci vobec to potvrdenie dostanem.

ivanadurciova
17. júl 2024

Možu mi spatne potvrdiť že som podala daňove priznanie? Myslím z DUradu? Neviem ho nejak nájsť.

daniela1911
17. júl 2024

@ivanadurciova podávala si Áčko alebo B typ DP ?