Dobry den,
prosim vas, ak mi danove priznanie bude robit zamestnavatel (rocne zuctovanie), kde si budem moct poziadat/potvrdit "potvrdenie o podaní daňového priznania k dani z príjmov"?
Dalsia otazka je, ako rychlo sa viem k tomuto potvrdeniu dostat? Mozno to budem potrebovat kvoli pozicke tak by som rad vedel ako to potom riesit.
Dakujem.
@laftek
Dobrý deň, ak DP robí zamestnávateľ, ten vám vystaví v prípade potreby aj potvrdenie o výške príjmu pre bankové účely, splátky a pod.
V prípade, že si sami podávate DP k dani z príjmu fyzickej osoby sami, v Tom prípade žiadate o vystavenie potvrdenia príslušný daňový úrad. Je tam potrebná úhrada správneho poplatku a lehota na vystavenie je max. 30dni.
Dakujem pekne za odpovede. No tomu presne nerozumiem, nahradza potvrdenie o vyske prijmu to potvrdenie o podani danoveho priznania? Resp. chapem to spravne -> ak mi to robi zamestnavatel tak konkretne to tlacivo "potvrdenie o podaní daňového priznania k dani z príjmov" nedostanem?
No takto, ide o sfrb pozicku kde pozaduju aj potvrdenie o prijme aj potvrdenie o podani DP. Preto som zmateny, ci vobec to potvrdenie dostanem.
Možu mi spatne potvrdiť že som podala daňove priznanie? Myslím z DUradu? Neviem ho nejak nájsť.
@ivanadurciova podávala si Áčko alebo B typ DP ?
nikde, ved DP podavat nebudes
po vykonani RZD dostanes o tom papier