Potrebujem uhradiť dlhy. Poradíte?

lelika
4. dec 2013

Idem s "kožou na trh" , ale momentálne iné východisko nemám a verte, že som skúšala veľa. Ide o to, že do budúceho týždňa potrebujem uhradiť dlhy na splátkach, lebo mi narastú sankcie a potom ... banka, ani nebankovka mi nedá, už som skúšala. Som bezradná, možno poznáte niekto súkromnú osobu, alebo ste boli v podobnej situácii. Prosím, píšte mi iba IP, ak viete poradiť, pod otázku sa prosím nevyjadrujte, neurážajte, lebo viem, že sa tu nájdu osoby, ktoré vedia ešte viac ublížiť, hoci nevedia, aké to je ocitnúť sa v takejto situácii .Potrebujem slušnú, empatickú radu ... Ďakujem

sisaha
4. dec 2013

rodina, priatelia... nebankovky neodporucam, ale tie neskumaju nic, takze neviem preco by ti nebankovka nedala..

brita
4. dec 2013

Nebankovke asi musis akoby zalozit byt ci dom a ak lelika nema nehnutelnost na seba, asi vtedy nedaju. Neviem, myslim si.

stanislavao
4. dec 2013

nemozete si na beznom ucte vybavit kontokorent - ze by ste mohli ist do minusu a to pouzit na vyplatenei dlhov a potom by sa vam kontokorent postupne hradil z vyplaty? ina moznost asi nieje. nikto vam neda peniaze len tak. jedine rodina moze pomoct, alebo dobri priatelia.

alenah31
4. dec 2013

rovnako ako @stanislavao odporúčam pozrieť v banke či nemáte povolený kontokorent. Pretože pokiaľ si na RP konkrétne tebe ani banka ani nebankovka pôžičku nedá a rozhodne je dobre, že majú také pravidlá inak by sa veľa maminiek dostalo do inak veľkých problémov. A neskúšala si už do inštitúcie kde si dlžná zavolať a dohodnúť si splátkový kalendár?? Toto sa predsa robí bežne a uchrániš sa tak pred exekúciami a vysťahovaním či blokáciou majetku. Ja by som sa na pomoc rodiny či priateľov až tak nespoliehala - nech by som bola akokoľvek tebe naklonená priateľka alebo súrodenec strechu nad hlavou seba a svojej rodiny by som kvôli tebe neriskovala. Je iné jednorazová finančná pomoc - vtedy by som ja rodinu skúsila len ktovie či to bude stačiť.

dai
4. dec 2013

ten kontokorent by mohol byt riesenie. inak ma uz napada len nejaka spriaznena dusa - cudzi ak ti pozicia tak to bude urcite len nejaka uzera☹ bojim sa ze ak si v dlhoch tak ti nejaka sukromna osoba bude len tazko poziciavat... nemozes nieco predat co vlastnis? alebo zalozit nejake sperky a podobne?
neviem, tazko radit - nevieme ci hovorime o 500 euro, 5000 alebo 50 000 - od toho sa potom odvijaju aj tie moznosti☹

matt8
5. dec 2013

Ak máte dlhy v banke a už ste v úverovom registry tak v žiadnej banke vám neprejde. Žiadny kontokorent ani kreditku by som neriešil pretože tam su také vysoké úroky a vysoké RPMN že to by Vás dostalo ešte do väčších problémov. Takže ma napadá jedine ak nie ste ešte v úverovom registry ísť do banky a zobrať jednu a splatiť všetky dlhy .. založiť nehnuteľnosť ... nemusíte byť majiteľka , natiahnúť čo na najdlhšiu dobu napr. na 30 rokov .. týmpádom budete mať nízke splátky a ľahšie sa Vám bue dýchať kým si to nezlepšíte 🙂 Veľmi ťažko sa radí takto bez informácií .. Takto by som to urobil ja keby som v takejto situácií