Ahojte, chcem velmi nejaky malicky domcek , na nete su aj za 5000 eur,sice bez elektriny,ale mne ide cisto o nieco svoje co sa casom prerobi... lenze problemom su peniaze, momentalne byvam s priatelom a synom u svokrovcou,ktori pytaju nehorazne peniaze za to ze sme tu. Takze ja si potrebujem vziat pozicku. Priatel nemoze , lebo uz jednu ma z minulosti ked sme este neboli spolu. Tak moja otazka znie kde dostanem pozicku ked som na materskej? Volala som do jednej banky a tam povedali ze ak nepoberam matersku aspon 6 mesiacov, nic nedostanem. A v druhej povedali ze ak som pred nastupom na matersku nepracovala tiez mi nedaju. Ako postupovat? Takto sa zit neda, stale v strese. ☹
Domcek za 5tis a bez ekektriny, to tam ako chces zit s dietatom, a co peniaze pozemok, poplatky, zariadenie, to si preratala? Tebe pokial si na md banka urcite nepozicia a nebankovky tak na to fakt pozor
v baumaxe maju aj za dve tisicky zahradny domcek, ale na zivot s dietatom nie je ani ten za 5 tisic a bez elektriny a vody (?)... to aby vas niekto este neudal a nezobral vam dieta, ze zije v nevyhovujucich podmienkach.
chodte do podnajmu... a ked budete mat dva prijmy, dostanete aj pozicku alebo si na ten 5-tisicovy dom nasetrite
fijha no za 5000 to bude asi chajda nielen bez elektriky ale aj bez kanalizacie a ostatnych inz. sieti.
jednu pozicku uz mate, ty si na materskej, to ako chces utiahnut? a v zime ako budes kurit a cim budes svietitr? a varit budes ako? na plynovej bombe aj ta nieco stoji. nervy moje. co takto si najst nejaku brigadu, vyplatit prvu pozicku a potom sa po niecom normalnom poobzerat?
Vy ste to nepochopili? Ja by som tam nesla pokial by to tam nebolo urobene! Ja niesom psychopat predsa. Hovorim casom by sa to poprerabalo!!
@tanja7613 - no ako postupovat. Ist do podnajmu. Pockat, kym sa ty zamestnas. Vziat pozicku. Kupit domcek. Presne v tomto poradi.
no to uz radsej kupit pozemok a potom svojpomocne postavit. ako staru barabiznu len preto ze je za 5000. ved oprava ta vyjde viac ako neve, kedze urcite je to v dezolatnom stave.
no a ako na to asi ako pisala kocka predomnou @anjelicek26
určite ísť na istý čas do podnájmu
@tanja7613 kolko od vas pytaju svokrovci?
@tanja7613 na prerabku budete potrebovat ovela viac penazi Kde ich chcete zobrat? To ti potvrdi kazdy, kto aspon trochu rekonstruoval stary dom, nieto este dom bez elektriny... Taketo haraburdy len pytaju nekonecne vela penazi, casu a nervov 🙄
@nivi ale stara barabizna je uz s pozemkom, co vela ludi na to zabuda ;) pozemok si kupis za 10x viac...
My sme stary dom neprerabali, ale sme ho totalne prestavali, vyslo nas to ovela menej ako kupit pozemok a postavit novy dom, ale jasne, bolo treba rozobrat vacsinu stareho ;)
zadavatelke temy: v takejto podobe na to zabudni, pretoze pozicku nedostanete len tak... pozickarne a ine bludy rovno obid, iba ZBYTOCNE preplatite. Ak uz mate taku super ponuku, skusit to moze priatel, alebo si proste musite pockat kym zacnes pracovat a spolocne si vezmete hypoteku. Dom sa sam neprerobi, vsetko treba platit, ani len peciatku nedostanes zadarmo. Ak pytaju svokrovci viac ako podnajom, tak sup do podnajmu... Trochu nie len mysliet na zazemie a VLASTNE byvanie, ale aj zodpovednost.. pozri si co vsetko stoja povolenia na stavbu, certifikaty a vsetko okolo stavby, nie je to zadarmo. postupne, to je ako? Teraz kupis na pozicku a byvat tam nebudete este 5 rokov? Tak by to mozno islo ale popri tom budes musiet este platit ten podnajom atd.
@tanja7613 skus si pozriet tento diel jednej ceskej relacie
@tanja7613 skús konkretizovať, kolko je to "nehorázne peniaze"?
@simca06022011 vsak v poho moze byt s pozemkom ale nemyslim, ze pre nu je to to prave
@mimka11111 300 eur za jednu izbu a nemozem si ani uvarit
@tanja7613 tak to ste mali davno ist do podnajmu... ako sa nechat zdierat...
@tanja7613 za tie peniaze do podnájmu
@tanja7613 fuuuha,tak čakala som hocičo,ale toto nie 😨 ...akoby ste si boli cudzí 😕
@tanja7613 no ja ti v tejto situácii odporúčam radšej dočasne krizove centrum. do mnohých berú celé rodiny. ak by si zohnala niekoho kto ti v tejto situácii dá pozicku, tak jedine nebankovka a to je slucka na krku.... navyše ako už bolo spomenuté, môže to dojst do toho, že sa bude o vas zaujímať aj sociálka... skús to krízové centrum alebo lacný podnájom.
@tanja7613 - tak to je strasne vela, urcite do podnajmu, za to mate pekny dvojizbak vratane energii.. a KLUD.
za 5000 tisic nekupis ani pozemok a keby mam platit 300 eur u svokrovcov za jednu izbu to idem radsej do podnajmu a casom ked budes pracovat a pravdaze aj priatel, tak by vam hypoteka mohla vyjst, zalezi kolko splaca pravdaze tiez sa tam rataju aj ine veci, pocet osob v rodine etc. Je toho vela, hlavne sa treba dohodnut aj s priatelom co vlastne chcete do buducnosti ci dom alebo byt, lokalitu kde to bude. Tu na dedine (pri NR ) idu take stare pajzle po 15 000 a to sa tam byvat neda a pozemok maly. Pozerala si vobec ceny nehnutelnosti? Sestra kupila stary, stary dom pri SA za 40 tisic a vsetko prerabat, platis aj zato, kde byvas.
Zdravím, ak mi do emailu napišete nejaké bližšie info (prijem, možná splátka...) možem pomôcť vybrať niečo vhodné pre vás. Prípadnú hypoteku okolo 350/mes a máte nový byť. slavomir.fiser@gmail.com
@tanja7613 Tak za 300 eur čo dávate môžete pokojne platiť hypotéku.
Základ je - priateľ pracuje? To, že má pôžičku z minulosti vôbec nie je problém, záleží iba na tom, či ju spláca bez omeškaní, prípadne ak nejaké omeškanie nastalo, tak či bolo vrámci mesiaca alebo cez mesiac a pod. - toto je dôležité vzhľadom na reálnosť schválenia akéhokoľvek úveru, keď sa banka pozrie do registra úverov.
To že si na materskej, tak áno, sama žiaden úver v banke nedostaneš, no ale ako spolužiadateľ môžeš pokojne pri úvere vystupovať. Takže by sa ako príjmy brali do úvahy - príjem priateľa a plus Tvoj rodičovský príspevok (aj keď napr. teraz možno poberáš materskú, tak počítala by sa iba vo výške rodičovského). Najlepšie by vám ale bolo ísť zatiaľ buď do podnájmu, alebo skôr by som uvažovala o kúpe bytu, ako starého domu. Vidím, že si z okolia PN, takže by som Ti vedela aj poradiť jeden super prerobený 3-izbový byt v zateplenej bytovke za tuším 45tis. eur (predávajú známy) a pokiaľ by si potrebovala pomôcť s hypotékou, tak mi môžeš napísať na ahochelova@vub.sk a vyriešime to. Hypo na 50tis. na 30 rokov by si mala so splátkou cca 250 eur (bez štátneho príspevku) - čiže stále menej ako za jednu izbu u svokrovcov a platila by si za svoje a mala pokoj.
tebe na materskej normalna banka taku pozicku neda
a nechapem ako sa da zit v domceku bez elektriky velmi dobre viem kolko stoji zavedenie elektiny, ako by ste kurili varili kupali sa ...
zmluvy poplatky katastru na to mate peniaze?
ak sa neda vydrzat tak skuste podnajom ... nejaky uplne skromny .... ale s vodou elektrikou