Som zúfalá, potrebujem požičať 6000€, na terapie pre dcérku.
Pracujem, manžel je na opatrovaku s malou. V banke nám dajú, mám stály prijem, zmluvu na neurčito, zarobím 1100€, no ako iste viete, opatrovateľský činí 600€ .....postavili sme dom, maličký, jednoduchý bungalov. Máme na ňho hypo 60 000, no nieje ešte zateplený a vonku to vyzerá ako na stavenisku.... žiaľ, naše zdravotné problémy nám znemožnili dom dokončiť. To však nieje akútne, hlavne, že máme kde bývať.... problém je v tom, že máme chorú dcérku. Potrebuje terapie. Ja potrebujem špeciálne suroviny ma stravu, mám problémy so žalúdkom. Takže veľa minieme na stravu, je minimálne trikrát drahšia ako klasická 😒. Skúšala som aj tak, že som varila z normálnych surovín, no to ma odstavilo na 2 dni z práce...
V banke by nám hypo dali, lenže tie úroky teraz 😱. To by sme v žiadnom prípade neutiahli.... Rodičia ani svokrovci nám nemajú ako pomôcť.
Ja neviem čo robiť... Poraďte, Som už naozaj v koncoch, viac hlav, viac roxumu....
@martinmmartin no, to by bolo ešte horšie. Ved dnes už aj jednoizbaky stoja viac ako náš dom....teda v našom kraji .
Veľmi ťažká situácia ale žiaľ v rovnakej je v tejto dobe veľmi veľa ľudí. Možno skúsiť osloviť nejaké nadácie, ktoré by vám vedeli pomôcť s úhradou terapii
skus zbierku ludia ludom, slebo potom ten uver v banke, ake su uroky na spotrebaky? A muz nemoze popri opatrovaku brigadovat, dokoncovat dom?
Ty na opatrovateľský a muž nech ide zarobiť do zahraničia
@matullienka to aj robíme a chýba nám tých 6000€
Urcite dom novostavba aj ked nezatepleny nebude stat viac ako 3 izbovy byt.
Ked prides z prace, nech manzel ide brigadovat
@matullienka mas pravdu @autirka ano, ak mate ZP dovera, tak mavaju grantovy program Bojovnici za zdrabie
skus kontaktovat nadaciu dakujeme.sk
https://www.dakujeme.sk/sp/5/ako-dakujemesk-fun...
Cast " Chcel(a) by som Vás požiadať o finančnú pomoc." - toto si precitaj.
@zmrzlinka2021 no, len to nesmie, stará sa 24 hodín a ak by došli na kontrolu, bol by obrovský prúser.
to fakt neviem muz zarobit viac ako ty 1100?
Ake terapie stoja 6000? nerypem normalne sa pytam. Viem, ze to byva velmi drahe
Môžem sa spýtať o aké terapie ide keď sú tak veľmi drahé
Tak potom keď manžel nemôže, musíš si nájsť ty ešte nieco po pracovnej dobe
@matullienka mám ďalšiu brigádu, vyplácajú na ruku, no len to je tak zanedbatelne 😔
Aku ma dcerka diagnozu?
@dadis úroky su hrozne, všetko vyše 4% . Spotrebaky cez 8
Vymeňte sa, ty choď na opatrovateľský a muž nech ide do práce, ako chlap zarobí viac si myslím....či prečo to riešite ako to riešite? Prečo je na opatrovateľský teraz on?
@nikdenikto ono to zo začiatku bolo opačne, ale bolo to hrozné, ja som to nezvládala ani fyzicky, ani psychicky, aj ked je pravda, že sme nemali problémy s financiami...
Muži v zahraničí zarobia tak 3-4tisíc, ak nie je tvoj chlap úplne nemehlo, tak za 2 mesiace jeho roboty, máte na terapie, za rok jeho práce,budete krásne bývať.
@denkabemommy nieje nemehlo, na dom zarobil 40 000, no problém bol v tom, že ja som to už fyzicky ani psychicky nedávala....
@denkabemommy Zarobia ale za aku cenu? Opustia rodinu, nefunguju so zenou, detmi - ty by si odisla od deti? A toboz by si nechala muzovi na starosti chore dieta a ty niekde v pazi v Nemecku?
Máte dokopy príjem 1700€? Koľko z toho je hypotéka? Koľko by vychádzali splátky na úver 6000?
Treba sa vymeniť muž do práce kde bude mať slušný príjem a k dcére žiadať prípadne platiť aj ďalšiu pomoc. Pokiaľ vám s ňou nedokážu, nemôžu pomôcť príbuzní inak to nepôjde
Autorka,
nič si nevyčítaj, robís s manzelom, čo mozete.
Ale skus nam napisat diagnozu dcerky a čo konkretne riesite? Ake terapie?
A to su co za terapie? Neexistuje nejaka ina alternativa?
Skusit zriadit transparentny ucet ci sa najdu dobri ludia? Aj keby kazdy dal euro 6000 ludi sa snad najde
@zmrzlinka2021 tak neviem za akú cenu môj muž tiež robí v zahraničí 2 týždne doma a 2 týždne v robote. A vieš čo má na nás viac času ako keď robil a chcel zarobiť tu. Lebo to bol od rána do večera v robote a ešte aj minimálne 2 celé víkendy v mesiaci. Teraz je to sto a jedno čo sa času týka
@zmrzlinka2021
@martinkatinka nechcem to písať verejne.... uvažujem nad nejakym obcianskym zdruzenim, alebo zriadiť transparentny účet, neviem. Dalsiu hypo by sme urcite neutiahli.... nebyť toho mojho travenia 😒
Čo sú to za terapie? Prečo všetko hradíte zo svojho?Nechcem Ti brať nádej, ale ak je dieťa naozaj v zlom stave, všetky zázračné terapie sú len ilúzia. Myslím rôzne cvičenia, rehabilitácie, Adeli, plávanie s delfínmi... Posun k lepšiemu zdravotnému stavu tam bude minimálny až žiadny. Chápem, že rodičia skúšajú možné aj nemožné, ale treba sa na situáciu pozrieť reálne a zbytočne sa v takejto situácii nezadlžovať.
Poznám takýto pár, stálo to už majland a dieťa je stále bezvládny ležiak, hoci oni hovoria aj píšu na Ľudiaľuďom o pokrokoch a nových výzvach.
@maribell hypo platíme 320€ mesačne, čo nieje az tak veľa, ale strasne vela miniem na lieky....
predat dom a ist byvat do niecoho na co mate