Ahojte.Prosim Vás,keď mi včera posielala pani o 11tej poobede peniaze z účtu VÚB na účet Prima banka,kedy cca mi nabehnú peniaze? Ďakujem
Prídu ti dnes, nám chodia platby z ostatných bánk na FIO medzi 10-11 hodinou a z VÚB niekedy o 13:30 to vtedy ak ich pošlú skoro ráno v ten deň.
Banky to musia poslať do nasledujúceho pracovného dňa, nemôžu držať dlhšie.
@vikusjk posielané to boli pobede
Ak boli poslané o 23:00, tak VÚB má "uzávierku" dňa už o 20:00.
Takže jej nedalo dátum prevodu 10.10 ale až 11.10. akoby platbu robila až v utorok.
V stredu ráno VÚB odošle preniaze a prídu ti v stredu doobeda.
Ak by si mala banku ktorá prijíma okamžité platby tak platbu z VÚB máš do 10 sekúnd.
mali by prist dnes poobede. ak ich vcera poslala, tak sito pridu dneska
@maminuska33 poobede akoze o 23:00, ci ako myslis o 11 poobede. Ak isli o 23:00, tak sli s dnesnym datumom zuctovania, cize v podstate odisli az dnes a pridu ti zajtra..
@maminuska33 tak ja chapem 11 poobede ako 23:00. Lebo 11:00 je podla mna este doobeda (ako do 12-tej, co je obed = poludnie). Preto som pisala tak, ako keby to posielala vecer o jedenastej.
@zoro9836 som to pred nejakým časom pozeral ktorá banka má kedy "uzávierku" dňa tak boli rôzne 20:00, 21:00, 22:00, dokonca FIO má až o 23:50, takže ak si zmyslím poslať platbu v pondelok o 23:30 tak príjemcovi príde v utorok doobeda.
Aj tak čakám kedy aj FIO spustí do konca tohto roka okamžité platby, tak okamžitými platbami bude pokryté viac ako 70% trhu.
Teraz nad tým rozmýšlam, platba zadaná v pondelok 23:00, dátum platby dá už len utorok, ale keďže VÚB posiela platby 2× denne, tak ti príde v utorok medzi 13-14 hod.
Z inej banky by prišla platba v stredu doobeda, keďže dátum prevodu je utorok.
Každá banka musí platbu odoslať najneskôr do nasledujúceho pracovného dňa.
@qetka poslané boli o 11:00
@maminuska33 tak to nie je poobede, ale doobeda. Pridu ti tym padom dnes
@maminuska33 tak už by si ich mohla mať teraz na účte
pozrel som u zákazníka, prišli mu dnes 2 platby z VÚB jedna o 10:18 druhá o 10:26
Má FIO banku a má to prepojené cez API rozhranie, takže odosielateľovi ide automaticky mailom potvrdenie o prijatí platby.
Ešte mi to neprišlo
Tam je tlačítko potvrdenie, to by mala byť možnosť "Potvrdenie o transakcii"
Ale v každom prípade tovar zasielať až keď uvidíš peniaze na účte.
https://otvorene.vub.sk/internet-banking/intern...
@maminuska33 dnes
@maminuska33 prevody su do dalsieho oracovneho dna. Ak to posielala dnes, tak zajtra v case prevodov budu pripisane na ucet
ale toto co co si dala nie je potvrdenie o prevode. Je to potvrdenie o tom, ze zadala poziadavku, predpokladam v hodnote 30, alebo 130 Eur(ale to je iba tip podla zostatku na bezpecnostnom prvku, ale mohla posielat aj inde, cize naozaj tip). Kludne tam mohla zadat datum za tyzden a ked jej posles tovar, tak to vie do dna pred dnom zuctovania zrusit.
Toto nie je potvrdenie o platbe, ale o tom, ze nieco zadala. Co, kam a kedy nevies.
@maminuska33 To potvrdenie si dostala od kupujucej?
@niekto2hy ano
@maminuska33 A peniaze stale neprisli?
Ak ti dnes neprišli peniaze, tak ich včera o 11:00 neodoslala na tvoj účet.
Tam v aplikácii má tlačítko potvrdenie s tým urobí presvedčivejšie potvrdenie.
Keby aspoň zobrazila detail platby aby si videla dátum, číslo účtu a sumu.
@niekto2hy ešte stále nie
@maranco ešte toto mi odoslala
Takže vidíš neposlala ich v pondelok, ale až v utorok, takže dnes čakaj peniaze.
@maranco mne pani písala v pondelok ,že už odoslala peniaze
@maminuska33 z mojij predoslych skusenosti drzi vubka peniaze u seba dlhsie, ako napriklad keby si posielala opacne - ze z primy do vub. Cize je mozne, ze ich pripisu bud neskoro vecer, alebo az zajtra rano. Ale mozes mat aj stastie a mozes to mat dnes, malo by to byt do 24 hodin, len neviem, ci banka uctuje este o 11 vecer, preto je moznost aj toho rana (ak im to system zaznamenal az dnes rano, tak 24 hod je zajtra rano).