Prosim vas ak mi chce niekto poslat peniaze sekom na ucet preco potrebuje vediet aj moju adresu?nestaci cislo uctu? Dakujem
@saraxyz dakujem
@kristina82 veď sa pozri aké údaje sú na zelenom šeku a bude ti jasné, čo potrebuje. Nikdy si neposielala peniaze na účet cez poštu sekom? Napr. do elektrární, do Telkomu...tiež tam na šek okrem cisla účtu musíš zadať meno a adresu príjemcu peňazí....
@kristina82 myslim si, že každý si položil túto otazku (to naco?), keď pýtali aj adresu 😉
@nikpa nie nikdy
@kristina82 lebo poštárka ti donesie list v ktorom bude kópia toho šeku
ako v dnešnej dobe posielať peniaze cez poštu šekom je už dávno zastaralé
@kristina82 je aj možnosť že ti pošta môže poslať údaje kto ti zasiela peniaze šekom na email, ale chcú za to poplatok 0,15 € - 0,16 €.
Keď som sa pýtal na pošte prečo je lacnejší email spoplatnený a osobné nosenie obálky + vytlačeného A4 listu zdarma tak že list je štandardná základná služba a email je nadštandard.
Nechápem ich logiku veď vyslanie poštárky s listom ich vyjde drahšie ako poslať email.
A kým nedostaneš list z pošty, tak prakticky nevieš kto ti poslal peniaze, začo ak by si očakávala viacero šekov, lebo na účte príde suma spolu za všetky šeky a bez pôvodného variabilného symbolu alebo popisu platby.
@maranco dakujem velmi pekne za objasnenie
@kristina82 áno aj adresu potrebuje, lebo to tam musí vypísať