Ahojte, keď mi má niekto poslať peniaze na účet potrebuje aj moje meno a priezvisko zadať alebo mu to tam rovno ukáže pri prevode? Ako to je. Ďakujem
Od 9.10.2025 bude možnosť zadať meno a priezvisko a banka vtedy potvrdí či ten účet je na dané meno, je to ochrana pred podvodníkmi z bazáru.
Teraz je meno a priezvisko voliteľné a môže si tam napísať čo chce, alebo ho ani nemusí vyplniť, ale záleží od banky či to vyžaduje mať vyplnené alebo dovolí nevyplniť.
Závisí to od banky. Máme účet v SLSP a tá to požaduje, najmä pri SEPA platbách do zahraničia. Ale VÚBke je to jedno 😁
@mojemenonikto ak tam zadas Janka a Marienko tak ti prevod vezme 🙂 je to uplne irelevantny udaj
Meno a priezvisko je nepovinny udaj (aj tam kde je povinny mozes dat svoje a nie prijemcove a platba sa zrealizuje), pri vnutrobankovych prevodoch uvidis meno prijemcu po platbe v transakciach, pri medzibankovom nie
@petamich To je možné, ale ja som taký poctivec, že som toto nikdy neskúšal 😁
@mojemenonikto no dobre ale môžeš tam aj napísať blbosť nie? Ja mam zahraničnú a tiež pýta samozrejme ale stačí písmeno
@michal711 áno EÚ dala bankám odklad lebo "nestíhajú", aj tak hundrali že je to skoro, súvisí to s okamžitými platbami dovtedy ich musia spustiť a jedna z funkcií bude overenie mena majiteľa účtu
pri firmách hneď zobrazí meno firmy a pri osobách napíšeš meno a banka potvrdí či meno sedí alebo je to účet inej osoby
Potrebuje len číslo účtu, meno, komu posielal neukáže ani pri prevode