Posielať veci na dobierku

paulina311
15. aug 2018

Zdravím vás. Neviem do akej kategórie som mala zaradiť túto otázku. Snáď sa neminie účelu. Som tu nová a neviem presne ako to tu chodí. No všimla som si že skoro vo všetkych nzerátoch je napísané že sa neposiela na dobierku. A veci budú poslané až po pripisani peňazí na účet. Tu je moja otázka:: že prečo. Však nikto nemôže mať strach s toho že nedostane peniaze, pretože mu tovar pošta nevydá. A nikto nemôže od vás pýtať peniaze vopred.Nie je to náhodou protizákonné??

poisonblu
15. aug 2018

ale moze sa lahko stat, ze kupujuca si balicek na dobierku neprevezme a tak predavajuca zaplati postovne a este plati postovne aj pri vrateni balika naspat..takze je stratova aj cca 5 eur....

sissy27
15. aug 2018

@paulina311 protizákonné to určite nie je.
A prečo baby nerady posielajú na dobierku - pretože musia zaplatiť poštovné tam a keď si to dotyčná nepreberie, tak sa zásielka vráti a musí zaplatiť aj spätné doručenie zásielky. Bohužiaľ, je to pomerne častý jav, nikto si nevie vysvetliť, prečo to niekto robí, že si objedná veci, nasľubuje ako dobierku preberie a potom nič.

leily1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenky
15. aug 2018

@paulina311 pretoze preravajuca moze dopadnut tak ako ja dobierku som poslala uhradila postu z vlastneho vrecka 2.50€ vratila sa dobierka spat kedze kupujuca zavadza. Pri vrateni pripocitaj +1€ takze som stratova 3.50€ kvoli nejakej hlupani ktora si robi dobry den .....takze ak nechces poslat plnu sumu na ucet poziadaj kupujucu o to, ze posles aspon sumu za postovne a ostatok doplatis pri dobierke. Zial kvoli sprostym ludom kt.si objednaju a neprevezmu je zbytocne riskovat a posielat tovar dobierkou

paulina311
autor
15. aug 2018

Tak to ma nenapadlo by si niekto neprevzal veci o ktoré mal záujem. No s tohto pohľadu máte pravdu. Ale čo ak sa stane že peniaze pošlete a tovar vám nepríde. A ako bude vedieť predávajúci že už som peniaze poslala a boli práve odomna a za ten tovar ( napr: rifle) .

beky1813
15. aug 2018

@paulina311 to fakf? Das do prevodu do poznamky svoj nick a hotovo

zenaajmama
15. aug 2018

J ato napriklad riešim takto : predávajúcej ponúknem malú zálohu cca vo výške poštovného, to som ochotná zaplatiť vopred, ostatne na dobierku.NIKDY neplatim dopredu za tovar.
Ak sa to niekomu nepáči,listujem ďalej.Však je tu toho toľko že až.
Plaču tu že sa nepredáva...no treba si uvedomiť že trh robia kupujúce.

asia83
15. aug 2018

@paulina311 Na to slúžia DLHOROČNÉ recenzie na predávajúcu. Treba si ich prečítať a podľa toho sa rozhodnúť o kúpe.

sissy27
15. aug 2018

@paulina311 treba si čítať hodnotenia. Blbé je, že keď začínaš, tak žiadne nemáš a je to ťažko... Ale ja som sa minule nechala od jednej mamičky bez hodnotení ukecať na dobierku a všetko bolo v poriadku, balíček hneď prevzala, tak som jej s radosťou napísala hodnotenie, ktoré pomôže ďalším predávajúcim do budúcna.
Ako bude vedieť, že si poslala peniaze - no môžeš ju o tom napríklad informovať 🙂 ale to nikto nerieši, podstatné je, či prídu. Lebo takých, čo napíšu, že poslala som peniaze a pritom neposlala, len čaká, či sa predávajúca chytí a pošle balíček hneď, je tu tiež dosť.
Ako bude vedieť, že sú od teba - no vo výpise z banke je aj meno odosielateľa, takže ak máš účet na svoje meno a necháš si balíček poslať tiež na svoje meno, tak jej docvakne. Alebo jej proste do poznámky pri prevode napíšeš napr. svoj nick a vec, za ktorú platíš - "paulina311 rifle". Ono zas máloktorá tu predáva vo veľkom tak, aby jej denne prišlo 10 platieb na rovnakú sumu a mala problém to priradiť.

veronikastrickova
15. aug 2018

Tak a ja poviem takúto skúsenosť. Kúpila som jesennú bundu od jednej mamičky na FB, je učiteľka, tak si vravím nebude problém, zaplatila som ako vždy dopredu. Bunda prišla, ale v inej farbe ako som chcela. Ja som skoro odpadla, keď mi tvrdila že to je tá a pomaly šla zo mňa robiť farboslepú, že veď za ňu som si zaplatila. A ja preháňam, vymýšľam si, lebo túto som si objednala. Keby napísala hlúpe prepáčte, ale chcela až jej pošlem bundu naspäť. Zaplatila si obyčajne, vrátila poštovné aj mne. Ale našla som túto bundu aj tu od tejto predávajúcej. A dokonca len dobré skúsenosti.
Nežiadam vždy zaplatiť celú sumu, ale stačí mi poštovné 2x zaplatiť a kľudne pošlem aj na dobierku. Ale s ľudmi čo majú len dobré hodnotenia tu, môže mať niekto zlé skúsenosti na FB.

lubik87
15. aug 2018

@paulina311 balík si neprevezmu...moja skúsenosť na ktorej som.prerobila.minimalne 30€ :( a ďalšia vec čakať takmer mesiac pokiaľ sa balík vráti nazad....

dominika6
15. aug 2018

@paulina311 vidím že si v živote neposielala na dobierku človeku,ktorý balík neprebral ani po 18dňoch a ty si zacvakala 2x poštovné..

beton
15. aug 2018

@paulina311 treba poslať len sumu dobierky, aby predávajúca nebola škodná, keď kupujúca ballík neprevezme a sumu balíka uhradiť dobierkou pri prevzatí. Tak sú chránené obidve a nestojí to veľa.

janulik2008
15. aug 2018

segra kupila malej odtial botasky a prisli tricka z roku pana a ked sestra sa spytala ze co to tak ma byt rada ze jej poslala tricka v cene botasiek ... asi tolko

paulina311
autor
15. aug 2018

@beton presne tak som to urobila. Dohodli sme sa že najprv pošlem sumu poštovného a následne ak bude uhradené tak predávajúca posiela tovar ktorý si prevezmem na dobierku. Čistá práca a nikto nie je skodný.

novana
15. aug 2018

@paulina311, držím palce, ale ešte môžeš kľudne namiesto riflí zaplatiť a prevziať npr. kus polystyrénu a pod. Aj to sa stáva.

bucko555
15. aug 2018

ked neprevezme dobierku predavajuci je stratovy na postovnom, protizakonne to nie je aj v eshopoch sa plati aj do predu a v niektorych tiez len dopredu inak tovar neposlu. Este sa da ze posle peniaze za postovne a potom si zaplati dobierku ked prevezme uz aj tak som to par krat robila ze kupujuca nechcela poslat vsetko dopredu tak si zaplatila len postovne a potom uhradila dobierku.

olive777
15. aug 2018

@paulina311 kupuj si len od takych, ktore maju dobre recenzie..ku kazdej predavajucej su hodnotenia od kupujucich..

rainee
1. sep 2018

Ja tiež kupujem cez mk len od mamičiek s dobrými hodnoteniami,dokonca na obyc poštovné. Kupujem len lacné veci za pár €,takže aj keby sa niečo náhodou po ceste stratilo, stále som na poštovnom ušetrila kopec peňazí. Ale zatiaľ sa nič nestratilo ani som nemala problém s obchodníkmi. A na dobierku kvôli neprevzatiu balika tiež predávam len overeným zákazníkom. Pri platbe na účet treba mať dôveru, ja tak kupujem/predávam denne,lebo dobierka je predrazena, do poznámky stačí uviesť meno a vec,takže sa ľahko zistí od koho platba prišla.