Ahojte prosim vas posielali ste niekto peniazky do ceska ? Cez ucet napriklad SLSP su tam nejake poplatky ? Dakujem
Ak je ucet vedeny v czk mene a ty posielas z euroveho, bude tam poplatok
Musis sa pozriet do cennika
@vanilkovazmrzka Nie je to tak. Ako hovorí
@viestta je to SEPA platba a tá podľa nariadenia EU musí byť za cenu domácej platby. 😉
@misana84 no len ci aj cielovy ucet (v CZ banke) by nemusel byt vedeny v EUR. Ak je vedeny len v CZK, mozno za nejaky prepocet EUR/CZK ktosi komusi uctuje poplatok a ten je potom uplatneny u odosielatela?
@madeincssr prepočet EUR/CZK robí príjemcova banka a jemu pripíše takú menu v akej je vedený jeho účet.
@vanilkovazmrzka posielame ne cesky ucet eura, ani my ani prijemca poplatky neplati ak je to SEPA platba
@e1i Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2019/518 z 19. marca 2019, ktorým sa mení nariadenie (ES) č. 924/2009, pokiaľ ide o niektoré poplatky za cezhraničné platby v Únii a o poplatky za menovú konverziu.
Rovnosť poplatkov za domáce prevody a SEPA prevody platí od 15.12.2019. 😉
Niekto sa mýli že keď posiela platbu do zahraničia tak treba vybrať zahraničná platba.
Vtedy samozrejme platí drahé poplatky.
Treba to posielať presne rovnako ako do SK banky, alebo maximálne vybrať Europlatba/SEPA platba, nikdy nie zahraničná platba. Vtedy je to bez poplatku pre obe strany.
Pri častých platbách do Česka sa dá použiť slovenská FIO banka aj na okamžitú CZK platbu, príjemca v 13 bankách (Air Bank, Česká spořitelna, Creditas, Raiffeisenbank/Equa, Komerční banka, PPF banka, Moneta, ČSOB, FIO, mBank, Oberbank, J&T, Multitude Bank) dostane CZK platbu do 10 sekúnd.
Pre dobrý kurz založiť si bezplatný CZK účet a previesť tam peniaze cez zmenáreň Wise.
Platila som do ceskej sporitelne a medzi sporitelnami to bolo tusim za smiesny alebo ziadny poplatok..uz si nepamatam
@angel2017 pozerala som tu platbu do cr. Posielala som ju cez obycajny ucet v ceskych korunach, banka si prepocitala kurz a stiahla si 20 centov. To bola ceska sporitelna. Do inej banky by to bolo drahsie. Viem, ze som kvoli tomu volala do banky a radila sa s nimi, ako to urobit najvyhodnejsie.
@angel2017 ked vyuzijes SEPA platbu v eurach, tak platis ako za hocijaky prevod do slovenskej banky. V ceskych korunach su poplatky, kolko, najdes v cenniku banky na internete