Zdravím mám problém v roku 2022 som robil na živnosť v Nemecku pol roka celkovo som zarobil 17 tisíc eur do nákladov som si nedal nič takže ma čaká vraciat peknú sumu no peniaze mi chodili najprv na bratov účet asi 3 mesiace a potom zvyšné 3 na účet mojej priateľky ja teraz musím podať danove priznanie dal som si to predĺžiť pretože ja som úplne sprostí z toho a teda teraz bude asi problém pri podaní daňového priznania že mi chodili peniaze na iný účet? Dá sa to nejako riešiť? Prosím nemusíte mi tu potom nadávať že som sprostí atd viem to len by som chcel poradiť ďakujem.
@sweet20 áno jasne ze mam faktúry
@smile32833 tak toto vydokladujes
@smile32833 bolo treba včas nájsť dobrú účtovníčku, ktorá vie poradiť aj ohľadne nákladov.
Ved je uplne nepodstatne kam ti chodili peniaze, aspon pre danovakov, pre teba urcite nie 😅 Podstatne je aby si vedel zdokladovat prijmy, co vies kedze mas faktury. Proste mas prijmy 17k€ z toho uhradis vsetky odvody, stiahnu ta z koze a hotovo.
@duunlo Ach tie dane naše...
@smile32833 fakt ti odporúčam nájsť účtovníčku, 17 tis nie je žiadna katastrofa či sa týka platenia daní, ešte si priprav sumu čo si zaplatil do sociálky a zdravotky v r. 2022 a bude to v pohode.
@smile32833 ale ved ty mas nejake faktury alebo nejaky doklad o tych 17 tisic?