Posielanie peňazí na iný účet

adrianavanyova
12. mar 2023

Dobrý večer chcela by som sa spýtať ci mi niekto môže posielat na ucet svoje peniaze na môj osobný účet bezstoho aby sa ma najprv opýtal.

viestta
12. mar 2023

So svojimi peniazmi môže robiť čo chce. Prepiť ich, spáliť, vyhodiť z okna, strčiť do strožoka, alebo poslať hocikomu, hoc aj tebe, keď sa mu zochce.

solange7
12. mar 2023

@adrianavanyova ak niekomu das svoje cislo uctu, tak ti moze poslat peniaze kedykolvek chce.
Ak sa samozrejme nestane to, ze ti pridu peniaze od niekoho uplne cudzieho a vyzera, ze je to omyl. Vtedy to treba riesit s bankou.

adrianavanyova
autor
12. mar 2023

@viestta ja som myslela ze dat posielt výplatu na môj účet a potom si pitat

solange7
12. mar 2023

@adrianavanyova prisla ti na ucet niekoho vyplata a teraz ta osoba chce aby si mu ju dala?

viestta
12. mar 2023

@adrianavanyova jaj, starý posiela výplatu na tvoj účet a potom ju od teba pýta. Keď ma exekúcie na krku je to bežná prax u takých prípadov. Dobre si si vybrala.

adrianavanyova
autor
12. mar 2023

@solange7 dala som mojej mame pred par rokmi môj číslo účtu gvoli tomu ze mala exekúciu chodil na môj účet peniaze co som jej dávala potom dala výpoveď a teraz dostáva peniaze a ci moze dat na môj účet peniaze bez toho aby sa ma spýtala ci moze posielat peniaze na môj účet

solange7
12. mar 2023

@adrianavanyova no ved moze. Odosielatel nema od kial vediet ze to nieje jej cislo uctu.

adrianavanyova
autor
12. mar 2023

@solange7 to je poriadku že jej prišla výplata a jej som aj dávala však to nie moja a ani nechcem iného výplatu keď to nie moje

solange7
12. mar 2023

@adrianavanyova nechapem co sa vlastne pytas. Ved ked nechces aby ti chodila na ucet, tak ju posli naspat na cislo odosielatela a mas pokoj. Mama nech si to zariadi inak.

adrianavanyova
autor
12. mar 2023

@solange7 ale jej chodí z sociálni a tam to vedia lebo mala som ucet s priateľmi a mala som zlomenú ruku a dala som PN vyplácať na ucet a nemohla som ked že ten ucet nebol môj

@solange7

danielinaa
12. mar 2023

@adrianavanyova ak to robí a neželas si to, zruš ten účet a zaloz si nový. V banke je to za pár minút. Ďalšie riešenie poslať peniaze späť zamestnávateľovi mamy, ktorý ich poslal. Nech si to mama rieši ako chce potom. Je to drzosť, ked sa ta neopytala ta zneuzivat.

adrianavanyova
autor
12. mar 2023

@solange7 len som chcela vedieť ze keď moja mama nemala príjem a teraz niki bude mať ci moze dat na môj účet bez toho aby sa najprv opýtala ci moze

danielinaa
12. mar 2023

@adrianavanyova ale byt tebou, účet si zruším, aby sa to už nikdy viac nezopakovalo. Účet zrusis a založíš behom chvilky

solange7
12. mar 2023

@adrianavanyova moze. Zrus si ucet a zaloz novy a budes mat klud.

danielinaa
12. mar 2023

@adrianavanyova a inak ak mama nemá žiadny prijem alebo veľmi malý, nech si zalozi vlastny legislatívny účet. Ten je v každej banke zdarma a je povinny pre každú banku ho poskytnúť klientovi s nízkym príjmom. Nesmú ju odbiť.

solange7
12. mar 2023

@danielinaa podla mna ma exekucie.

danielinaa
12. mar 2023

@solange7 aha. To nech si autorka duplovane účet zruší. Aby jej ešte exekútor nesiahol aj na jej peniaze.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adrianavanyova
autor
12. mar 2023

@zoro9836 ma hmotnú núdzu

adrianavanyova
autor
12. mar 2023

@danielinaa v 2019 si vybavila osobný bankrot tak už by nemala mať exikuciu

maranco
13. mar 2023

@adrianavanyova každý môže mať svoj osobný účet bez poplatku, takže posielaním na cudzí účet plánuje niečo nekalé.
Ak prídu cudzie peniaze treba ich vrátiť odosielateľovi, do poznámky napíš vrátenie mylnej platby.
https://www.banky.cz/poradna/vyplata-zasilana-n...
https://www.banky.cz/poradna/muze-mi-exekutor-z...
https://www.banky.cz/poradna/3441-penize-posila...

tiezjedna
13. mar 2023

@adrianavanyova a čo teda riešiš? Ak má tvoje číslo účtu, tak spýtať by sa ťa zo slušnosti mala, ale nemusí. Ak už jej peniaze dorazili na tvoj účet, tak ich vyber, daj jej ich a povedz, že si nepraješ, aby ti niečo posielala a nech si to nechá vyplácať v hotovosti.

@danielinaa exekútor nemôže siahnúť na účet zakladateľky. To neexistuje.

janina1127
13. mar 2023

Každopádne ti ale mala povedať, pri najlepšom sa ťa opýtať, či si ich tam vôbec môže posielať. No ak má dotyčná také problémy, neviem, nepristúpila by som na to, lebo by som sa bála aj o svoje peniaze na danom účte

danielinaa
13. mar 2023

@tiezjedna tak ju potom môžu obviniť z napomahania pri podvode. Neverím ze človek s exe si môže beztrestne posielať peniaze na akýkoľvek ucet ktorý neni jeho. Ved keď sa aj pomylis a pošleš peniaze na nespravny ucet a ten je zatazeny exekuciou, svoje peniaze už neuvidis, aj napriek podaniu reklamacie v banke. A dokazaniu ze islo o tvoje peniaze

tiezjedna
13. mar 2023

@danielinaa ale to nie je situácia, v ktorej je zakladateľka. Jej účet nie je zaťažený exekúciou. Napomáhanie podvodu by to malo byť na základe čoho?? Exekúcia sa primárne rieši exekučným príkazom na zrážku priamo zo mzdy, to znamená, že zamestnávateľ posiela na účet už sumu poníženú o exekučnú platbu. Jeden z mojich zamestnancov sa kvôli manželke dostal do exekúcie a na firmu prišiel exe príkaz na zrážky, takže povinné sme posielali exekútorovi a zvyšok kolegovi.