Ahojte, viete mi niekto poradiť, či mám nárok na to aby mi SP posielala peniaze do druhého piliera keď som na RD? Počas MD mi príspevky chodili pravidelne a od 09/2009 som na RD a príspevky mi nechodia. Tak len či to má význam urgovať. Ďakujem za odpoveď. 😉
súhlasím so sonkab,
záleží, či si si dala prihlášku na SP s prílohou Oznámenie o účasti na dôch.sporení, časť B. Ak nie, tak ti štát neprispieva do II:piliera. Ak si nedala prihlášku vôbec, tak od ukončenia Md už nie si ani dôch.poistená v SP.
Ak platí to druhé, tak zober kopiu RL dieťaťa, a uhánaj do SP. Urob si kopie z RLFO a aj z toho oznámenia o účasti na dôch.spor. resp. tlačivá vypln 2x a na jeden rovnopis si daj potvrdiť prevzatie soc.poistovnou (vedia strácať doklady aj v Sp, tak nech máš možnosť dokázať to, že si to podala).
ak si prihlášku aj s prílohou podala, tak niekedy sa stáva, že meškajú s platením. Ale toto je dlhá doba od 9/2009, t.j. treba to reklamovať a zásadne písomne s potvrdením prevzatia SP.
Nany100, a bola si po skonceni materskej na SP odniest potrebne papiere - prihlaska na poistenie, rodny list dietata + este jedno tlacivo, ktore sa vypisovalo pred narodenim dietata (cast A) a pri prechode na rodicovsku cast B ?