Posiela sociálka peniaze do DSS počas materskej?

nany100
29. dec 2010

Ahojte, viete mi niekto poradiť, či mám nárok na to aby mi SP posielala peniaze do druhého piliera keď som na RD? Počas MD mi príspevky chodili pravidelne a od 09/2009 som na RD a príspevky mi nechodia. Tak len či to má význam urgovať. Ďakujem za odpoveď. 😉

sonkab
29. dec 2010

Nany100, a bola si po skonceni materskej na SP odniest potrebne papiere - prihlaska na poistenie, rodny list dietata + este jedno tlacivo, ktore sa vypisovalo pred narodenim dietata (cast A) a pri prechode na rodicovsku cast B ?

mery19
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gapa
29. dec 2010

súhlasím so sonkab,
záleží, či si si dala prihlášku na SP s prílohou Oznámenie o účasti na dôch.sporení, časť B. Ak nie, tak ti štát neprispieva do II:piliera. Ak si nedala prihlášku vôbec, tak od ukončenia Md už nie si ani dôch.poistená v SP.

Ak platí to druhé, tak zober kopiu RL dieťaťa, a uhánaj do SP. Urob si kopie z RLFO a aj z toho oznámenia o účasti na dôch.spor. resp. tlačivá vypln 2x a na jeden rovnopis si daj potvrdiť prevzatie soc.poistovnou (vedia strácať doklady aj v Sp, tak nech máš možnosť dokázať to, že si to podala).

ak si prihlášku aj s prílohou podala, tak niekedy sa stáva, že meškajú s platením. Ale toto je dlhá doba od 9/2009, t.j. treba to reklamovať a zásadne písomne s potvrdením prevzatia SP.