Ahojte baby, poraďte mi životné poistenie. Poprípade aké máte skúsenosti s poisťovňami. Ďakujem.
Ja mam v generali zahrna takmer vsetko,ak.potrebuje S bližšie info napis na id
@janajanok ahoj, odporúčam len úrazové poistenie bez sporenia.
Čo sa týka pripoistení:
-smrť (aby bol pokrytý úver ak je, príp náklady na pohreb)
-trvalé následky,
-denné odškodné.
- kritické choroby ak máte predispozície. ostatné pripoistenia sú zbytočné 🙂
Nastavuje sa podľa platu. A poisťovne najlepšie Generali a Alianz. Napr Kooperativa absolútne nevypláca drobné úrazy. Pre viac info mi kľudne napíšte IP 🙂
áno,teraz si klienti poisťujú skôr len na riziká,ktoré v živote človeka môžu nastať.Allianz má veľký výber a každý si vie flexibilne nastaviť riziká,ktoré potrebuje.
-úmrtie pre jednotlivca, aj pre dvojicu osôb za jedno poistné/aj k úverom/
-invalidita akákoľvek,čiže aj z úrazu aj z choroby/už od 40%-viac možností,k úverom aj s klesajúcou sumou/
-trvalé následky
-kritické choroby/kryje aj In situ nádory/
-denné odškodné
-nemocnica z choroby,úrazu
-dlhodobá PN,ušlý zárobok
Toto sú riziká o ktoré najčastejšie klienti majú záujem.Je to ale individuálne.Nastaviť je ideálne na výšku zárobku,aby pri strate príjmu,klient nepocítil výpadok príjmu.
Do jednej zmluvy sa môže poistiť až 6 osôb.
No akurát sa da len potvrdit ostatných, rozhodne vseobecna invalidita (urazy aj choroby), dlhsia PNka, ak je hypo tak poistenie uveru s klesajúcou hodnotou, ze ked sa nieco stane tak sa netreba bat o splacanie hypo len jednym pracujucim rodicom a vyplati sa zvysok istiny
nastavit tak, aby dotycny neostal rodine vyslovene financne na obtiaz, ak je poistena hypo tak poistovat smrt cisto len na pohreb a pod mi pride osobne zbytocne (telo patri statu a smrtou clovek uz dalej rodinny rozpocet nezatazuje, je to trosku morbidne ale nezaskodi takto uvazovat). Tiez treba brat do uvahy nejake statne davky, invalidny dôchodok, vdovske a rozne ine veci, ktore nas socialny system poskytuje. Tiez mi nepride zrovna uzitocne platit za poistenie, ktore mi da 150€ ked si zlomim prstek. Prave taketo hovadiny ma vacsina poistenych a je to len zbytocny luxus, pri com nemaju pokryte ostatne dolezite veci, ktore realne mozu ohrozit financnu situaciu rodiny.
Ahojte baby. Pri rozhodovaní, aké životné poistenie si vybrať, by Vám mohol pomôcť článok, ktorý som písal pred pár mesiacmi - ekofinancie.sk/porovnanie-zivotne-poistenie/
@janajanok Odporúčam rizikové životné poistenie, čiže čisté poistenie bez sporenia. Určite nie kapitálové a ani investičné poistenie.
Dnes už v podstate každá poisťovňa ponúka takýto čisto poistný produkt, ale samozrejme rozdiely sú dosť veľké v cene a možnostiach nastavenia.
A tiež odporúčam kryť iba vážne riziká, udalosti ktoré "rozhodia" rodinný rozpočet a neviem ich pokryť finančnou rezervou:
- invalidita (toto je podľa mňa osobne najdôležitejšie pripoistenie)
- smrť
- dlhodobá PN
- trvalé následky úrazu
- kritické choroby