Poraďte sporiaci účet na sporenie peniažkov v banke

ivy67
2. feb 2020

Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť ohľadom sporiaceho účtu. Ktorá banka je podľa Vás najvhodnejšia čo sa týka sporenia peniažkov do budúcna?
Známy mi poradil Tatra banku, máte s ňou nejaké skúsenosti?

marci77
2. feb 2020

podla reklamy prima banka na sporiaci ucet, 5% rocne zhodnotenie ...pochybujem, ze to ponukaju ine banky, aspon o tom neviem 🙂

noemmy
2. feb 2020

@ivy67 My sme deťom založili v Poštovej banke sporiace účty. Myslím, že pri dlhodobom sporení výhodná úroková sadzba. https://www.postovabanka.sk/sporenie/dobre-spor...

noemmy
2. feb 2020

@noemmy Dobré sporenie istota na vzdelanie.

sara07
2. feb 2020

to vieš problém je že si niekde založíš a po čase začnu upravovat podmienky a uroky čo ma ako fakt vytača doslova

liz_lemon
2. feb 2020

@marci77 Prima banka ponuka sice 5%, ale nie je to velmi vyhodne, nakolko sa tam da mesacne vlozit len max 20 EUR

deti95060810
2. feb 2020

pozri finančná hitparáda.sk
tam to presne nájdeš aj s podmienkami...nenechaj sa oblbovať kde akými pracovníkmi banky ktorým ide len o to, aby mali oni z toho prospech...

liz_lemon
2. feb 2020

@marci77 a este som zabudla, ze je to len na 5rokov

amonet
2. feb 2020

co tak radsej nieco sice konzervativne ale bez vela poplatkov s vacsim vynosom? IAD prvy realitny alebo Spravcovska spolocnost postovej banky a ich realitny alebo stabilny fond

nikiki29
2. feb 2020

Žiadny sporiaci účet nie je v dnešnej dobe výhodný. Po zohľadnení inflácie nezískaš nič, len to čo si tam vložila... Najlepšie je investovať do fondov (kľudne aj TB) alebo skúsiť investičné zlato. Ak by som mala väčší obnos peňazí, kúpila by som nehnuteľnosť na hypo a prenajímala, nehnuteľnosť si sama zaplatí hypo a deti majú do budúcna naozaj niečo hodnotné...

hettinka
2. feb 2020

@ivy67 žiadny nie je výhodný z dlhodobého hľadiska, aj keby banka dala 5%, stále je to málo.
V Primabanke silno reklamujú svoj sporiaci účet, pravda je však taká, že si ho môžeš zriadiť len k bežnému účtu, ktorí stojí 3,90€ a tým pádom úroky ani toto nevykryjú. Musíš využívať účet a kartu aktívne, tým si znížiť poplatky za vedenie účtu (alebo mať študetntský) a tým pádom sa to "oplatí" viac. Okrem toho, treba tam sporiť pravidelne rovnakú sumu, peniaze sú viazané 3 roky... no je tam veľa podmienok a nie každému to môže vyhovovať a nemusí to byť výhodné.

Ja mám sporenie pri osobnom účte v mBank, úročenie je nízke, ale ja tam ani nejako veľa peňazí nemám. Prednedávnom som si založila mSporenie a tam sú úroky lepšie, no je to zasa skôr na krátkodobé ciele. Okrem toho mám poistku so sporením (starú, ešte vcelku výhodnú, teraz už by som ju nezakladala, pretože už sú iné podmienky). Vo fondoch som peniaze mala, za mňa o ničom, vstupné poplatky boli nejaké, prišla kríza a ja som mala nie zisk, ale stratu, po 10 rokoch som vybrala menej, ako som tam uložila ... už tomu neverím.

hettinka
2. feb 2020

@liz_lemon nie 20€, môžeš aj viac a pri 3 sporeniach spolu až 150€ mesačne ... ale nedá sa sporiť dlhodobo.
Kopírujem z ich stránky:
Základné podmienky pre zriadenie
Sporenie k Osobnému účtu v domácej mene EUR si môže zriadiť každý občan vo veku od 18 rokov. Pre zriadenie Sporenia je potrebná mesačná suma sporenia minimálne 10 EUR a maximálne 50 EUR. Sporiť môžete 12, 18 alebo 24 mesiacov.

K tomuto odporúčam prečítať aj https://www.expertnafinancie.sk/blog/prima-bank...

lenka2710
2. feb 2020

@ivy67 ja mam sporiaci účet v slsp, tam je obmedzenie, že max 10000€ ale zas môžeš dávať hoc akú sumu aj viackrát za mesiac, ja to mam len v rámci toho, aby som neminula celú výplatu 😉😂

liz_lemon
2. feb 2020

@hettinka no, ja tam mam pre deti, a tam sa dalo len 20 E/mesacne

hettinka
2. feb 2020

@liz_lemon pri detskom je to fajn, že deti neplatia poplatok za vedenie úctu. A tiež sa už dá tusim 3 sporenia simultánne založiť.

vikusjk
3. feb 2020

@liz_lemon poopravim - informacia, ze sa da v Prima banke vlozit max 20 € je asi stara, pretoze my sme si zakladali ucet min.tyzden a k osobnému uctu sa daju otvorit tri sporiace ucty, pricom na kazdy je mozne vlozit od 10 do 50 € mesacne, cize 150 € mesacne. Sporiaci ucet je na dva roky, co je podla mna celkom ok, kedze banky aj tak po case menia podmienky. Detsky sporiaci ucet u nich je na 5r.

liz_lemon
3. feb 2020

@vikusjk pri detskom ucte stale plati max 20 EUR
https://www.primabanka.sk/sporenie-k-detskemu-uctu

vrds
3. feb 2020

@ivy67 som v TB a su tu nulove uroky Takze urcite neodporucam

andulka1988
3. feb 2020

My sme otvorili vo VUB

kovbojka
3. feb 2020

Ahoj,
pracujem vo finančníctve, odporúčam sporiť skôr v správcovských spoločnostiach, ak sporíš na sporiacom účte cez banku, banka tieto peniaze aj tak investuje/točí cez správcovské spoločnosti, pričom si stiahne určité percentá, čiže výhodnejšie je investovať priamo do správcovskej spoločnosti (je tam však prvotný poplatok) a obísť banku:
správ. spoločnosť - z výnosu cca 13-14% si ponechá cca 7%- ak to ide cez banku_tá si ponechá tiež 6-7%, čiže klientovi zostáva 0,1 - 1% (podľa banky ....)

jurkaa
4. feb 2020

Ja idem skúsiť ten maximalizovany fond v slsp.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majkamajka11
7. sep 2021

@ivy67 Zdravím...a musí to byť banka? My máme pre deti sporenie, kde inflácia nemá dosah, mega veľký výnos nieje, ale zachovanie hodnoty je asi v dnešnom neistom svete viac, hmm... ak chcete infošku, napíšte mi správu, M.