Poraďte s daňovým priznaním

julliana72
9. mar 2014

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Sestra pracuje ako zdravotná sestra na TPP, okrem toho uzatvorila zmluvu o vykonávaní finančného sprostredkovania=uzatváranie poistiek. Za minulý rok sprostredkovala pre poisťovňu 3 poistky a bola jej za to vyplatená suma 157,32 Eur. Z tejto sumy jej nebola odvedená žiadna daň. Poradíte prosím ako postupovať pri DP. Veľmi pekne ďakujem.

zalka
9. mar 2014

@julliana72 sestra sa stala szčo, nakoľko má vydané dič. Takže musíš urobiť DP typ B a príjem zdaníš. Môžeš uplatniť paušalne výdavky 40% .

fra
9. mar 2014

@julliana72 a to B čko si može vyplniť napríklad tu http://www.kros.sk/danovepriznania?gclid=CIbBj5...
treba si stiahnuť program do počítača, zadať tam pár údajov a potom sa to už prakticky "vyplna samo"

maminuska
9. mar 2014

@zalka ja si ta dovolím opraviť ak má niekto vydané DIČ , ešte vôbec nemusí byť SZČO. Ide o takzv.registrované príjmy.

zalka
9. mar 2014

@maminuska nehádam sa s tebou ... chod na ZP a oni ti povedia, že ťa berú ako szčo ... a myslím, že hranie sa so slovíčkami nepomôže zadávateľke ...

maminuska
9. mar 2014

@zalka to nejde o hranie so slovíčkami , tu ide o zaradenie do tabulky príjmov. Ja sa nezvyknem hrať so slovíčkami , mňa toto živý . ZP je jedna vec , a daňový úrad je druhá vec.

zalka
9. mar 2014

@maminuska fajn, aj tak holka nevie kde je sever ... lebo toto by vedela ...