Holky môj malý má 2,5 roka a schcela by som mu uzatvoriť dáku vhodnú poistku aj so šporením.Neviete mi poradiť kde sa dá uzatvoriť rozumná zmluva 🙂 Moc prosím o radu, lebo nechce sa mi behať po poisťovnách.Ďakujem veľmi pekne za každú radu.
radšej mu šetri na účet, poistenie so šetrením sú vyhodené peniaze
prvé dva roky len kŕmiš poisťovňu a nič sa ti nešetrí, potom sa už síce začne šetriť, ale sú nízke úroky a vysoké poplatky, radšej mu uzavri stavebné sporenie
@nikatan - nám pred 4,5 rokmi poradil finančný poradca - kamoš mm - že takéto produkty sú na nič. Vybavil nám pripoistenie detí k životnej poistke manžela (čiže deti sú poistené) a šetríme im na stavebnom sporení. Avšak to bolo pred tými 4,5 rokmi, kedy sa to stavebné ešte ako-tak oplatilo. Teraz neviem, či sa oplatí to zakladať. Ale treba nájsť nejaký iný sporiaci účet, kde je relatívne dobrý úrok. Tento náš poradca nerobí pre žiadnu konkrétnu banku a jeho klientami sú už veľké spoločnosti a kontrakty na milióny, bežne nerobí takých klientov ako sme my, čiže on "z nás nič nemá", resp. za naše zmluvy nedostal nič, takže okrem iného aj preto mu dôverujem, že nám dobre poradil to,čo je výhodné pre nás a nie to, z čoho jemu viac kvapne. Teraz sme poisťovali synčeka, a znovu nám vravel, že najvýhodnejšie je poistiť k manželovi a sporiť inde - nie tie sporiace poistky, či ako to nazvať.
@katrinka8 dobre vam poradil, presne tak to je... na sporenie su sporiace produkty, na poistenie zase poistky....
poistka pre dieta ma zmysel - a zrovna farbicka je na tom naozaj dobre - ale iba URAZOVA cast, bez tej ich setriacej zlozky -- to je kravina jak mraky 🙂.
@nikatan rozumná zmluva pri detskom poisteni je len ta, ktoru neuzatvoris.
🙂
:( je mi az niekedy luto, ze ludia sa tak bezhlavo daju nahovorit na kazdu blbost a nevedia si poriadne precitat vsetky podmienky a preratat kolko v konecnom dosledku na niektorych veciach prerobia :( a to aj v prip. ze poistovna nieco malo v prip. napr. urazu vyplati a zvysok dietatu vyplati v dospelosti po ,,zhodnoteni,,
poistovne su podnikatelske subjekty - t.j. potrebuju vytvarat zisk - oni velmi dobre vedia ratat hodnotu penazi 🙂
vedia, ze peniaze maju hodnotu prave teraz - tie co im dotycny plati....ze tie iste peniaze, kt. oni potom v prip. potreby ci o par rokov vyplacaju uz maju realnu hodnotu podstatne inu 🙂
ale na kazdeho zvazeni ci je to potrebne
@nikatan Ako tu uz bolo viac krat spomenute, dolezite je poistit zivitela rodiny, najlepsie oboch v pomere ich prijmov, ktore do rodinneho rozpoctu prinasaju. Detske poistenie odporucam kriticke choroby, trvale nasledky urazu a urazove pripoistenie. Toto sa da vybavit za par eur k dospelej osobe.
Ak mas ciel detom nieco nasetrit do dospelosti, alebo na vysoku skolu, tak zacni davat do podielovych fondov pravidelne mesacne rodinne pridavky vo vyske 23 eur, ktore ti posiela stat a uvidis, co to za 15 rokov spravi.
Úplne v každom bode súhlasím s pánom @michalmakovnik .
allianz - farbicka 🙂 u nas to dost leti...v dedine :D