Zdravím,
prosím vedeli by ste mi poradiť najvýhodnejšiu hypotéku, alebo banku s ktorou máte najlepšie skúsenosti? Potrebovali by sme na prerábku domu okolo 50 000€ 🙂 Ďakujem
Heh ťažko povedať, ktorá banka je v tvojom prípade najlepšia. čo takto vykúšať banku, v ktorej máte proste účet. Možno by to bola najjednoduchšia cesta a takto keď už u nich máš nejaký ten produkt, ti vedia dať aj krajší úrok
primabanka má úrok 0,4% 🙂 do konca mesiaca
@fednaja toto sa mi nepotvrdilo ANI RAZ 😒 vždy majú výhodu noví (aj banky, aj paušál, aj do zamestnania)
sama som v týchto hypotékach stratená :D chcem si ju zobrať spolu s priateľom a každý máme účet v inej banke 🙂
SLSP a UniCredit
niečo také som počula že 365 bude v podstate iba online banka či to som zle niečo pochopila?
@liva92 hypotéka záleží od veľa faktorov. Nie je to len o úroku. Ideálne za mňa, ak nemáte iný úver, by som zobral americkú hypotéku na dom aby ste nemuseli nič dokladovať a vyhli sa komplikáciám. Výber banky záleží aj od toho, aký máte príjem a z akej činnosti, od úverovej histórie atď. Ďalej je otázka či vôbec viete založiť dom ktorý máte, aj podľa prístupovej cesty, ťárch a celkovo od listu vlastníctva a katastra.
Ak si chcete byť istá výberom banky a či sú všetky záležitosti, ktoré môžu skomplikovať úverový proces optimálne kľudne mi napíšte súkromnú správu a poradím vám.
@jakubvojcik ďakujem veľmi pekne napíšem vám správu
ja som minuly mesiac podpisovala v SLSP 0,3% na 3 roky
@jakubvojcik Americka hypoteka nema vyssi urok? @ivkazba co ty na to, je toto dobra cesta?
Z vlastnej skusenosti - ked sme riesili moznosti, tak americka hypoteka vysla vyhodne v tom, ze nebolo potrebne dokladovat progress v stavani, neriesili sa tranze, ale zas tie podmienky neboli vobec vyhodnejsie ako klasicka hypoteka na vystavbu/prerabku.
@nafka0483 dobrá poznámka. Niekde je prirážka niekde nie. Ja štandardne riešim banky kde prirážka nie je a teda sú rovnaké podmienky.
@nafka0483 napríklad Tatra Banka a VÚB sú na tom super, ak vychádza aj kombinácia s LTV a splatnosťou tak dobrá voľba lebo nemajú žiadnu prirážku. Prirážku nemá ani Unicredit a Slovenská sporiteľňa individuálne, ale niekedy teda bez prirážky aj tu.
@jakubvojcik Aha, to som prekvapena, lebo nam vychadzali pri americkej vzdy horsie podmienky... co sa tykalo uroku. Ktora banka vie teraz ponuknut americku za rovnakych podmienok?
@jakubvojcik Aha, uz zodpovedane 🙂 vdaka
@ivkazba Tak sa to teda menilo odvtedy, dobre vediet, dakujem
@nafka0483 tak ako som napísal vyššie 🙂 zvyšné banky to majú podľa svojich tabuliek a Prima banka samostatný bezúčel ako taký (teda ameriku) neposkytuje.
@liva92 ak potrebuješ úver 50 a dom má hodnotu aspoň 73, tak 365 banka (Poštovka) úrok 0.5% na 3 ročný fix.