Poradíte ohľadom zrušenia dobrovoľného poistenia od 1.7.2014?

yaroslava
24. jún 2014

som SZCO od 1.1.2013, tym padom mi od 1.7.2014 vznika povinnost platit povinne soc. poistenie. Mam vsak problem, od 30.12.2013 si platim dobrovolne soc.poistenie (jednak kvoli vyske materskej a aj zapoctu dni - do konca juna budem mat zapocitanych 208 dni, vratane 25 dni este z konca r.2012 z TPP). Termin porodu mam 6.12., poistenie si musim platit,avsak ak by som sa odhlasila z DNPO a prihlasila na povinne od 1.7., vraj mi akoby dobrovolne poistenie zanika a materska sa vypocia z posledneho pistneho vztahu, co je pre mna urcite nevyhodne. Preto, aby som sa vyhla dvojitemu plateniu poistneho, neostava mi nic len od 1.7. zrusit zivnost, platit nadalej dobrovolne poistenie a ist na PN - co si vobec nedokazem predstavit. Viete mi poradit ake mam ine moznosti? Povodne som planovala pracovat minim. do oktobra a ak, tak potom sa vypisat PN. Na socialke mi povedali, ze ak by som sla po zivnosti na dohodu, tak sa mi potom materska vypocita z dohody a to sa mi vobec neoplati. Prosim poradte mi, som z tohto systemu dost zufala :(

lubkasungirl
25. jún 2014

Skus napisat p. Lubici navratilovej na blog etrend pod jej clanky do diskusie