Milé žienky,
mám jeden konkrétny problém a to je moja nová práca na dohodu. Od 05.02. mám predĺžená RD z dôvodu nepriaznivého stavu dieťaťa, takže ma pôvodný zamestnávateľ stále eviduje. Vyskytla sa mi ale práca na dohodu, takže od 18.02. pracujem na dohodu u iného zamestnávateľa. viem, že sa mám ísť nahlásiť na sociálnu poisťovňu, teda odhlásiť. Registračný list mám už doma, skoro vyplnený, no nie je mi jasný oddiel č. 10. Čo všetko tam mám v tomto mojom prípade vypisovať (ktoré dátumy? dátum narodenia dieťaťa to viem, ale napr. začiatok RD ktorej?pôvodnej alebo predĺženej?,dátum MD tiež treba? a čo je to za dátumy vzniku a zániku poistenia????), vie mi nejaká skúsená žienka prosím poradiť? Môžem ho poslať aj poštou? Čo sa stane, ak prekročím o dva tri dni 8dňovú lehotu na odhlásenie?
Veľa sa tu píše o tom, že mi práca na dohodu poškodí dôchodok. bude to aj v prípade, že by som túto prácu vykonávala len krátkodobo? trebárs tak 3mesiace? malý totižto po dvoch dňoch v škôlke ochorel, potom tam bol zasa tri dni a zasa ochorel, takže zvažujem, že by som predsa len zostala doma. Len peniažky zatiaľ nedovolia.
ahoj ja som to tiez mala doniest na socialnu poistovnu kedze som nevedela vypisat tak som to tam
A podla mna to cele netreba ja som len datum odkedy robim na zmluvu,rodne cislo a podpis to je cele.
Ale ci to tam ist dat ked ides len na dohodu tusim to tam netreba lebo pol roka som bola na dohode
A nic odo mna nechceli az ked som sla na zmluvu
chod na socialku a vypln to s pani.. ty nebudes vypisovat vsetky datumy, iba datum zmeny a potom datum toho co sa zacne resp. skonci... ona ti presne povie..neviem to z hlavy, lebo ked to podavam elektronicky, daju sa mi vyplnit iba tie okienka, ktore potrebuju 🙂
Si mladá, veď si na RD, určite Ti práca na dohodu nebude kaziť dôchodok o veľa, veľa rokov. Ono sa to myslí skôr na ľudí tesne pred dôchodkom, ktorí uvažujú medzi predčasným dôchodkom, inval. alebo starobným dôchodkom a prácou na dohodu - tam odvody stoja za pár prepočtov.
Ohľadom tlačivka To neporadím, zavolaj tam ak tam nechceš ísť osobne. Nestretla som sa s prípadom, že by z dôvodu dvoch dní oneskorenia dávali pokuty.