Poradíte ohľadom hypotéky v Prima banke?

taniat87
27. jún 2015

Co vsetko si banka overuje pri hypotekarnom uvere konkr. prima banka..rozdiel v schvalovani pri spotrebnom uvere a hypotekarnom..dakujem

sissy27
27. jún 2015

A čo tak zavolať priamo do Prima banky?? Inak overujú klasika príjem a úverový register ako každá banka...

moni244
27. jún 2015

nemôže volať do banky, musí sa pýtať tu, to nevieš? to je fenomén dnešnej doby, najprv sa opýtať tu, dostať veľa protichodných informácií a až potom ísť do banky @sissy27 😉

decode
27. jún 2015

Aby som a dotyčneh zastala my sme boli v primabanke a milá pani bola tak ochotná, že nás odbila tým, že všetko máme na internete takže toľko k prima banke a ich radam a pomoci.
primabanka poskytuje iba 85% z ceny bytu či domu
Riadia sa iba podľa ceny bytu ako takmer každá banka. Preverujú úverový register, firmu v ktorej pracuješ, sociálku, chcú vypisy z účtu kt máš momentálne, výpis z výplat, ak žiadate o štátny príspevok tak aj ročné vyúčtovanie, ak máte debet musíte si ho zrušiť, ak ste mali nejaké pôžičky potrebujete doklad a potvrdenie, že ich máte vyplatené, potrebujete lvcko daneho objektu kt kupujete, znalecký posudok.
toto všetko treba pri hypotekárnom. Pri spotrebnom skúmajú firmu, plat, register

manzanillaa
27. jún 2015

Teraz Vám už 100% z ceny nehnuteľnosti nedá zrejme nik, je to myslím už aj v zákone tak..

nikusssik
27. jún 2015

Ja som debet rusit nemusela,pri hypoteke na dom som davala zo socialky potvrdenie o materskej,z uradu o rodicovskom prispevku a mam este stavebny uver na zariadenie bytu,čo sme kupovali pred 5 rokmi a to tiez nevadilo. Asi je problem dostat 100% uver vseobecne,my sme prefinancovavali aj uver na byt do Primi. Ale vsetko preslo hladko,manzel je zamestnany ja na materskej.

monikaced
29. jún 2015

Kazda banka si overuje pri hypoteke tvoj prijem, uverovy register a potom hodnotu zakladanej nehutelnosti. Pri spotrebnom uvere len tie prve dve veci, kedze tam nic nezakladas. Banky poskytuju uvery na 100% stale, ale hranica kde vyrazne rastu urokove sadzby je niekde 90%, inde 85% ale moze to byt aj menej. Takze plati pravidlo, cim viac mas vlastnych prostriedkov, tym lepsie pre teba a nakoniec aj lacnejsie.

jaaty
29. jún 2015

Pri schvaľovaní Su - pokiaľ je klient v štandardnom pracovnom pomere nedokalduje nič - výšku príjmu si overuje banka v sociálnej poisťovni + kontroluje úverový register.
Pri HU musíš preukázaťa hodnotu nehnuteľnosti (znalecký posudok alebo cenová mapa), svoju bonitu (výška príjmu podľa Sociálnej poisťovni), úverový register - splácanie iných úverov (či splácate úver načas alebo v omeškaní - to sa týka aj PP, kreditiek a všetkých typov bankových úverov). Výplatné pásky vôbec, výpis z účtu - len ak je príjem zo zahraničia.
Ročné zúčtovanie, prípadne potvrdenie o príjme len ak sa žiada o HU so ŠPM - ide o zákonom uloženú povinnosť preukázať nárok na ŠPM.
Doklady o zrušení pôžičiek alebo povoleného prečerpania len v prípade, že boli zrušené v mesiaci, keď žiadate o HU, pretože toto splatenie nie je vidieť v úverovom registri a to len vtedy, ak to klientovi z jeho príjmu nevychádza. Ak je však príjem dostatočný, klient môže mať PP alebo pôžičky naďalej v akejkoľvek výške či počte.

lilli18
29. jún 2015

Kedže sa jedná o hypotéku schvaľovaniu podlieha aj nehnuteľnosť, byt Vám PB ohodnotí aj tabuľkovo zdarma. Max. percentá sú 85% ako bolo už písané, potvrdenie o príjme nemusíte nosiť, príjem sa overí cez SP. V banke Vám momentálne žiaľ až po podaní žiadosti vedia povedať či sa kvalifikujete na úver / či stačí príjem / orientačne sa to ale dá určiť vopred. Ak chcete mať 0 poplatok za poskytnutie s podpisom úverovej zmluvy podpíšete aj zmluvu o bežnom účte, z ktorého sa bude úver splácať.