Poradíte ohľadom hypotéky po novom?

katkadobka
9. feb 2015

Dobrý deň, chcem sa spýtať, aké máte skúsenosti s vybavovaním hypoték v roku 2015. Banky krešú 100% preplácanie, kde je to najvýhodnejšie s najvyšším preplácaním ? Ako úroky a PMRN ? Akú máte prosím skúsenosť so SLSP v roku 2015? Ďakujem

sednaja
9. feb 2015

VŠETKY banky dávajú teraz 100%. My sme brali minulý rok v októbri, ale z vlastnej skúsenosti Ti poviem, že jeden meter neexistuje. Hlavne ak beriete hypotéku pre mladých, tak je tam kopu skrytých poplatkov a zvádzajúce čísla. Banka, ktorá sľubuje 3%úrok v skutočnosti môže mať nevýhodnejší úver ako tá, ktorá sľubuje 3,5%. Nám to pomohla vybehať jedna známa a ona to pomohla vybehať aj jednemu kamarátovi a nebrali sme v tej istej banke. Ide o to, za akých podmienok sa berie úver, akej výšky a pod. My sme boli klientami slsp, pýtali sme si úver, dali nám ponuku. Potom tam išla finančná poradkyňa a jej dali ešte lepšiu, no nakoniec sme zbalili všetky veci a odišli sme do čsob. Neviem ako tento rok, ale minulý mala napr. slsp vysoký poplatok len za zavedenie úveru, platí sa veľa za vedenie účtu a pod. zisti si aj ostatné poplatky, nie iba úver.
Inak, ja nie som za finančných poradcov, ale tá, čo pomohla nám, tak vybavila oveľa lepšie ponuky ako čo sme si pozisťovali my ..........takže ak niekoho poznáš, aj toto je cesta.

michalmakovnik
9. feb 2015

Zatial je to v pohode, ale od marca postupne banky musia splnit kriteria, kde max. 25% uverov bude nad 90% LTV. Aktualne VUB zvysila sadzby pri uveroch nad 90% LTV o 0,5%. Cize uver na 100% nie je problem dostat, len to bude o nieco drahsie ako v pripade, ze mas 10-20% uz nasetrenych.
Skusenost so SLPS v roku 2015 zatial nemam, ale sadzby maju od 2%, cize vcelku konkurencioschopne.

shania31
12. feb 2015

Co sa tyka vyberu banky- treba si uvedomit jednu vec, nie je najlepsia ta banka, ktora dava najnizsie uroky. Treba zohladnit dalsie moznosti, podmienky uveru- vsetky poplatky s tym spojene, moznosti predcasnych splátok.....Vzhladom na skusenosti s viacerými bankami (kazda banka ma bohuzial slabe miesta, niektore ich maju viac, niektore menej) - uver ak by som riesila - tak v TATR alebo CSOB.

silvinuska
1. mar 2015

Ako?ako? Dajte ma do obrazu ☹ len pre zaujimavost lebo ja uz mam hypo. Ale minule.som sa bavila s kolegynou o tom, ze vraj mala som statie, ze som dostala 100% lebo od 2015 nebudu davat ani jedna banka 100%. Cize to je blbost tym padom nie? Ked pisete ze musia davat nad 90% tak teraz je to lepsie bezproblemovejsie

aduuus
2. mar 2015

Ahojte, ak potrebujete vybaviť úver, hypotéku, poistku, stavebko, sporenie...čokoľvek, poprípade už niečo z toho máte a bodlo by Vám ušetriť na mesačných splátkach, ozvite sa KOŠICE a OKOLIE, nakoľko sídlime v Košiciach. Vieme vybaviť pre klientov výhodnejšie ponuky, ako keď si idete za okienko vybavovať samy, nakoľko my spolupracujeme priamo s riaditeľmi inštitúcií.

99zuka
8. mar 2015

Ak chcete najvyhodnejsiu hypoteku, odporucam nezavisleho financ.sprostredkovatela, ktory nie je viazany len jednou bankou ( ja som Brezno a okolie ) 🙂. Pozor 100% ltv uz je teraz problem !!!

stlienka
22. apr 2015

rada ti pomôžem, ak máš záujem pošli správu