ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadne daňového priznania na rok 2013. Minulý rok január a február som ešte bola na materskej, potom som nastúpila na rodičovskú dovolenku tu som mala do 31.08. 2013 potom som sa prihlásila na úrad práce pretože mi skončil pracovný pomer a vznikol mi nárok na podporu takže som to chcela využiť. Pracovný pomer mi skončil 18.9. 2013 takže som sa prihlásila na úrad. Až do konca roka 2013 som stále poberala podporu. Takže prvé dva mesiace som mala materskú, potom rodičák a teraz podporu. Vôbec si s tým neviem rady. Ak som bola v roku 2013 v pracovnom pomere do septembra mala by mi urobiť účtovnička daňove priznanie aj keď som už nepracovala alebo si ho mám urobiť ja a čo s tým zvyškom roka čo som evidovaná??? Prosím poradte lebo sa z toho neviem vysomáriť. Taktiež prosím napíšte čo budem potrebovať doložiť k daňovemu priznaniu. ďakujem, Danka
ak ti pri skončení pracovného pomeru bola preplatená dovolenka, alebo vyplatené odstupné a z tohto ti bola strhnutá daň, tak je dobré podať daňové priznanie, aby sa ti dane vrátili... ak nie, povinnosť podať DP je nad 1867,97 eur /rodičovský príspevok, materské a podpora sa do tvojho príjmu do DP nerátajú/
ak si nemala zdaniteľné prijmy nad 1867 eur nepodávaš danové zdanitelné príjmy sa myslia príjmy z pracovnej zmluvy,dohod o vykonaní práce, ak si bola na materskej a rodičovskej dovolenke a na urade práace a príjmy zo zamestnania či už na zmluvu alebo dohodu neprekorčili 1867 eur nepodávaš danové priznanie