Poradíe ohľadom kapitujúceho lekára?

bubulacka
18. sep 2014

Zastavím, je tu nejaka maminka zamestnanec zdravotnej poisťovne? Potrebovala by som sa nieco spytat (poradit) ohľadom kapitujuceho lekára, lebo každý mi vraví nieco ine 😅
Dakujem!

bubulacka
autor
18. sep 2014

Naozaj nik, kto by pomohol? 😕

niki101988
19. sep 2014

A čo konkrétne potrebuješ vedieť o kapitáciách lekára?

bubulacka
autor
19. sep 2014

@niki101988 dakujem velmi pekne. no konkretne ma zaujíma - bola som vedená u lekára, minuly rok som si chcela potvrdiť diagnózu, tak som bola u iného. Dali mi podpísať nejake papiere - zaplatila som 60,- EUR, myslela som, ze za vysetrenie. Samozrejme, naďalej som navštevovala svojho pôvodného lekára, ktory mi vyhovuje. Teraz chcem podstúpiť zákrok, ktory prepláca poisťovňa, na tlačive mam zabezpečiť "podpis kapitujuceho lekára". Kedže som potrebovala zistiť ďalšie info, volala som do poisťovne a zistila, ze moj lekár je ten pán doktor, u ktoreho som bola len raz ci 2x a za vsetko som si zaplatila. Moj lekár mi vystavil papier - odkedy som u neho evidovaná, ze ho mam zaniest do poisťovne. Ked som tam došla, pani mi povedala, ze oni s tým vlastne nic nemajú, nech idem vypovedať zmluvu k tomu, u ktoreho som teraz evidovaná 😒 neviem ako mam postupovat, ísť za svojim doktorom ku ktorému chodím a povedať mu, ze musim podpísať novú zmluvu? Nevadi, ze som chodila k nemu, robil mi vysetrenia, ale v skutočnosti som s ním nemala podpísaný zmluvný vzťah? Som z toho zmetená a neviem co mam robit 😨

meluela
19. sep 2014

@bubulacka no asi bude hlavne smutny ten prvy lekar ktory zrejme nic netusiac robil zadarmo a poistovna mu to nepreplati ... ale to je divne, lebo ten druhy mu mal pisomne oznamit ak si ty u neho podpisala novu zmluvu ...

bubulacka
autor
19. sep 2014

@meluela ale ako mam teraz postupovat? Cítim sa hrozne, je mi jasne, ze moj lekár sa bude na mna hnevať, je to trápne 🙄 😖 keby som bola vedela ako to je, jednoducho by som vypovedala zmluvu u toho, u ktoreho som vedená, ale dozvedela som sa to len teraz, po roku a pól. Navyše, moj lekár nevie, ze mu poisťovňa nic za mna nepreplaca? A co vysetrenia a odbery? Myslela som, ze sa to posiela na povedzme mesačnej-trojmesačnej báze?

katy2
19. sep 2014

@bubulacka ja teda neviem, ale ja som teraz menila lekara a u novehpo som podpisovala zmluvu - takze asi aj ty si nieco podpisovala, nie?

bubulacka
autor
19. sep 2014

@katy2 ano nieco som podpísala, a je to moja chyba, lebo som si to neprecitala, bolo to asi takým systémom - "ano, vysetrenie preukázalo toto a toto, poprosim Vas 60,- EUR a tu mi to podpíšte..." Cely čas som bola v tom, ze podpisujem vysetrenie a peniaze... Ale uz to naspäť nevrátim, len to chcem napraviť a neviem ako. Jedine tak ze podpisem so starým-novým lekárom zmluvu?

meluela
19. sep 2014

@bubulacka to by bolo fakt najlepsie kebyze ti napise niekto z poistovne ... ze si rok a pol prvy lekar nic nevsimol je tiez divne ... ked to lekarovi vysvetlis tak to snad pochopi .. v zdravotnictve je neprijemne ako davaju cloveku popodpisovat hory papierov bez sance si ich dokladne prestudovat ... vratane akoze informovanych suhlasov ... keby to mal kazdy podrobne citat a este sa nad tym aj zamysliet tak sa dalsi pacienti ani nedostanu na radu ...

bubulacka
autor
19. sep 2014

@meluela prave preto som chcela nájsť tu fundovanu maminku, co bude vediet povedať aky je správny postup. Lebo ma trochu zarazilo, ze som išla do poisťovne a tam mi povedali ze oni s tým nic nemajú, ze mam jednoducho vypovedať toho s ktorým mam zmluvu a podpísať novú, lenže mi je to vrcholne trápne, lebo naozaj lekár chudák sa snaží, chodím k nemu jak na hodiny klavíra a niekto iny za mna mesačne inkasuje, aj ked som tam pomaly 2 roky nebola... Ach jaj no co, nemám inú možnost :(

meluela
19. sep 2014

@bubulacka tak snad ti tu este niekto poradi kto s tym ma skusenosti. Este by si si mohla vybavit ten elektronicky pristup a potom by si videla kto si co za teba uctoval .. ale neviem ci by tie informacie v tejto situacii pomohli ...

trgypadl
19. sep 2014

@bubulacka ahoj,svojmu lekarovi vysvetli co sa stalo,on by mal poslat vymenny listok,ze si sa rozhodla odstupit od zmluvy tomu lekarovi u kt.si bola len raz.a je to vybavene,ziadne stresy,vobec sa nemusis citit trapne

janinah
19. sep 2014

myslím,že treba vypovedať zmluvu u nového lekára/kde si bola 2x/ a akože znova sa prehlásiťs tomu kam vlastne chodíš v skutočnosti