Ahojte, chcela by som sa poradiť, spýtať, koľko platíte za vedenie účtu v banke. Existuje nejaká "dobrá banka" kde tieto poplatky nie su vysoké a netreba splniť určité podmienky pre nulove vedenie uctu? A akú máte skúsenosť ak teda mate, s bankou Mbank....zevraj je to internetova banka,teda nemaju ziadne pobocky, da sa im verit? Dakujem za tipy 🙂
@martina374 zalezi aj od toho, co od uctu ocakavas, ake sluzby...v mbank napr.mam ucet a nemam s nimi problem, to, co potrebujem si vybavim cez net, ale ak by si napr.chcela sms spravy o pohyboch, tak uz to mas spoplatnene..cize vela zalezi od toho, aky si klient-napt.studenti maju vyhody -a co potrebujes...
Vub ma aj ucet za 6€, kde pokial splnas podmienku 300€mesacne, vyuzivas inetrnet al.mobil banking a pokial mas napr.sporiaci ucet-25€/mes. + kreditku, tak uz mas za polovicu a ak by si mala aj hypo alebo uver alebo vkladovy produkt, tak mas zadarmo ucet...
Zuno ma ucet uplne zadarmo, ale nemaju svoje bankomaty a platis za vyber (0,80e v Tatrabankovom bankomate)
@martina374
Pozri si stranku finacnahitparada.sk , tam mas porovnanie aj beznych uctov
- Mbank ma podmienku uz pre vedenie platobnej karty
- Zuno ma kartu bezplatne bez podmienok, ale ziadny vyber z bankomatu bez dalsich podmienok
- FIO - vedenie karty zdarma, bez podmienok, 1 vyber z akehokolvek bankomatu bez podmienok, vybery nad 50€ na pobocke bez podmienok, vklady na pobocke zdarma, bez podmienok
Takze jednoznacne FIO, nema sice vela pobociek, ale aj tak ponuka z tych internetovych najviac a bez podmienok. Odporucam si zistit ci ma pobocku vo tvojom meste, momentalne ich maju v 10 slovenskych mestach.
SLSP ma 3 podmienky pre bezplatny ucet, 3 trvale prikazy, 200€ nakupy kartou a 10€ na sporenie, este davaju aj 2% z nakupu v bille.
Pozor na ostatne banky, niektore maju medzi podmienkami aj nutnost mat na ucte 10 000€ a pod.
K tomu ci sa da verit bankam bez pobociek, myslim ze pre nich platia rovnake pravidla a ochrana vkladov statom, mal som ucet v mbank aj v zuno niekolko rokov, platil som v obchodoch kartou, na internete, prevody, len som presiel do FIO, lebo ma neobmedzene vybery na pobocke (nad 50€) a hlavne vklady, to nema asi ziadna ina internetova banka a uz ani vyber z akehokolvek bankomatu bez podmienok.
Unicredit má super kampaň, mesačný obrat 400 na účte, nič viac...a zadarmo vedenie + zadarmo výber z každého bankomatu. Podľa mna teraz to je TOP.
Ja mam ucet plus u ZUNO. Ak mesacne zaplatis kartou aspon 100 eur, mas vedenie uctu bez poplatku. Ak si vzdy vyberies aspon 50 eur a urobis to z bankomatu TB, tak neplatis ziadne poplatky. Ucet uz mam 3 mesiace a nestal ma ani cent. Snad to pomohlo.
ja som si teraz zalozila v mbank, stacilo jeden formular vyplnit. zalozenie a vedenie uctu maju zdarma. internet banking uplne zdarma, prevody, trvale prikazy a aj jeden vyber z lubovolneho bankomatu raz mesacne je zdarma, to je pre mna uplne vyhovujuce. jedine ked chces kartu alebo robis viac vyberov, tak asi 1 euro uctuju, no to ja nepotrebujem. este teraz maju tu akciu http://www.mbank.sk/affiliate/dognet/mkonto.htm... ze na novy ucet pripisu 20 eur, ja som ich tam mala ihned po aktivovani uctu
Otazka bola, citujem "Existuje nejaká "dobrá banka" kde tieto poplatky nie su vysoké a netreba splniť určité podmienky pre nulove vedenie uctu?" - mbank a zuno maju podmienky, rovnako vsetky ostatne banky spomenute vyssie, bez podmienok je iba jedina o ktorej som pisal vyssie.
FIO nema ZIADNE podmienky, staci vyplnit formular, je mozne aj doma cez internet a nasledne na pobocke podpisat zmluvu, v mojom pripade mi aj velmi ochotne poradili, odpovedali na moje otazky, potom pride karta, este zhrniem niektore vyhody FIO:
- vedenie uctu a karty bez poplatkov, bez podmienok
- 1 vyber z bankomatu akejkolvek banky bez poplatkov, bez podmienok
- neobmedzene vybery na pobocke od sumy 50€
- neobmedzene vklady na vlastny ucet na pobocke
...
No co sa tyka bank ako fio,zuno a raifaisen tak sa mi zdaju take rizikove, ze su kratko na trhu a bojim sa aby neskoncili ale zas maju vyhodne podmienky...takze musim este porozmyslat. A dakujem vam za rady.
Kratko na trhu?
"Fio banka, a.s. pobočka zahraničnej banky spolu s ďalšími spoločnosťami tvoria silnú finančnú skupinu Fio, ktorá sa už od roku 1993 úspešne zaoberá poskytovaním služieb na kapitálových a finančných trhoch."
"od 30.12.2010 sú vklady v bankách v SR a v ďalších krajinách EÚ chránené jednotne do výšky 100 000 €"
UniCredit bez debaty a teraz netreba plnit podmienku pol roka
@martina374 ja mám mBank už kopec rokov, je pravda, že najnovšie majú poplatok 1€/mesiac za vedenie karty, ale ak zaplatíš tou kartou dokopy nad 20€, máš to v ten mesiac zadarmo, jeden výber zadarmo, ostatné výbery majú podmienky. Treba si aj zvážiť, ak by si šla na materskú a neskôr na rodičovskú, či Ti reálne príde na účet po tú dobu xy€ za mesiac, aby si splnila niekde podmienku. Mne osobne mBank vyhovuje🙂
@martina374 ahoj, ja mam magnificu vo vub. zadarmo, ale to preto, lebo splnam viacero podmienok... mam tam hypoteku (tak ci tak), sporiaci neviazany (2% urok asi a musim poslat aspon 25 eur mesacne), kreditku mam zadarmo k uctu, staci ak myslim raz mesacne pouzijem, plus musi mi prist do plusu 800 eur mesacne na ucet... to len co si pamatam... tak ci tak som mala ucet u nich, jedine, co som si musela zalozit bol ten sporiaci, ale pekne z domu, presuvam si sama ako chcem a oplatilo sa mi to, lebo v mbanku som mala sporiaci a je katastrofa ako to slo dole s urokmi... takze som peniaze odtial presunula na sporiaci vo vub. kazdy mesiac mi stiahnu 9 eur poplatok, skontroluju, ci vsetko bolo splnene a ak ano, vratia mi 9 eur naspat na ucet. ak splnis menej podmienok, je to za 4,50. urcite sa to ale neoplati kazdemu...