Poplatok za vedenie účtu v banke

martina374
11. feb 2016

Ahojte, chcela by som sa poradiť, spýtať, koľko platíte za vedenie účtu v banke. Existuje nejaká "dobrá banka" kde tieto poplatky nie su vysoké a netreba splniť určité podmienky pre nulove vedenie uctu? A akú máte skúsenosť ak teda mate, s bankou Mbank....zevraj je to internetova banka,teda nemaju ziadne pobocky, da sa im verit? Dakujem za tipy 🙂

zorka33
11. feb 2016

@martina374 ahoj, ja mam magnificu vo vub. zadarmo, ale to preto, lebo splnam viacero podmienok... mam tam hypoteku (tak ci tak), sporiaci neviazany (2% urok asi a musim poslat aspon 25 eur mesacne), kreditku mam zadarmo k uctu, staci ak myslim raz mesacne pouzijem, plus musi mi prist do plusu 800 eur mesacne na ucet... to len co si pamatam... tak ci tak som mala ucet u nich, jedine, co som si musela zalozit bol ten sporiaci, ale pekne z domu, presuvam si sama ako chcem a oplatilo sa mi to, lebo v mbanku som mala sporiaci a je katastrofa ako to slo dole s urokmi... takze som peniaze odtial presunula na sporiaci vo vub. kazdy mesiac mi stiahnu 9 eur poplatok, skontroluju, ci vsetko bolo splnene a ak ano, vratia mi 9 eur naspat na ucet. ak splnis menej podmienok, je to za 4,50. urcite sa to ale neoplati kazdemu...

sedem
11. feb 2016

@martina374 zalezi aj od toho, co od uctu ocakavas, ake sluzby...v mbank napr.mam ucet a nemam s nimi problem, to, co potrebujem si vybavim cez net, ale ak by si napr.chcela sms spravy o pohyboch, tak uz to mas spoplatnene..cize vela zalezi od toho, aky si klient-napt.studenti maju vyhody -a co potrebujes...
Vub ma aj ucet za 6€, kde pokial splnas podmienku 300€mesacne, vyuzivas inetrnet al.mobil banking a pokial mas napr.sporiaci ucet-25€/mes. + kreditku, tak uz mas za polovicu a ak by si mala aj hypo alebo uver alebo vkladovy produkt, tak mas zadarmo ucet...

tani03
11. feb 2016

Zuno ma ucet uplne zadarmo, ale nemaju svoje bankomaty a platis za vyber (0,80e v Tatrabankovom bankomate)

sedem
11. feb 2016

@martina374
Pozri si stranku finacnahitparada.sk , tam mas porovnanie aj beznych uctov

dreamer8
11. feb 2016

- Mbank ma podmienku uz pre vedenie platobnej karty
- Zuno ma kartu bezplatne bez podmienok, ale ziadny vyber z bankomatu bez dalsich podmienok
- FIO - vedenie karty zdarma, bez podmienok, 1 vyber z akehokolvek bankomatu bez podmienok, vybery nad 50€ na pobocke bez podmienok, vklady na pobocke zdarma, bez podmienok

Takze jednoznacne FIO, nema sice vela pobociek, ale aj tak ponuka z tych internetovych najviac a bez podmienok. Odporucam si zistit ci ma pobocku vo tvojom meste, momentalne ich maju v 10 slovenskych mestach.

SLSP ma 3 podmienky pre bezplatny ucet, 3 trvale prikazy, 200€ nakupy kartou a 10€ na sporenie, este davaju aj 2% z nakupu v bille.

Pozor na ostatne banky, niektore maju medzi podmienkami aj nutnost mat na ucte 10 000€ a pod.

K tomu ci sa da verit bankam bez pobociek, myslim ze pre nich platia rovnake pravidla a ochrana vkladov statom, mal som ucet v mbank aj v zuno niekolko rokov, platil som v obchodoch kartou, na internete, prevody, len som presiel do FIO, lebo ma neobmedzene vybery na pobocke (nad 50€) a hlavne vklady, to nema asi ziadna ina internetova banka a uz ani vyber z akehokolvek bankomatu bez podmienok.

szaylent
11. feb 2016

Unicredit má super kampaň, mesačný obrat 400 na účte, nič viac...a zadarmo vedenie + zadarmo výber z každého bankomatu. Podľa mna teraz to je TOP.

ilikeit
12. feb 2016

Ja mam ucet plus u ZUNO. Ak mesacne zaplatis kartou aspon 100 eur, mas vedenie uctu bez poplatku. Ak si vzdy vyberies aspon 50 eur a urobis to z bankomatu TB, tak neplatis ziadne poplatky. Ucet uz mam 3 mesiace a nestal ma ani cent. Snad to pomohlo.

ivica7
12. feb 2016

ja som si teraz zalozila v mbank, stacilo jeden formular vyplnit. zalozenie a vedenie uctu maju zdarma. internet banking uplne zdarma, prevody, trvale prikazy a aj jeden vyber z lubovolneho bankomatu raz mesacne je zdarma, to je pre mna uplne vyhovujuce. jedine ked chces kartu alebo robis viac vyberov, tak asi 1 euro uctuju, no to ja nepotrebujem. este teraz maju tu akciu http://www.mbank.sk/affiliate/dognet/mkonto.htm... ze na novy ucet pripisu 20 eur, ja som ich tam mala ihned po aktivovani uctu

dreamer8
12. feb 2016

Otazka bola, citujem "Existuje nejaká "dobrá banka" kde tieto poplatky nie su vysoké a netreba splniť určité podmienky pre nulove vedenie uctu?" - mbank a zuno maju podmienky, rovnako vsetky ostatne banky spomenute vyssie, bez podmienok je iba jedina o ktorej som pisal vyssie.

FIO nema ZIADNE podmienky, staci vyplnit formular, je mozne aj doma cez internet a nasledne na pobocke podpisat zmluvu, v mojom pripade mi aj velmi ochotne poradili, odpovedali na moje otazky, potom pride karta, este zhrniem niektore vyhody FIO:

- vedenie uctu a karty bez poplatkov, bez podmienok
- 1 vyber z bankomatu akejkolvek banky bez poplatkov, bez podmienok
- neobmedzene vybery na pobocke od sumy 50€
- neobmedzene vklady na vlastny ucet na pobocke
...

martina374
autor
12. feb 2016

No co sa tyka bank ako fio,zuno a raifaisen tak sa mi zdaju take rizikove, ze su kratko na trhu a bojim sa aby neskoncili ale zas maju vyhodne podmienky...takze musim este porozmyslat. A dakujem vam za rady.

dreamer8
12. feb 2016

Kratko na trhu?

"Fio banka, a.s. pobočka zahraničnej banky spolu s ďalšími spoločnosťami tvoria silnú finančnú skupinu Fio, ktorá sa už od roku 1993 úspešne zaoberá poskytovaním služieb na kapitálových a finančných trhoch."

"od 30.12.2010 sú vklady v bankách v SR a v ďalších krajinách EÚ chránené jednotne do výšky 100 000 €"

fionahope
12. feb 2016

UniCredit bez debaty a teraz netreba plnit podmienku pol roka

jarkamartin
12. feb 2016

@martina374 ja mám mBank už kopec rokov, je pravda, že najnovšie majú poplatok 1€/mesiac za vedenie karty, ale ak zaplatíš tou kartou dokopy nad 20€, máš to v ten mesiac zadarmo, jeden výber zadarmo, ostatné výbery majú podmienky. Treba si aj zvážiť, ak by si šla na materskú a neskôr na rodičovskú, či Ti reálne príde na účet po tú dobu xy€ za mesiac, aby si splnila niekde podmienku. Mne osobne mBank vyhovuje🙂

anka32
Odpoveď bola odstránená
Zobraz