Vie niekto definovať, čo presne znamená:
poplatok za úver /175 eur/ zahŕňa aj ohodnotenie nehnuteľnosti a poplatok za vybavenie katastra, ak o to spotrebiteľ požiada.
Mám to chápať, že ak požiadame, tak banka vybaví aj zaplatí ten kataster?
Už som z toho domotaná... Ďakujem.
@zuzanka0018 nie nemusi to tak byt - vacsina bank vyzaduje vlastny znalecky posudok, pripadne sa da aj cez nich ale to je separe poplatok v sadzobniku, rovnako ako nie kazda banka preplaca vklad na kataster
poplatok za uver je spracovanie uveru samotneho - laicky rozumej priprava zmluvnej dokumentacie, zalozenie technickeho uctu, kontrola dokumentov pred cerpanim, cerpanie....
cize sa treba informovat ci banka hradi aj vklad, ohodnotenie si na 100% som ista, ze tam nie je
@petamich ale tam pisu, ze ten poplatok tie veci v tomto pripade ZAHRNA
@falbala132 mas pravdu teraz som si to este raz precitala a pochopila som, ze autorka zrejme cituje z nejakeho dokumentu/sadzobnika 🙈 dakujem za upozornenie 😃
@petamich teraz ma konkrétne zaujíma ten vklad na kataster, teda z banky nás poslali, že si máme vybaviť a zaplatiť kataster /66 eur/ a teraz doma čítam, že poplatok za úver /175 e/ zahŕňa aj poplatok za vybavenie katastra, ak o tom požiadame, len neviem, či to mám chápať, že je v tom poplatku aj tých 66 eur a chcú nás ešte "ošmeknúť" :D
@zuzanka0018 no isto by som sa spytala - lebo ak to je napisane takto, tak by tam mal byt aj ten kataster a tych 66€ uz mi pride dalsi poplatok za to iste - takze by som poziadala (minimalne o vysvetlenie 😃)
@petamich určite budem v pondelok volať, že či nám to "nezabudli" povedať, že už sme to vlastne raz zaplatili 😀
ja osobne som to mala tak, ze ten poplatok 66 € som neplatila, uz bol v poplatku za uver. mozno len skusaju 🙂 🙂
@zuzanka0018 nie, kataster je mimo tento poplatok. Ak hovoríte o sume 175€ tak to má takto iba Tatra Banka. Pri novej hypotéke platíte poplatok 175€ za poskytnutie úveru, potom platíte 66€ poplatok za zápis ťarchy do katastra a platí sa ešte za znalecký posudok (podľa nehnuteľnosti a lokality, väčšinou medzi 150€ až 250€). Pri znaleckom viete banku požiadať aj nech vám dohodí vlastného znalca.
chapes spravne