Poplatok za poslanie peňazí

alojzova
16. jan 2023

Ahoj baby chcela by som sa spýtať ták som nakoniec poslala
Peniaze dotyčnej pani. Poslala som ju cez Slsp banku cez internet banking. Môžem sa spýtať môžu mi dať nieaky pokutu banka keď som poslala na nemecký účet? Dakujem

sense
16. jan 2023

@alojzova ty môžeš poslať peniaze kamkoľvek na účet, prečo by si mala dostať pokutu

alojzova
autor
16. jan 2023

@sense tak či nieje niaky poplatok za to?

basska_b
16. jan 2023

@alojzova SEPA platby v ramci eurozony by mali ist bez poplatku, ale treba si to overit v konkretnej banke

alojzova
autor
16. jan 2023

@basska_b ale ja som normálne tak isto poslala ako aj keď posielam na Slovensky ucet

sense
16. jan 2023

@alojzova ak posielaš cez sepa tak nie

alojzova
autor
16. jan 2023

@sense ale Ja som normálne poslala ako sa posiela na Slovensko tak aj terás som tak poslala tak neviem

misana84
16. jan 2023

@alojzova nie neplatí

sense
16. jan 2023

@alojzova posielala si eura, dala si Iban nič iné špeciálne zadávať nemusíš

nafka0483
16. jan 2023

@alojzova O com tocis? Ake nakoniec akej dotycnej pani?
Aku pokutu by ti mala dat banka?

SEPA platby v ramci EU su bez poplatku.

basska_b
16. jan 2023

@nafka0483 Ona sa pytala vcera ci predvcerom, ci nevadi, ze IBAN zacina pismenami DE.
@alojzova Hej, tak potom je to OK, poplatky su vtedy, ked napr. potrebujem poslat PRESNE 8000 korun ceskych a banka šróbuje kurz tak, aby mne odratala napr. presne 333.16 eur a tam pripisala presne 8000 českych. Vramci eurozony takyto problem odpada a preto su tie prevody bez poplatku.

alojzova
autor
17. jan 2023

@basska_b ďakujem pekne

alojzova
autor
17. jan 2023

@nafka0483 ahoj pekne som sa len opýtala. Ty si nemusela odbovedat. Nemusíš byť neprijemna

alojzova
autor
17. jan 2023

@misana84 dakujem

maranco
17. jan 2023

@alojzova Ak posielaš peniaze rovnako ako na slovensku, neplatíš poplatok. V eurozóne nie sú "hranice" takže treba posielať normálne ako na slovensko.
Ak zadáš "Cezhraničný platobný styk" vtedy platíš poplatok 20€.

Cezhraničný platobný styk
Využívate ho pri platobnom styku do/zo zahraničia alebo v cudzej mene v rámci SR.
https://www.slsp.sk/sk/ludia/informacie-o-platb...
https://cdn0.erstegroup.com/content/dam/sk/slsp...

martul
17. jan 2023

@alojzova ale veď si to skús po sebe prečítať.....je to zruzumitelne čo si napísala?! Nie.

nafka0483
17. jan 2023

@alojzova Opytala si sa spominajuc nejakt kontext, ktore si neuviedla. Tak ako sme mali vediet co v tom je a ci je to ok?