Ahojte, chcem sa opýtať, možno mi niekto pomôže ...( podobné otázky tu boli)
Mám trvalý pobyt v meste A. Platím tam smetie a aj tam pracujem. V januári som kupovala byt v meste B. Nebývam tam momentálne a ani tam nepracujem... Ako je to s poplatkom za smetie v meste B ? Mesto A a mesto B logicky nie je to isté ... Zamestnávateľ mi dal potvrdenie, že realne pracujem v meste A ( ak by to bolo nutné dať na mestskom úrade v meste B)
Spravca bytovky alebo mesto vyda potvrdenie ze je hradene OLO v jednom meste a to treba odovzdat do druheho mesta
@pitaya ja aj moje 2 deti majú trvalý pobyt u mojich rodičov na dedine. Bývame v BA kde platíme aj smeti už sa môj otec 2x pýtal starostky či jej bude stačiť papier ze platím v BA smeti aby som u nich nemusela. No vraj poslanci odsúhlasili úľavy na smeti len ľuďom čo bývajú mimo SR. Takže mám smolu ročne platím 60e len tak. Skús zavolať na MÚ a popýtať.
Malokedy daju vynimku, najcastejsie, ak sa vsetci, co tam maju trvaly pobyt, zdrziavajuv zahranici. Takto mesto/obec nevie, ci sa nahodou nehnutelnost nepranajima alebo ciastocne neuziva a tak smetie v skutocnosti vznika.
Ja mam 2 nehnutelnosti, 1 tvrvaly pobyt a plat dvoje smeti
50 % názorov, čo čítam je takých, že platíš za smetie len tam, kde máš trvalý pobyt a 50 % názorov, že platíš na oboch miestach .. asi to naozaj bude záležať od konkrétneho mesta ...keď som kupovala ten byt pred 2 týždňami ( novostavba) tak ani kontajnere tam ešte neboli - tak sa mi zdalo divné, že nie sú tam ani kontajnere a mám platiť za odpad, pričom mam TP inde ..V súčasnosti už sú ... V meste A nie som vlastníkom nehnuteľnosti, v meste B už áno .. Vidím to asi tak, že sa nahlasim na prechodný pobyt v meste B ...
Tiez mame tp na inom mieste ako byvame. Teraz sme platili smeti tu kde ich aj realne produkujeme. A potvrdenie o zaplateni sme dali na urad kde mame tp aby sme tam neplatili.
ešte snáď mi tu niekto poradí, že ak by som predsa len menila trvalý pobyt z mesta A na mesto B, tak to musim automaticky si meniť aj občianský preukaz ?
@pitaya jasne,ze musis zmenit OP
nemyslim si ze nazor nie je jednotny. Tam, kde budes byvat, tam musis platit, na druhe miesto staci zobrat na mestsky urad potvrdenie o zaplateni v mieste bydliska. V pripade ze by si nahodou prenajimal, tak samozrejme najomnik musi platit svoju cast mestskemu uradu za smeti... Ja som to prednedavnom riesila, nakolko som dostala rozdielne info z Mestskeho uradu. Vyrubili mi poplatok za smeti ale nakoniec mi ho stiahli na zaklade potvrdenia ze platim v mieste bydliska a byt mam na prenajom - poskytla som im zmluvu a teda info o najomnicke a ta platila smeti uz aj predtym v meste a plati aj teraz.
@pitaya VZN ma kazde mesto/obec ine. My napr. sme doteraz neplatili smeti v nehnutelnosti na dedine, v ktorej nemame TP. Ale od tohto roka sa zmenilo VZN a platime aj tam plnu sumu. Obce proste potrebuju kazdy groš v tejto dobe, tak si proste schvalili, ze sa budu smeti platit za kazdu nehnutelnost bez ohladu na TP. Vyhodnejsie by ti bolo prehlasit TP tam, kde vlastnis nehnutelnost a mas vybavene. Budes platit smeti len raz. To, ze pracujes v inom meste, to nikoho nezaujima..
@katkaseiner tu nejde o nazor, ale o VZN kazdeho mesta/obce. Cize to, co plati v meste A, neplati v meste B.
Smerodajne je VZN daneho mesta/obce. Ja mam dve nehnutelnosti v dvoch mestach a komunalny odpad platim v plnej vyske 2x.
@aleshka_supermama tiež sme sa s týmto stretli...
Aj u nas v meste je to tak, kolegyna byva na dedine, kde ma aj trvaly pobyt, a tu v meste vlastni garsonku, ale musi platit aj tu v meste, hoci tu nebyva, byt je roky prazdny. Donedavna nemusela, ale uz ano, zevraj mesto nebude zistovat, ci ho nahodou neprenajima, proste musi zan platit smeti akoby tam byvala.
@pitaya vo svojom byte si nahlas trvaly pobyt a plat si vsetko tam, a tam kde byvas v nie svojom sa odhlas a neplat nic. A budu mat poriadok vo vsetkom :D inak precitat to VZN a informovat sa.
@akvi no ano, ale kto plati? len majitel, alebo cela rodina? lebo to sa neplati od nehnutelnosti, podla mna musia mat k otmu presne nejake pokyny. Podla coho urcia osobu na platenie? U nas uz minuly rok alebo predminuly riesili takychto byvajucich / neplatiacich, ale vyslovene to bol ten opacny pripad, ze TP inde, ale byvali tu. Z obce poznali ludi, vedeli kde kto byva, rovno im naposielali vymery...
@simca06022011 od nas chcu za tu nehnutelnost, kde nik nebyva ani nema TP platbu za jednu osobu. Neviem, ako inde.. Ja to nejak neriesim, lebo v tej dedine sa jedna o 18 ecok, to mi nestoji za to nejak sa tym zapodievat. U nas v meste je to po novom 46 za osobu a to ma fakt dost s..e. Uz sme premyslali aj o tom, ze si prehlasime TP na chalupu.. 😅
Staci dolozit doklad o poplatku za smeti ( mesto A by malo na poziadanie vydat, resp. Sa opytat v meste B) my sme to tak robili