Poplatok za komunálny odpad

13. dec 2022

Ahojte, chcem sa opytat, ak sme s manzelom zmenili trvaly pobyt do Presova, ale v mieste povodneho bydliska v Kosiciach, manzel stale vlastni nehnutelnost, kde sme predtym mali trvaly pobyt. Je nutne, aby teda manzel v Kosiciach bol prihlaseny na platenie poplatku za komunalny odpad alebo ho mozeme platit obaja v Presove, v mieste kde mame aktualne trvaly pobyt?

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zojazoja
13. dec 2022

Tiež platíme len na jednom mieste kde bývame. Treba sa odhlásiť tam kde ste zrušili trvalý pobyt a nahlásiť sa tam kde bývate na trvalom pobyte. Pamätám si, že kedysi sme mali s tým problém, že odhlásiť sa dalo len do nejakého dátumu,ktorý si mesto samé nejak určilo. Treba normalne zavolať na úrad mestsky,odbor dane a poplatky a určite Vám povedia a poradia.

viestta
13. dec 2022

V Kosiciach sa odhlasi z platenia ze odpad, prihlasi sa do Presova. Pokial viem, treba dokazat, ze za odpad platis inde. Kym sa neodhlasi, dovtedy mu bude vznikat povinnost paltit za odpad a ked ho nevzaplati vznika mu dlh na daniach, ktory moze byt rieseny aj exekuciou

viestta
13. dec 2022

V Kosiciach na magistrate vo vestibule je jedno specialne okienko pre odpad, treba tam ist

simca06022011
13. dec 2022

nie, iba tam kde mas trvaly pobyt platis odpad.

katka2602
13. dec 2022

@simca06022011 ja mam nehnuteľnosť inde a TP inde a platím tam kde som vlastníkom nehnuteľnosti.

adonish
14. dec 2022

Ja som toto riesila v 2018, mozno sa nieco odvtedy zmenilo. Vlastnila som nehnuteľnost v jednom meste a na opačnej strane Slovenska trvaly pobyt. Musela som platit za komunálny odpad v oboch prípadoch. Aj som sa odvolávala (tam kde som mala byt) a nepochodila som.

katkaseiner
15. dec 2022

Ja som to nedávno riešila. Bývame v dome, kúpili sme aj byt ktorý prenajímame, na ten nám vyrubili poplatok za komunálny odpad. Tak som doložila potvrdenie že platím v dedine a že v meste mám najomnicku ktorá platí svoje smeti a ja z toho platím dane (musela som poskytnúť naše DIČ). Len teda treba komunikovať. Ja som mala šťastie fakt na zlatú ženu za prepážkou

cicinkova
20. dec 2022

Komunálny odpad platíš tam kde máš trvalý pobyt. Treba si vypýtať potvrdenie na obecnom,mestskom úrade o zaplatení vývozu tuhého komunálneho odpadu a to podať na úrade na prechodnom pobyte aby ste neplatili dvakrát.