Ahojte. Kamarátka je sama s dvomi detmi. Zije v mestskom byte, kde niesu lacne najmy (ale tak povedzme si, že kde sú lacné nájmy).
Pred mesiacom sa jej zrútil svet, syn dostal epileptický záchvat, bol v bezvedomí,brala ho záchranka. A tá najhoršia diagnóza, nádor na mozgu. Behom troch týždňov mal tri operácie. A nádor je zhubný. Má schválenú liečbu v protónovóm centre v Prahe, ale ubytovanie a stravu si musí riešiť vo vlastnej réžii. Už teraz je so synom mesiac doma. Chcela by som založiť nejakú zbierku. Poradíte na koho sa mám obrátiť?
Ďakujem
Z poistovne nic nedostala? Ak treba, pomozem s plnenim
Dobrý anjel
no neviem či s tou zbierkou niečo nazbiera... teraz sú zbierky tak časté že to už ľudia na to ani nereagujú...
skús aj zbierku v mieste bydliska... zbierka môže byť v kostole, obchode, v nejakej firme - všade tam kde poznajú maminku popr. niekoho z rodiny
@sweet20 z akej poistovne? mysliš nejaku zivotnu? tu asi nemaju
@deti95060810 volajú jej ľudia z práce, že sa chcú vyzbierať.....a chceme aj my znami pomôcť.....bude to mať ťažké....ubytovanie, cesty, strava....+ platiť si byt doma....musíme jej nejako pomôcť, aby aspoň financie nemusela riešiť...a venovať sa synovi
Riešila som zbierky pre bratranca po autonehode: Ľudia ľudom, Donio, nadácia SPP nám veľmi pomohla - musíte stihnuť obdobie počas kt. prijímajú výzvy. Môžeš kontaktovať aj VUC, majú na to vyčlenené nejaké peniaze. A veľmi nás prekvapila škola do kt. bratranec chodil - zorganizovali akciu "Dobrokoláč" - deti a učitelia napiekli koláče ktoré potom predávali za dobrovoľný príspevok
@oliviakatka chceme osloviť mesto, či by vedeli pomôcť....
výhoda je menšie mesto... u nás takto bola tiež zbierka na jedného mladého 15 r. školáka.
na OÚ, vo všetkých obchodoch, v kostoloch, vo firmách, školách...
určite sa dosť vyzbieralo e... nepomohlo. 😢
@deti95060810 tak to mi je ľúto.....ale oni idú bojovať....chcú bojovať.....jej syn je veľký športovec.....veríme 🙏
samozrejme držím palce...
aj táto rodina bojovala. Dlho, zopár rokov.
Nech skusi oslovit o ubytovanie pocas liecby
https://www.rmhc.sk/o-nas/
Tak sa skus opytat ci maju, ja neviem ci maju ci nie. Na tieto veci to sluzi
Skus napisat niekam na prazske fejsbuky🤔napr. Krasna Praha, urcite su ich stovky. Niekto by ju ubytoval za reziu, dobri ludia su vsade, potroche, ale najdu sa.
@viestta je tam písané pre rodiny v slovenských nemocniciach....oni idú na liečbu do Prahy
osobne by som skúsila osloviť nejakého influencera... Tu v CZ, keď niečo vykopne napríklad @stibrovicnikolka na IG, tak sa dejú zázraky. Konkrétne ona často pomáha práve takýmto prípadom... Na SK neviem kto, nesledujem, ale určite sa aj tam nájdu takíto verejne známi ľudia, ktorí radi pomôžu.
Najskôr prispejú ľudia, ktorý ich poznajú. Takže zverejniť hlavne v mieste bydliska - škola, práca, FB profil a najlepšie je, ak má vaše mesto alebo dedina svoju FB skupinu. No a okrem toho skúsiť ľudia ľuďom.
Držím palec,lebo v dnešnej dobe sami zbierkovy podvod a potom ľuďom, čo to ozaj potrebujú ostávajú oči pre plač len..
ludialudom alebo donio