Pomáhate rodičom po finančnej stránke?

30. aug 2022

Ak ste aj surodenci a rodicia potrebuju financnu pomoc. Ako to funguje medzi vami? Ja uplne rozumiem ze ked niekto ma penazi viacej tak pomoze viacej, ale je podla vas okej ak pomaha iba jeden s tym ze druhi sa vyhovaraju ze nemozu? A ano su to vyhovorky….. lebo maju nove auta, domy atd….

bessie12
30. aug 2022

ja som jedinacik a mame vzdy pomozem aj financne, ak potrebuje.

autor
30. aug 2022

@bessie12 ok. Jedinacik. To áno samozrejme. Viac by ma zaujimalo ako su na tom ludia so surodencami.

bessie12
30. aug 2022

ale tiez nie kazdy jedinacik pomoze rodicom. Jednoduchsie je sa na nich vykaslat. Ale takym sa cudujem, ze ich netazi svedomie. Predsa rodicov mame len jednych.

spadnutaslivka
30. aug 2022

myslíš, že ten s novým domom alebo autom to nemusí platiť? Bolo by fajn, keby pomohli rodičom, ale ak si myslia, že na to nemajú, tak ich nechaj tak. Nie každý si váži svojich rodičov. Nie darmo sa hovorí, že 1 matka vychová 5 detí, ale 5 detí sa nevie na starobu postarať o 1 mamu.

alexas56
30. aug 2022

pomôžem a vždy aj budem, bez ohľadu nato čo robí moj súrodenec a či on podporuje a či nie..som im veľmi vďačná zato, čo mi dali, vždy mi pomohli..nikdy nepoviem nie

autor
30. aug 2022

@spadnutaslivka to je pravda, skor sa jeden postara ako viaceri

majlo1234
30. aug 2022

Zatial pomahaju rodicia nam😀 ale teda ratam s tym, ze neskor, ak bude treba, pomozem. Neporovnavam sa so surodencami, mame medzi sebou velke vekove rozdiely, takze je mozne, ze niektori nebudu schopni finance prispiet

rachel36a
30. aug 2022

My sme boli traja...mame som vzdy pomahala len ja, mladsi brat jej raz zaplatil prerabku kupelne, tu robotu.,inak nic...starsi brat nikdy nic.,

hopsadobrandejsa
30. aug 2022

Nedivam sa na to kolko pomaha surodenec, neporovnavam ci jeden robi viac ako druhy pretoze kazdy z nas ma ine moznosti / iny prijem. Podstatne je, ze ta pomoc tam je ked je treba.

Vo vseobecnosti pomahame obaja cize ak nemoze jeden tak riesi veci druhy. Rodicia vedia, ze je na oboch spolah cize to je podla mna pre nich dostatocne velka psychicka podpora, ze nech uz sa deje cokolvek, vedia, ze ani jeden z nich neostane na pospas osudu.

dota6
30. aug 2022

Sme 4 súrodenci a myslím, že každý nejako pomáha. Viac či menej. Ale my sme takí hotentoti. Lebo my pomáhame našim, rodičia nám pomáhajú. Pomáhame si medzi sebou súrodenci. :D je to taká rodinná motanica bez organizácie. A to nehovorím o tom, že moji rodičia pomáhajú ešte aj svojim súrodencom (ktorí ostali slobodní a maju zdravotné ťažkosti) ale o tom je rodina. O súdržnosti.

83lenka83
31. aug 2022

Moja babka a dedo mali 3 dcéry, keď bol problém s čímkoľvek tak stale pomohala len teta s ujom (pokosiť, behať po nemocniciach, peniaze) ostatný sa na to vykašlali. Babka pripísala svoj podiel z domu na tetu a tak po smrti starých rodičov pripadol väčšinový podiel 70% z domu tete, je to spravodlivé po tom všetkom.

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
31. aug 2022

Áno pomáham. Urobím im nákup v potravinách 2x mesačne a veľký nákup v drogérii každý mesiac. Tento mesiac to bolo cez 300 eur. 2x ročne wellness pobyt a v lete more im zaplatím. Zoberiem viac krát ročne do shoppingu alebo dám peniaze nech si kúpia oblečenie. Brat platí hypotéku a ani náhodou nezarobí toľko čo my, tak nevidím dôvod aby finančne pomáhal keď pomôžem ja.

nerko
31. aug 2022

My si pomahame navzajom, rodicia nam, my rodicom. Surodenci medzi sebou. Vzdy, ked niekto potrebuje ci financne, alebo inak, tak sme tu pre seba. Su medzi nami vacsie rozdiely v prijme, takze kazdy kolko moze. Najviac asi moja sestra prispieva, ta nema problem, len tak mi zaplatit dovolenku, mame opravu zubov…Lebo chce a robi jej to radost. My financne prispievame menej, ale zas pomaham s lekarmi, rozvozy, vybavovacky…Nasi vedia, ze sa na nas mozu obratit.

vulka
31. aug 2022

Toto sú vyslovene problémy v rodine. A nič s tým neurobíš. My sme 3 a pomáhame všetci(viac-menej rovnako), hoci nemáme rovnaké životné podmienky.

acrobaleno
31. aug 2022

Samozrejme, že pomáham, ale ja som jedináčik. Ale u nás to je tak, že rodičia ani nepotrebujú pomoc, ale mne to proste nedá.
Sú súrodenci a jeden sa stará a druhý nie, prídu o rodičov a ten čo sa nestaral bude najviac naťahovať ruky za dedičstvom..to by malo byť trestné. 😂

evica17
31. aug 2022

My sme tri sestry, ale pomáhame každá vramco možnosti. Ja keď som u našich im upracem,porobila keď dačo treba, sestry tiez, keď si tam. Ale finančné im netreba pomáhať, ale mysl že aj na Tom by sme sa dohodli, ja im občas však kúpim dačo keď potrebujú, alebo je to výhodnejšie,ale to aj mamina mne, čiže si to tak vraciame akoby.
No u svorky je to také divné, jeden nechce nič,iba pýta, druhej svokra furt chodila pomáhať keď ešte vladala, môj muž jej keď zavolá ide pomôcť, ale volala ib jemu,lebo dcéra nemôže,on má inú robotu.myslim že aj finančne by to bolo len n mojom mužovi pomáhať.

evica17
31. aug 2022

A môj mamina s stará o svoju mamu ako jediná, je ako tak sebestačná,len jej už pamäť vynecháva, a ostatný sa na ňu vykašľali,mamina s ňou pravidelne volá a chodí po doktorovi,občas na nákup. Jedna dcéra sa na ňu vykašľala , ostatným je to jedno občas prídu pozrieť a tá čo s ňou býva celý život a narokuje si dom po smrti si ju nevšíma vôbec,iba ju využíva že babka všetko poplatok čo s atyka réžie domu.