Stala sa mi taká vec že som nepodala daňové priznanie za nehnuteľnosť ktorú vlastním od roku2020. Pani na úrade povedala že je to na pokutu.
Žienky dostali ste takúto pokutu? V akej výške?
Daň je do 10euro ale čítala som že pokuta je do 3tis
Ja som takto dostala pokutu 30 eur, lebo som podala danove priznanie v papierovej podobe a mala som povinnosti podat uz v elektronickej forme, takze to povazovali za nepodanie.
Ja som minulý rok platila pokutu 5 eur
@negymama o tom som ešte nepočula že by sa na obecný úrad malo podávať iba elektronicky
to nebolo za dan. z nehnutelnosti ale klasicke danove z prijmu - na dan. urad
@negymama ok, na to som sa nepýtala
Pokuta pre fyzickú osobu by mala byť 30€ 🙂
Neviem kde beriete tých 30euri, lebo obec není daňový úrad, ale ďakujem. Takže by som mala zaplatiť dokopy za 4roky daň necelých 10 euro a 30 euro pokutu
Tak nie všade ti musia dať pokutu. Moja mama tiež zabudla podať daňové pri zdedeni. Po 3 rokoch jej pani na obci povedala, že jej žiadnu pokutu nedajú, keďže platí zvyšné veci (koše, vodu, psa aj dalsiu nehnuteľnosť) vždy na čas.
Ahoj. Mozem sa opytat ako to dopadlo. Tiez teraz riesim 3 roky nepodane danove priznanie za dom ( ale dan za odpad....som platila vzdy a načas) Bohuzial pri problemoch som nato zabudla.
Ahoj. Mozem sa opytat ako to dopadlo. Tiez teraz riesim 3 roky nepodane danove priznanie za dom ( ale dan za odpad....som platila vzdy a načas) Bohuzial pri problemoch som nato zabudla.
svokra platila 20 Eur pokutu