Pôjdu ceny potravín niekedy dolu?

27. okt 2022

Myslíte si, že ceny potravín pôjdu niekedy dole či zostanú na tejto úrovni a ešte asi pôjdu hore?

zuzinka888
27. okt 2022

Ostanu alebo hore. Mozno cukor a muka mlieko trosku dole ale minimalne - o centy.

daniela2202
28. okt 2022

Už len hore, žiadny obchodník nedá cenu dolu

beata_k
28. okt 2022

Uz len hore.

zuziiiii
28. okt 2022

hore hore a hore vsetko uz len hore pojde

kallanchoe
28. okt 2022

Myslím si,že lepšie to už nebude, žiaľ....Ja som zvyknutá si kupovať stále keď je niečo v "akcií" do zásoby, kúpim kartón dva tri.....teraz mi asi po troch,štyroch mesiacoch došiel cukor, múka,ryza....Keď som prišla do potravín skoro mi oči vyskočili že 1,60 cukor, múka1 euro,pamatam že kukuricu v konzerve som kupovala naposledy za 0,60 teraz 1,2😶,....nechala som tam od zdesenia,nekúpila som....ale v konecnom dôsledku sa tam vrátim s kúpim,lebo treba....ale tým že také trvanlivé kupujem nárazovo potom pár mesiacov si to nevšimam....potom je to šok....tak veru nekúpim si už dva kartóny cukru naraz...

martinka13
28. okt 2022

Ceny dole nepôjdu, ale môže sa zvýšiť kúpyschopnosť. Tým, že porastú mzdy.

evica17
28. okt 2022

@kallanchoe my tiež tak isto kupujeme a potom len cumime že to čo sú za ceny. Čo už s tým narobíme, keď treba tak treba.

liljana
28. okt 2022

Vela pri potravinach robi dnes cena energii. Ak sa vyriesi problem s energiami (prechod od vyroby energie z problemoveho ruskeho plynu na ine zdroje) a ked snad prestane ta vojna, pojde aj cena potravin o nieco dole. S tym ze priklad muka uz asi nebude stat 0,33 eur ako kedysi, ale 0,5 eur. Ale stale lepsie ako 1 eur za kg dnes.

lucka_ke
28. okt 2022

niečo určite áno, ale plošne nie

katesocka
28. okt 2022

@kallanchoe @evica17 aj múku nakupujete vo veľkom? Lebo mne sa tam vždy po chvíli dostanú chrobáky, netuším ako ju skladovať.

kallanchoe
28. okt 2022

@katesocka ja dám múku na deň,dva do mrazáku, potom otvorenú,keď mám, tak skladujem pre istotu v chladničke,aj strúhanku,ryzu ....pár krát som si doniesla z obchodu mole...mám nalepený taký lepiaci pásik na mole na boku poličky preistotu...tam potom vidím či prišla nejaká háved....odvtedy ako to robím takto som mole našťastie nemala....,sem tam mám aj vetvičky levenadule...

kallanchoe
28. okt 2022

@evica17 jasné jesť sa musí...odkedy mám deti tak radšej takto ...keď na niečo dostanú chuť aspoň nemusím behať hneď do obchodu...sme 20 km od mesta,čiže potraviny sú tu častokrát drahšie,ako to v takých menších potravinách býva....

katesocka
28. okt 2022

@kallanchoe ďakujem

bloger
28. okt 2022

Obávam sa, že zostanú tak.

82peter82
28. okt 2022

Všetko bude závisieť od výrobcov potravín a ich predajcov, keď sa vrátia ceny energií do pôvodných hodnôt. To bude ale ešte chvíľu trvať, pretože až táto zima ukáže všetkým aká solidarita vládne v rámci EU. Keď sa prestane obchodovať s el. energiou na burze jej cena sa vráti do pôvodu pretože vo výrobe el. energie je Slovensko plne sebestačné. Či sa to niekomu páči alebo nie, plyn a ropa bola je a aj bude pre Európske krajiny prevažne z Ruska. Všetci tam hore si to uvedomujú a ak médiá hovoria niečo iné je to len preto aby sa dav udržal v protiruskej hystérii. Keď sa EU zrúti ( čo už nieje tak ďaleko ) začnú sa opäť uzatvárať dlhodobé kontrakty na dovoz ropy a plynu priamo v Rusku s každou krajinou samostatne. Potom bude na výrobcoch potravín a na nenažratosti obchodných reťazcov ako budú vyzerať ceny potravín.

tosomja
28. okt 2022

Už neznížia ceny. Jedine sem tam dajú akciu. Ale neviem o Tom, že by niekedy znižovali ceny, keď raz zdvihli.

stanislavicenka
28. okt 2022

@katesocka ako sa vam to tam dostane? Ja som raz citala, ze ked sa objavia v jednom vrecku cohokolvek, treba vyhodit vsetky veci z tej skrinky🤷. Ale neviem. Ja som nikdy nemala ziadne mole, chrobaky v nicom. A muku skladujem normalne v supliku v kuchyni

euka210
28. okt 2022

Ceny potravin nejdu dole, stale len rastu. Ale Raciol je v akcii len za 3e.
Benzin a nafta sa pohybuju, to moze zase zlacniet ako po krize 2008 ked boli ceny tiez vysoke.

katesocka
28. okt 2022

@stanislavicenka ja neviem ako, možno z 1 sa dostane do ďalších, ale neviem to podchytiť lebo zistím to až po otvorení. A my teda máme takúto háveď dosť často, a to zvyknem hneď všetko vyhodiť keď sa objavia

ivana11155
28. okt 2022

Este budu rast, pretoze este aj v buducom roku sa predpoklada rast inflacie.

lenkakravcova
28. okt 2022

Ak by si bola poľnohospodár, predala by si o pol roka lacnejšie než dnes?
Keď si odpovieš na túto otázku, tak máš odpoveď na tu tvoju. 🙂