Pôjdu ceny bytov hore?

18. júl 2023

Ľudia, no neklesá to. A už som niečo začula- vraj od januára pojdu ceny opäť hore 😀 kam hore, keď poriadne ani nezlacneli? 🙊

lucka_ke
18. júl 2023

ale klesli, aspoň u nás v KE

autor
18. júl 2023

@lucka_ke kosice práve pozerám. Mám cca 5 vo výhľade a nič…

babovka2321
18. júl 2023

A kedy si zacala pozerat? Oproti minulemu roku su ceny v KE urcite nizsie.

vlado818
18. júl 2023

A kde ste to zacula???
Byty stare byty klesli, kto potrebuje predat je pristupny dohode na cene.
Je to logicke ze nizsie to nepojde ( myslim rapidne 20-40%)
Staci ak nova vlada urobi dotaciu na hypo ako prezentuje smer a ceny pojdu hore.
Ak vlasnim xy bytov preco by som ich predaval ked cena penazi je uz ako wc papier. Radsej budem mat byt ako € na ucte ktore stracaju hodnotu.

ropucha6
18. júl 2023

Stare byty klesli asi vsade, ale zas netreba cakat, ze to bude nejaky rapidny pokles 🙂 ked potrebujes byvat a mas na to, tak nespekuluj…lepsie to nebude.

lucka_ke
18. júl 2023

my sme hľadali pre svokru a minulý rok boli 160-170 tisíc, tento sú okolo 140 tisíc... väčší pokles nečakám

zuzulka558
18. júl 2023

Určite neklesnu na ceny ako kedysi možno trochu a všimne si to ten co to sleduje ,, napríklad my máme 3 izbak za 65000 vtedy sa nám to zdalo dosť, za rok boli okolo 100 000, teraz sa ceny držia tu od 100 000 do 120 000 taky ako mame my, pod nami bol za 100 000 a my blbci sme veru zaváhali ze sme ho nekúpili a neprepojili ako majú susedia v druhom vchode alebo nedali do podnajmu

maranta_leuconeura
18. júl 2023

V mestach vzdy pojdu hore, lebo ludia potrebuju byvat a stahuju sa do miest za pracou atd. To co sa stavia nestaci. Stari sa dozivaju viac, takze tak skoro tie byty neuvolnuju (mozno az pravnucatam). Inflacia, cena vsetkeho rastie, takze musi rast aj cena byvania. Posledny rok ceny skor stagnuju alebo rastu len malo (sledujem dlhodobo urcite lokality BA, ceny bytov v Ruzinove sa zamrazili, rodinne domy v Prievoze napr isli aj tak hore), v niektorych lokalitach mohli klesnut-ale to je skor dane tym, ze ta nehnutelnost nebola taka kvalitna alebo je tak problem prave lokality.

zmrzlinka2021
18. júl 2023

@maranta_leuconeura
Cim je lokalita horsia, menej zaujimava, tym je vyssi pokles cien nehnutelnosti.

bosorkabb
18. júl 2023

Otázka skôr je ako nízko ocakavaš že pôjdu. Moc už teda nie podľa mňa.

kinats
18. júl 2023

Všetko ide hore , aspoň, že tie platy sa držia...jediná istota.😅

ivana11155
18. júl 2023

stare byty klesli a predavajuci, ktori chcu predat su ochotni spustit z ceny. Pri obhliadke rovno realitak povie, ze z ceny sa da este spustit. ( realna skusenost znamej z minuleho tyzdna)

domkakvet
18. júl 2023

Ano ceny bytov isli vsade na Slovensku dole, co bude dalej nikto nevie, ale extremny pokles by som necakala.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka533
18. júl 2023

Klesli oproti zaciatku roku dost.

oblecenie99
18. júl 2023

Košice klesli, v porovnaní s minulým rokom resp. V KE od januára určite klesli, ale závisí to aj od lokality... Napr. také Staré mesto, Sever,, trojky, ak nepočítam novostavby, tak výber naozaj slabý a zdá sa mi, že čo tam je, tak to už tam stojí dlho a asi už nechcú ísť s cenou nižšie. Na druhej strane, teraz sa dá zjednávať, treba skúsiť.

bobo777
18. júl 2023

Hore pôjdu najskôr tak o 5 rokov, dovtedy pôjdu dole.

jaroslav81
19. júl 2023

Že od januára pôjdu hore, dobrý žart... Povedala babka na trhoch? Daj mi jediný argument, prečo by mali ísť hore ceny nehnuteľností, keď do konca roka majú byť sadzby v bankách okolo 5.5%? A ECB plánuje držať vysoké sadzby minimálne celý rok 2024, dovtedy budú klesať alebo stagnovať, ale rasť určite nie...