Poisťovňa Dôvera - vaše skúsenosti

lenik2985
27. aug 2014

ahojte! Chcela by som prestupit zo VSZP do Dôvery, preto by som bola zvedava na Vase nazory na nu. Zaujalo ma ja to, ze preplacaju doplatky na lieky 100 eur pre matku A 100 EUR pre dieta, ak su obaja u nich posteni, len ci v tom nebude nejaky hacik. :D Dakujem za prispevky :D

brumka
27. aug 2014

@lenik2985 ja som v dovere uz 7 rokov a som maximalne spokojna, pred 3 rokmi presiel aj muz s rocnou dcerkou a druha ta od narodenia je v dovere a uz nam preplatili najmensej 2 ockovania a mne dake lieky. na internete si pozeram kam a akemu doktorovi idu peniaze a zaco. najorv mala akciu 100+100e najmladcia dcerka do 2 rokov a teraz pridali vsetky deti do 18e

akova
27. aug 2014

@lenik2985 ja by som to nerobila, pokiaľ nemáš zdravotný problém tak ok, ale akonahle potrebuješ nejaký zákrok tak vela vecí neschvália a musíš čakať. Malému neschválili operáciu reimplantáciu močovodu - mal rok a bol na vývode, našťastie sme prešli do VŽP /to nás dr. v nemocnici upozornili ako sme začali chodiť so zápalmi obličiek, že máme ist preč z Dôvery/ a odtvtedy žiadny problém s odkladmi zákrokov. Teraz mi kamoška vravela, že jej mama sa chcela objednat na magnetickú rezonanciu na koleno, objednali by ju o týžden ale ked zistili že má Dôveru tak jej dali termín až za mesiac lebo dôvera má vyhradené iba pondelky kedy ich pacienti môžu ist na rezonanciu....

brumka
27. aug 2014

@akova ja mam prave take skussenosti so vseobecnou, koli kardiologovi som sla do dovery lebo som musela cakat 3/4 roka na vysetreenie a tam ma hned zobrali ako som bola v dovere, starsia sla na zakrok operacia usiek a mandla sice sme sli do sukromnej ze sme platili za narkozu 150e ale zakrok vsetko nam preplatili, zatial sa mi nestalo zeby som niekde mala problem

akova
27. aug 2014

@lenik2985 ... ale hlavne, že preplácajú za lieky 100€.... a ročné dieťa nechajú na vývode, ked mu operácia pomôže aby bol bez neho... ale tá zrejme nestojí 100€

maznacik007
27. aug 2014

@lenik2985 Aký doplatok preplatíme

Pozor, v každej lekárni sa výška doplatku môže meniť. Poistencom preplatíme doplatok za lieky vo výške, ktorú nám vykázala lekáreň, maximálne však vo výške doplatku za príslušný liek, určenej v Zozname kategorizovaných liekov platnom v čase vydania lieku (nájdete na www.health.gov.sk).

netyka sa to vsetkych liekov .. len na predpis a kde nieco preplaca poistovna netyka sa to mliek, celiatickych veci a pod... antikoncepcie

maju problemy aj so schvalovanim onkoliecby co uz je teda svinstvo podla mna ...

osobne ale si myslim ze je to zla volba prestupit do Dovery.... bud mas zdrave dieta ktore je v pohode a preplatky za tie lieky by boli minimalne ... alebo mas dietatko co potrebuje lekarov a lieky castejsie a potom sa ti lahko moze stat ze sice ti to preplatia ale na operaciu budes cakat 9 mesaicov lebo Dovera, neschvalia mu liecbu, kupele a pod... treba si to zvazit a porozpravat sa aj s lekarmi kam chodíte ... my chodíme po lekaroch vela .. aj operacie decka mali viacere kupele a pod.. a prve co sa nas pytaju dufam ze nie ste v Dovere... 😝

maznacik007
27. aug 2014

@brumka hej do sukromnej ta vezmu ved to prevadzkuje Penta co ma aj Doveru .. len si zaplatis anestezu .. ale moje dieta malo problem a nechceli mu to urobit v sukromnom centre kvôli zvysenemu riziku museli sme cakat na kramare 9 mesiacov / nonstop na ATB/

ked mi operovali pred pol rokom syna /uz mal vseobecku poistovnu/ tak poslali z pripravne na operacku dvoch prec .. lebo dovera zrusila suhlas s operáciou ... / namedikovany uz boli vsetko vybavene/ 😝

akova
27. aug 2014

@maznacik007 presne také skúsenosti máme aj my. Ako sme začali chodit do nemocnice, kde sme boli varený pečený asi trištvte roka minimálne každý mesiac, hned nam vraveli, aby sme prešli z Dôvery preč....

maznacik007
27. aug 2014

@akova my sme boli v Dovere inak cela rodina od zaciatku ... ale teda ostatni uz su vo Vseobecke len ja som nejako zabudla seba prehlasit min. rok tak teraz sa prehlasujem ja este...

brumka
27. aug 2014

@maznacik007 doktor bol statny len operacie robil v preneajatej klinike 2x tyzdenne, ja kramare ani o nich nechcem pocut, banda arogantnych doktrov. ked si pozries kazdu poistovnu niekto vlastny, nevyberies si, za vsetkym je daka akciovka. ja len pisem skusenost, mna nechceli kardiologovi zobrat so vseobecnou a potrebovala som to urgentne

nastastie nic vazne nepotrebujeme chvala bohu, akurat ja si takto nechavam preplacat detom ockovania a sebe drahe lieky co ma stoja velmi vela na astmu a alergiu

gretocka
27. aug 2014

@lenik2985 ahoj, no tak my sme v Dovere cela rodina, ale nebyvame chori, takze v podstatne ani skusenosti nemam.... manzela operovali na pruh, od zistenia problemu bol do mesiaca zoperovany bez problemov a doplatkov. Ine skusenosti nemam
@ maznacik007 to ma mrzi, ze mas s Doverou take zle skusenosti. Neviem ci to este nezavisi nahodou aj od konkretneho mesta a konkretnej nemocnice s tymi terminmi a schvalovaniami....

maznacik007
27. aug 2014

@gretocka neviem my sme od BA ... ale kamoska z vychodu zasa mala problem neschvalili jej onkologicku liecbu ... /az po mnohých urgenciách a vyse mesiaci a vyhrazkach pravnikmi a pod./ aj nasa alergologicka s touto poistovnou mala problem ...

ale ako predtým kym detom nic nebolo /teda dcere/ maly bol problematicky od malinka tak to bolo ok ... chodili sme len na bezne vysetrenia prehliadky... teraz uz nie ...

akova
27. aug 2014

@brumka
@gretocka
@maznacik007
@lenik2985
kebyže nemáme problém s močovými cestami, zrejme by som aj ja Dôveru odporúčala.. my sme všetci vo VŽP, len malý ked sa narodil, tak že dajme Dôveru... dali sme, pediatrička povedala hned, že to nebola šťastná volba.... a akým malý nezačal mať problémy tak bolo všetko ok a bolo by to asi aj doteraz. Bohužial, iná decká nemocnica ako Kramáre, kde sú špičkový urologovia /hoci arogantní/ malému pomohli, po operácii mame už pokoj. A je tam pekne vidieť, ktoré odelenia majú "sponzorov" a ktoré nie... je to na zaplakanie decká nemocnica a v takom stave.

lenik2985
autor
27. aug 2014

Dakujem pekne vsetkym za rychle odpovede, no nebude lahke sa rozhodnut,lebo tych zlych skusensoti je tu dost ☹

adka173
27. aug 2014

@akova mojmu synovi schvalili praveze operaciu zo dna na den - sice sme termin dostali az na koniec septembra (cely august ma urolog dovolenku) a tiez mu idu robit ureteroneoimplantaciu mocovodu (mal 2x zapal ked mal 4 a 5 mesiacov, potom 2,5r. v pohode len kontroly na nefro a teraz znovu zapal, pravu oblicku ma mensiu a tam ma aj reflux na mocovode) po mesiaci na ATB mu spravili vysetreenia a v septembri ideme na operaciu a nik z doktorov sa nestazoval a to chodime so synom jednym na nefro, urolog a alergo a s druhym na rehabilitacie, kardio, ortopediu a hematologiu a este sme boli aj po 2x u koznej, a ORl a ocnom (takto pokope vyzeram ako hypochonder ked to spisem 😀 ) a ziadny problem nebol - teda zatial nie a verim ze to tak aj ostane

akova
27. aug 2014

@adka173 ono asi záleží aj od zákroku aj od počtu pacientov.. termín sme mali na konci mesiaca, možno už mali vyčerpaný limit 😉 a možno sme my boli akurát tí, na ktorých prišiel rad "neschválit". ved nie všetkým neschvalujú... 😉

adka173
27. aug 2014

@akova ved ani ja neviem, aky maju system, len som bola prekvapena, lebo na konci jula sme boli na urologii, bola to streda a uz vo stvrtok mi prisiel mail, ze mame schvalenu hospitalizaciu... co som bola aj ja prekvapena, ze sa cakavalo vraj dlhsie na schvalenie, ale cca 1,5r dozadu mi nas nefrolog tiez vravel ze je problem schvalovat zakroky a ze sa na zakrok caka aj 6 mesiacov, tak asi trosku zmenili pristup, ked to teraz islo tak rychlo. a co sa tyka toho preplacania liekov, tak som to akurat vyskusala tento mesiac, cez net som zadala ze chcem preplatit, to bolo 19teho a 20teho uz prisli peniazky na ucet... Ale mozno to bude len tym ze sa blizi september, tak aby im poistenci nepoodchadzali...

brumka
27. aug 2014

vsetko zalezi od lekara, ja cosom sa kadzeho pytala an poistovnu kazdymi povedal ze to je jedno, ja len vravim ze ja som mala problem so vseobecnou

tutky
27. aug 2014

no poviem vam maminky nestava sa to len v dovere kazda poistovna ma urcite vyhody ale aj nevyhody,a ja osobne som v dovere aj s rodinou a sme spokojny,verime ze aj budeme pocula som aj ze museli prejst zo vseobecnej do doveri len aby mohli ist na nejaky zakrok,takze mi to asi neovplyvnime co nam preplatia a co nie ale mame na vyber,a som rada ze dali tu akciu malej som dala ockovania a uz mi preplatili 60e 🙂 🙂

brumka
27. aug 2014

@tutky ja som zabudla ze mne este na strednej skole odmietli dat antibiotika, a doktorka mipovedal ze zial ma limit od vseobecnej a mne uz nemoze dat druhe balenie lebo musi uprednostnit male deti

mihula
27. aug 2014

@lenik2985 ja som synovi vybavovala v BB prijem na lozkovej ambulancii a hned sa ma pytali,že aku ma poistovnu.Som povedala,že Doveru a zalomila rukami,že Vseobecna ma u nich 15 ložok a dovera len 5.Museli sme cakat

lucy125
27. aug 2014

My sme v Dovere dlhe roky,cela rodina,preplacaju lieky mne aj malemu,ja som zatial spokojna,nestretla som sa niekdy s tým,že by ma odmietli,alebo že by sme mali nevyhody.Podla mna su všetky na jedno kopyto,jedna neurobi hento,druha tamto,ani jedna nie je 100%.

amazinglife
28. aug 2014

@akova
nieje problém s dôverou, ale s doktormi.

angua27
28. aug 2014

ja som tiež už strašne dlho v Dôvere, pôvodne som bola Apollo a nemám problém. aj syna som prehlásila z VŠZP do Dôvery pred dvoma rokmi. ale, v podstate sme zdraví, našťastie.
podľa mňa je hlavne dôležité, kde človek chodí k lekárovi, akú má ten konkrétny lekár zmluvu. ja aj syn chodíme do jedného súkromného zdravotného strediska v BA a keď som tam prihlasovala syna k detskej lekárke a on mal vtedy ešte VŠZP, tak mi povedali, že veľa vecí budem musieť doplácať. že ak by bol v Dôvere, tak zaplatím len ročný poplatok a už nič naviac. takže sme obaja v Dôvere, aj kvôli tomuto.
myslím, si, že s každou jednou zdravotnou poisťovňou majú ľudia negatívne, aj pozitívne skúsenosti. VŠZP je najväčšia, má nazmluvnených v nemocniciach najviac lôžok, ale bežný lekár má také prísne limity, že v polke mesiaca, by už nemal ordinovať, lebo mu to nezaplatia. a teraz, aby si človek vybral. ☹ je to na zaplakanie.

akova
28. aug 2014

@amazinglife v nemocnici nechodíme k jednému doktorovi. Pediatrička s Dôverou problém nemala, problém bol so zákrokmi v nemocnici..

dend64
14. jún 2021

Prosím vás ako získam ten kód na babybox?

kikus391
14. jún 2021

@dend64 mne ho dali keď som priniesla prihlášku do poisťovne

dend64
15. jún 2021

@kikus391 no to ja som osobne nebola takže by ho mali poslať automaticky ako mala bude prihlásená asi

qetka
15. jún 2021

@dend64 poslali mi ho mailom

dend64
15. jún 2021

@qetka do koľkých dní od prihlásenia ?