Poisťovňa Dôvera

bibimimi
22. jún 2022

Aký máte názor na túto poisťovňu a ako sa dá zmeniť poisťovňa ?

melanta
22. jún 2022

Dôvera NIKDY. A zmeniť poisťovňu môžeš tak, že v novej poisťovni podáš žiadosť do konca septembra a potom od 1.1. budeš poistená v novej poisťovni.

chiarinka
22. jún 2022

@melanta prečo? máš s nimi zlé skússenosti? mne stále volajú o zmene poisťovne z Dôvery, zatiaľ som sa nerozhodla

rawmamka
22. jún 2022

Aktuálne som v Dôvere, ale vážne premýšľam nad zmenou, pretože je to z roka na rok horšie, aj keď určite lepšie ako VšZP.

tkjana
22. jún 2022

Ja som tiez v dovere, dlllho, ale tiez mi uz neprinasa nejake vyhody, resp.nevidim to. Manzel ma v Union tusim lepsie

melanta
22. jún 2022

@chiarinka minulý rok som sa liečila v onko ústave v BA, bola tam iná pacientka, ktorá čakala na január, aby bola prepoistená z Dôvery do Všeobecnej, pretože liečba jej nezaberala a drahšiu liečbu jej Dôvera odmietla preplatiť. A keď som sa tam bavila o tom aj s lekárom, tak mi vravel že áno, stáva sa, že Dôvera odmietne preplatiť drahšiu liečbu pri týchto drahých ochoreniach. A spomínala som to tu na MK už v inom príspevku a tam sa ozvala kočka, ktorá potvrdila, že aj jej mame sa to stalo, že musela sa prepostiť do Všeobecnej z Dôvery kvôli onko liečbe. Takže kašlem ja na nejaké ich benefity, ak ma potom nechajú "skapať" na rakovinu, lebo je to drahé.

chiarinka
22. jún 2022

@melanta to mi je ľúto, rozmýšľala som , že by som sa tam aj prepoistila, ale to radšej zostanem vo VšZP, všetko dobré

melanta
22. jún 2022

@chiarinka ďakujem, už mám po tom, všetko je už dobre. A čo sa týka tej poisťovne, ja som bola vždy vo všeobecnej a teraz viem, že to určite nezmením, aj keby mi v inej poisťovni zlaté zuby zaplatili.

rawmamka
22. jún 2022

@melanta Ono už ani tie benefity nie sú také ako predtým, naoko je to lepšie (napr. Zdravé zuby predtým 4x 25 eur, po novom 5x 30 eur), ale oveľa zložitejšie je si benefit uplatniť + veľmi neprehľadná nová e-pobočka, ktorá je paralelná so starou verziou a preto často dochádza k nedorozumeniam. Taktiež kódy, ktoré vykazujú stomatológovia sa akosi nezhodujú častejšie s tým, čo požaduje Dôvera, aby benefit uznala. Čakacie doby na vyšetrenia a zákroky ani nehovorím, taktiež preplácanie napr. neštandardnej onko liečby (imunoterapia,....).

petamich
22. jún 2022

ono zial kym clovek riesi iba bezne veci a nie nejaky zdravotny problem, tak sa vsetky javia dobre, ja som z Dovery presla do Union, sme tam teraz cela rodina ale nevidim nejaky extra velky rozdiel, akurat Union preplaca nejake ockovania pre maleho, co Dovera nie 😏 a zubny benefit preplatia na jedno osetrenie viac ako v Dovere ale nastastie som nikdy nemala nejaky seriozny vazny zdravotny problem vyzadujuci si dlhodobu liecbu, tam by sa asi ukazalo, ci som spravila dobre alebo ktora poistovna je vlastne ta lepsia

katika901
22. jún 2022

Manžel a deti sú v Dôvere. Syn má poruchu zrážaní krvi, pred operáciou bude potrebovať hematologicku liečbu, Dôvera ju musí schváliť ( vraj minimálne 10 dní). Ak by bol vo všeobecnej dostane liečbu ihneď. Ale dúfam, že by nenechali vykrvácať.
Ja som vo všeobecnej a mám nastavenú liečbu už vyše 3 rokov (náročná liečba), rozmýšľala som nad zmenou, a v tom prípade by som musela byť 9 mesiacov na čakačke na schválenie liečby, ak by ju vôbec schválili. Tak u mňa zmena poisťovne nehrozí.
Appky sú celkom v pohode, dcéra 11 ročná si vie nájsť preukaz poistenca v appke.😉

darkswan
23. jún 2022

tiez som uz pocula kadeco, ale napriklad pre mna bolo plus, ze vdaka dovere som mala do 2 tyzdnov v byvalom medissimo MRI hlavy

rawmamka
23. jún 2022

@darkswan Vidíš a napríklad v Nitre sa čaká na MRI mozgu pre poistencov Dôvery najdlhšie (2 mesiace) zo všetkých zdravotných poisťovní a majú a najhoršie nastavené limity pre poskytovateľov takýchto zobrazovacích metód.

indiankaindi
23. jún 2022

Osobne mám s Dôverou u mňa aj u celej rodiny len tie najlepšie skúsenosti. Mamine bleskovo schválili a uhradili veľmi drahú onkologickú liečbu, ktorú čo viem, všeobecná nehradí a neschvaľuje. Mamine pomohla. Teraz šla na operáciu, vďaka Dôvere šla prakticky okamžite, ostatné pacientky čakajú. Podstúpila niekoľko náročných vyšetrení, všetko šlo hneď a hladko, výsledky jej ešte aj v predstihu zavolali. Zdravotnícke pomôcky, lieky, kúpeľná liečba - všetko rýchlo, bez problémov a dokonca kúpele sú všeobecne pre poistencov Dôvery na oveľa lepšej úrovni a kvalitnejšie - či ubytovanie, strava, počet a dĺžka procedúr a podobne. Ja mám pocit, že stačí mať preukaz Dôvery a dvere máš všade otvorené. Dokonca čo viem z okolia, všeobecná neschválila vozíček človeku bez jednej nohy - vraj sa vie presúvať s pomocou druhej osoby. A ak náhodou nejakú pomôcku schvália napríklad pre seniora a ten do 5 rokov od kedy ju dostal zomrie, musí rodina pomôcku vrátiť poisťovni, alebo ju dajú k náhrade za cenu novej pomôcky. V Dôvere nič také nehrozí.

adriannasvk
23. jún 2022

Dovera nikdy, tam si musis davat vsetko schvalovat 🙈cakat na vyjadrenie. Minule tu baba nadavala,ze blok za zubara zaregistrovala o 5 dni a uz jej to zamietli,ze neskoro. Vo vseobecnej ziadny problem. Navyse nemusim hladat kto ma a kto nema s Doverou zmluvu. Ja so vseobecnou nemam vobec problem

darkswan
23. jún 2022

@rawmamka ktovie od coho to zavisi, mna posielala neurologicka, ze ale to si pockate 2-3 mesiace a potom hovori, ze aha mate doveru? tak to dostanete v pro-care do 2 tyzdnov

rawmamka
23. jún 2022

@darkswan Aj mňa posielala neurologička a čakacie doby v ProCare (čo je paradox, lebo Dôveru aj ProCare vlastní Penta) boli ešte dlhšie ako v Jessenius.

faustine
23. jún 2022

@darkswan Tak v bývalom Medissime boli takéto termíny bežné pre všetky poisťovne.

emma022
23. jún 2022

Dôvera ako jediná poisťovňa neprispieva na vakcínu proti meningitíde 😤. Jedna vakcína stojí okolo 93€. Union a VSZP prispievajú 50%

darkswan
23. jún 2022

@faustine uplne nie, pokial si nemala speci program, tato moja skusenost je 1.5 roka dozadu…pri objednavani sa pytali ci som dovera

faustine
23. jún 2022

Myslela som Medissimo a to pred 1,5 rokom už patrilo pod Procare. A všetko sa odvtedy veľmi zhoršilo. Staré dobré Medissimo, kto ho zažil vie o čom píšem.

nana123
24. jún 2022

Minulý rok som mala zdravotné náročný a dovera sklamala. Na MR som čakala 2 mesiace a povedali mi ze keby som mala všeobecnú idem do 2 TT a to pri onko je veľa čakať 2 mesiace 😒 potom som sa všade zdravotníkov vypytovala na toto všetci mi povedali ze s dôverou je stále problém a čakacie doby dlhšie, nepreplacaju všetko... takže prestupujem a beriem hneď celu rodinu. Nejaké benefity na zuby mi nestoja za strach ze neviem ci nezomriem 2 mesiace...

rawmamka
24. jún 2022

@nana123 Presne ako u nás, situácia cez kopirák, len namiesto onko ochorenia je to postcovid syndróm (neurológ, kardiológ, reumatológ, ortopéd.....).

nmeg
24. jún 2022

@emma022 áno presne Union prispieva 50%na vakcíny ,viem lebo prepoistujem ☺️

nmeg
24. jún 2022

@rawmamka v Unione máš 150 a vieš využiť naraz a nepotrebuješ si blok od zubarky rozdeľovať niekde ti ani tak nedajú

indiankaindi
24. jún 2022

@nana123
@rawmamka ako to tu čítam Vaše skúsenosti, nechápem. Že ste dlho čakali na MR a iné vyšetrenia? Mamina išla na MR a termín mala o nejakých 5 dní od zavolania, ostatné dosť náročné vyšetrenia tak isto. Dokonca niektoré aj opakovali a všetko bez problémov s poisťovňou. Dokonca teraz zdravotné pomôcky dávajú bez schvaľovania už, čo viem, že v iných poisťovniach vôbec takto nefunguje a dokonca sa vraj čaká 30 dní, kdežto Dôvera schvaľovala do týždňa. Pritom mamina teraz obehala všetkých možných poskytovateľov cez ProCare, Svet zdravia, Jessenius a podobne. A nikde nečakala nejak dlho, termíny jej dokonca aj pripomenuli, aby nezabudla.

rawmamka
24. jún 2022

@indiankaindi Každý má svoju skúsenosť, ja ti neberiem, že to takto mala tvoja mamina. Ja som opísala svoju vlastnú veľmi čerstvú skúsenosť (všetko za posledné 4 mesiace). Hádam si nemyslíš, že si tu vymýšľam ? Aký by to pre pánajána malo zmysel 😕 . Ja nespochybňujem tvoje tvrdenia ani nemám potrebu ich riešiť, tak nechápem, čo teba vedie k takémuto úsudku....

indiankaindi
24. jún 2022

@rawmamka nie nie prepáč, to v žiadnom prípade nebolo myslené ako útok, to ani náhodou. Mrzí ma, ak to tak vyznelo. Skôr som z toho nemilo prekvapená, rozčarovaná a na pochybách, že či len niečo prehliadame alebo či aj nás postupne čakajú podobné problémy a či ten prestup do inej poisťovne nezačať zvažovať. Ja som to myslela skôr ako smutný povzdych, určite nie ako útok, to by ma ani nenapadlo samozrejme, ešte raz sa ospravedlňujem, ak to tak vyznelo.

rawmamka
25. jún 2022

@indiankaindi Chápem a prijímam ospravedlnenie, aj keď teraz po vysvetlení, mi je ľúto, že som ťa priviedla do rozpakov, ide o nedorozumenie z oboch strán, takže budem rada, ak to aj ty budeš chápať celé v dobrom 🙂. Ja som už rozhodnutá pre Union, potrebujem si len overiť pár informácií, kým k nim prestúpim, lebo ja som taký typ, čo nerád opúšťa "loď" len tak pre pár drobností..... ale vidím, že do budúcnosti pre nás Dôvera nebude dobrou poisťovňou. Využijem ešte raz tento rok dentálnu hygienu, nejaké vakcíny, čo sa nám teraz zídu prepláca čiastočne a ešte kúpeľná liečba je cez Dôveru najvýhodnejšia, inak nič. Takže kým prestúpime vyzbierame ešte nejaké benefity a prejdeme inam. Vieš, ak to neskúsim, nemôžem porovnávať, možno budem v Unione maximálne spokojná a budem ľutovať, že som z Dôvery neodišla skôr a možno aj nie a po čase sa tam vrátim, aj keď pri svojej povahe pochybujem, v Unione zakotvím na minimálne toľko rokov ako som bola lojálna voči Dôvera. Dúfam, že vám sa problémy vyhnú a nebudete potrebovať služby ZP v takom rozsahu ako ja teraz, držím palce 👍 a veľa zdravia 🍀.

nana123
25. jún 2022

Dievčatá a všeobecná nie? Ja chcem prestúpiť z tej doveri a neviem ci union alebo všeobecná...